USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Реконструкцію вулиці Лесі Українки розпочали через стару каналізацію

9 Серпня 2016 18:50
Реконструкцію вулиці Лесі Українки розпочали заради заміни системи зливової каналізації, адже старі лотки вже не виконують своїх функцій.

Про це в інтерв’ю «Волинь24» розповів головний архітектор проектів творчої архітектурної майстерні «Балан та Стельмащук» Олександр Балан.

Розробник проекту реконструкції головної пішохідної вулиці Луцька каже, що потреба реконструкції виходить з необхідності заміни аварійних лотків водовідведення.

«Вулиця повинна бути суха під час дощу, а лотки зливової каналізації, встановлені 30 років тому, вже зруйнувались. Це вже призводить до підтоплень підвалів, а через рік-два на вулиці під час дощу було б все затоплене. Нібито можна було б одні лотки вийняти і поставити інші, але тоді довелося б зривати бруківку», - пояснює архітектор.

Нагадаємо, вартість ремонтних робіт на цій вулиці, протяжністю 200 метрів, становить 8,1 мільйона гривень, і це в той час як на багатьох віддалених від центра вулицях набагато гірша ситуація – з дорожнім покриттям, освітленням.

А що стосується зливової каналізації, то це взагалі багаторічна проблема міста, і слід зауважити, що є вулиці, де люди дійсно страждають від підтоплення.

Як добре відомо лучанам, після кожного дощу утворюється «море» на Кравчука.

Немає можливості перейти дорогу на вулиці Гордіюк.

А через відсутність каналізації в окремих мікрорайонах, наприклад, Вересневому та на Маломелянівському масиві, люди користуються самозбудованими зливовими ямами, що призводить до підтоплення підвалів будинків, створює загрозу їхньої руйнації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Депутат Показати IP 9 Серпня 2016 19:02
Простий примітивний дерибан бюджету. Старі як світ схеми. А ви б**ани купуйте човни і плавайте.
Лучанини Показати IP 9 Серпня 2016 19:13
Яке знущання над городянами. Луцьк заливае. Явно видно. А вони кидають гроші у центральну суху вулицю. Люди добрі шо то робиться у Луцьку? Невже ці думають що містяни всі ми лохи?
Хлоп Показати IP 9 Серпня 2016 21:36
ВН, ви б розповіли про чарівні історії вирішення питань лучан в офісах розвитку, чи про відкриття нового спортмайданчика, чи про початок будівництво хмарочоса біля Залєскі, і там би плюсиків в коментарях понаставляли:))
Анонім Показати IP 9 Серпня 2016 22:08
балан-тоже мені спец найшовся
Дощ Показати IP 10 Серпня 2016 00:05
про старі лотки бреше як собака на місяць... дивує інше, якщо відсутня аргументація реконструкції, то краще мовчіть! і так всі зрозуміли що пиляють бюджет.
хлопка Показати IP 10 Серпня 2016 02:15
Злили дерибан 8мільйонів на зливні каналізації.Раніше нічого не казали.Не було там таких озер ,як на інших вулицях.
Лучанка Показати IP 10 Серпня 2016 08:16
Ну, це напевно тепер так називається: потреба поміняти каналізацію. От тільки трошечки запізнилися шоновні керовники із такою заявою, тому що з самого початку, коли тільки проголошували про реконструкцію, що розпочнеться, ніхто навіть і не муркнув про каналізацію. У Луцьку є чимало вулиць, які дійсно, роками потребують ремонту. А тут... Ну на що знімали стару, міцну 6-ти гранну бруківку? Та по ній ще автобуси до кінця 60-х їздили, коли вул. Л. Українки та теперішня Вінниченка були однією, суцільною вулицею. За рахунок цієї бруківки і верхня добре трималася. А тепер побачимо, як нова то тут, то там буде просідати, кособочитися та інше. Гроші налогаплатниківі, потрібно витрачати із розумом, вистачає вже фонтану, у який пан Шиба залив пару мільйонів...
лучанка 2 Показати IP 10 Серпня 2016 09:18
син пана Романюка займається виготовленням бруківки, тож тато подбав, аби синок грошей заробив і подерибанив бюджет Луцька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus