USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому не зводять студмістечко в Луцьку

24 Грудня 2015 15:16
Депутати облради вважають, що процес будівництва студентського містечка в Луцьку зайшов у «глухий кут», мовляв, цим процесом займається лише один ректор Ігор Коцан. Тому обранці громади пропонують створити спеціальну комісію, аби розвивати проект та втілити його у життя.

Про це йшлося під час другого сесійного засідання депутатів обласної сьогодні, 24-го грудня.

Депутат обласної ради Святослав Кравчук наголосив, що розвиток освіти – стратегічний напрямок, тому попросив включити об’єкт студентського містечка в Луцьку до переліку стратегічних об’єктів, який потрібно розвивати й звернутися у Кабмін за підтримкою.

«Нагадаю, що завдяки владі, СНУ і вам Ігорю Петровичу, розроблений проект студентського містечка світового рівня, але на сьогодні процедура замкнулася на ректору Коцану. Тому я прошу створити робочу групу за участю керівників області, міста, університету щодо втілення даного проекту, включити об’єкт у план пріоритетного розвитку до 2020-го року, звернутися в Кабмін, у Парламент щодо фінансової підтримки проекту», - озвучив запит депутат.

Більшість його підтримала.

Нагадаємо, що розробка проекту студмістечка відбувалася за підтримки Голови наглядової ради СНУ Ігоря Палиці. Студмістечко має бути на вулиці Володимирській, 1. Торік вартість проекту сягала близько 50 мільйонів Євро, кошти хотіли просити у Меркель.

Варто відзначити, що цей проект неодноразово ставав об’єктом для маніпуляції свідомості лучан, зокрема перед тим, як очолити Луцьку міську раду в першій каденції, нинішній градоначальник Луцька Микола Романюк обіцяв спорудити та облаштувати студентське містечко на Володимирській, втім, досі там навіть не починалися роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 24 Грудня 2015 15:30
ВДУ штампує потенційне безробіття. Для чого українцям вкладати кошти у працівників ринків? Дехто хоче нагріти руки на розподілу БЕЗКОШТОВНИХ квартир та приміщень під магазини та кафе. Будівництво студмістечка - 100% корупційна авантюра, типу міжнародного аеропорта на Вишкові.
Юрист Показати IP 24 Грудня 2015 16:34
Біля Укрсоцбанку вже майже збудували "навчальні корпуси з гуртожитком", квартирами в яких давно барижать в інтернеті. Це ж чекає Володимирську,1.
100 Показати IP 24 Грудня 2015 17:16
Освіта приватна справа. В нас стільки людей за свої гроші отримують її, а потім всеодно їдуть в Польшу на заробітки. Хочуть студ містечко нехай платять ті хто вчаться. Одним весела безтурботна молодість, а потім блатна робота, іншим плуг.
Лучанка до 100 Показати IP 24 Грудня 2015 22:23
Освіту не отримують - її здобувають! У нас дуже багато людей мають дипломи, але за дипломом - нуль знань, тому що цей "фахівець " на заняття не ходив, вигнати його поганим віником не можна, бо є держзамовлення або навчається на платному...
сну Показати IP 24 Грудня 2015 22:51
ректор хоче розпиляти транш вид меркель
Знаючий Показати IP 13 Травня 2016 17:14
Коцан вже пробував університетську базу на Світязі приватизувати. Не получилось. Землею на вул.Володимирська він марить ще з каденції мера Шиби, який йому по руках дав, щоб не зазіхав на державне майно. Джека- Коцан бізнесмен більше ніж ректор. Все би продав і під корупційні схеми пустив. В студмістечку передбачено було розважальних закладів більше ніж у всьому Луцьку, разом узятому!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus