USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Такої прокуратури не було і за Януковича, - луцькі підприємці

19 Травня 2014 12:51
«Ганьба прокурорам!», «Геть корупціонерів з прокуратури!» - такі гасла викрикували під стінами прокуратури області підприємці Завокзального ринку, які обурюються діями прокуратури. За півтори години протесту до них так і не вийшли стражі закону, попри обіцянки.

Так, сьогодні, 19 травня, під прокуратурою області тривав пікет. Підприємці, які працюють на Завокзальному ринку, протестують проти свавілля прокуратури.

Нагадаємо, уже близько семи років триває конфлікт між більш як півсотнею підприємців та приватною фірмою «Скорпіон-Сервіс» з приводу оренди ділянок в районі вулиць Карпенка-Карого і Кравчука. Приватна фірма намагалася виселити підприємців, відстоювала своє право в судах. Натомість, міська рада декілька разів приймала рішення на користь підприємців, аби розірвати договори оренди із ПФ «Скорпіон-Сервіс» і надати цю землю в оренду підприємцям. «Скорпіон-Сервіс», своєю чергою, досі оскаржує в судах різних інстанцій ці рішення. На одній з осінніх сесій міської ради депутати проголосували за те, щоб таки розірвати договір оренди з фірмою. Депутати мотивували це тим, що на вказаних земельних ділянках немає жодного майна, яке належить ПФ «Скорпіон-Сервіс». Рішенням вони зобов’язали підприємців зареєструвати право власності на майно, яке розміщене на цій ділянці. Проте, його ветував Луцький міський голова Микола Романюк. Під час настуного засідання сесії вето подолати не вдалося.

Менш як за два місяці – це вже третій пікет підприємців.
Сьогоднішня акція зумовлена останньою відповіддю, яку вони отримали. Документ датований 14 травня і підписаний виконувачем обов’язків прокурора області Г. Парфелюком, дивуються лучани, адже нового прокурора області Анатолія Коцуру представили ще 4 квітня.


Представник підприємців Володимир Кунц пояснює, що в документі фактично узаконили можливість здавати в оренду землю без рішення міської ради.
Адже підприємці надавали прокуратурі й документи за підписами посадовців міськради, де йшлося, що Луцька міська рада не виділяла ділянки для побудови ТЦ «Ювант», який розташований за адресою - вулиця Карпенка-Карого, 1д.


У відповіді немає жодного посилання на Закон України, є лише загальні фрази: «передбачене чинним законодавством». В документі навіть пише, що можна приватизовувати площі загального користування – сходові клітки і т.д., чого немає в Законах України.

Автор тексту відповіді, каже Володимир Кунц, навіть не читав наданих матеріалів. Адже в них йдеться про те, що підприємців не визнали постраждалими і тому вони не можуть ознайомитися з матеріалами справи. А у відповіді вказується, що представник підприємців може ознайомитися з матеріалами.

Така суперечливість відповіді прокурора нормам законодавства і матеріалам справи, кажуть підприємці, схожа більше на некомпетентність і невігластво, аніж на фахову відповідь.

«Такого нам не писали навіть за Януковича. Тепер зрозуміло, звідки ноги ростуть. І це не «Скорпіон-Сервіс» зачинщик, а прокуратура, яка «кришує» все це. А судді в них на короткому повідку», - обурюється Володимир Кунц.


Підприємці зібралися під стінами прокуратури о 10.00. За станом на 11.30 ніхто з представників прокуратури області до них не вийшов, попри запевнення.

«Ми хочемо щоб прокурор вийшов сюди і при свідках дав відповідь на наші запитання. Бо в кабінет я більше не піду. Там, коли заходиш, прокурор натискає спеціальну кнопку - і всі звукозаписуючі пристрої, телефони блокуються. Це вже було кілька разів – я намагався записати розмову, але виходив з кабінету ні з чим. Тому ми хочемо щоб вони при свідках дали нам відповідь. Але вони бояться і не вийдуть», - каже представник підприємців.


Тож, підприємці вирішили, що спробують шукати правди в Генеральній прокуратурі України. Однак, і там все можуть «зам’яти», припускають вони. Бо працівники ГПУ ставляться до простих людей як до непотребу, каже, ділячись враженнями про останній візит до столичних прокурорів, Володимир Кунц.


Як згодом повідомили у прес-службі обласної прокуратури, підприємці таки потрапили на прийом до прокурора. Там їм пояснили, що питання має розглядатися в площині господарського судочинства і порадили шукати правди в суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Я Показати IP 19 Травня 2014 12:58
такої і України не було і за Якуновича...... як вона стала за 3 останні місяці... сусід з судом пересврився, жінка з чоловіком, брат з сестрою.... скільки слів сказано, скільки жовчі вилито, скільки брехні сказано.... і треба бути мудрими,що розпалюють цю ворожнечу зовнішні чинники Любіть одне одного !!! а перш ніж критикувати ближнього свого ...починаймо з себе
танками до Я Показати IP 19 Травня 2014 13:02
танками их, танками...
123 до Я Показати IP 19 Травня 2014 21:19
Грошики всім треба нашо їм ваші турботи, треба зі всіх отримати бо часу мало залишилось до виборів, а далі інші будуть обіцяти!!!
Вася до Я Показати IP 19 Травня 2014 21:26
Це початок скоро вас будуть щимити бандова, а ці слуги правого сектору і вітіва будуть будуть зводити плечима і казати зверніться в суд!!! Що хотіли то і маємо махновщину!!!
Аня Показати IP 19 Травня 2014 12:59
А що змінилося,всі ці ж самі при владі
беднее до Аня Показати IP 19 Травня 2014 13:03
изменилось то, что мы стали еще беднее... это все, чего достиг майдан...
Дмитро до беднее Показати IP 19 Травня 2014 13:45
як чього крим прос..., на сході війна йде повним ходом вот що
будет еще до беднее Показати IP 19 Травня 2014 13:59
Скачем, скачем ведь кто не скачет тот ,,,,, а кто скачет тот ппатриет. Так что флешмобимся, раскрашиваемся в патриотические цвета и скачем. УРА майданутым.
лпдмуа а простише и Показати IP 19 Травня 2014 13:08
вся це схоже як в пісні Миколайчука -той що босий по сцені бігае : --Піду у річку глибоку втоплюся ---а прокурор буде сумувати : ай яй яй такі здорові дядьки а такі наівні : Всі скарги в спортлото до бармалея із свободи
Макс Показати IP 19 Травня 2014 13:38
Хотели майдана/революций/люстраций/свержения режима? — Пожинайте плоды! Я первый раз в жизни не получаю удовольствия от слов: «— Я вас предупреждал» П.С. Как в том фильме «— За деражаву обидно...»
Бувалий Показати IP 19 Травня 2014 14:26
наївні, наївні люди, а ще підприємці .кожний раз купуються на обіцянки нової влади, вірять, підтримують чергові зміни, які лише декларуються, а насправді (не говорю про верхівку) а на місцях залитшаються одні і ті ж люди. Тим паче у прокуратурі там усі свати чи куми, чи сини чи брати. Лише міняються місцями один з одним.Це ще для них і вигідно. Бо як новий прокурор, то усі зразу в чергу зі своєю "дружбою", подаяніями і возліяніями. Нічого не змінилося хіба що окремі з них пересіли з крутих тачок, на дешевенькі щоб народ не дратувати. Нічого не змінилося і не зміниться. Бо як воно хоч і молоде але дивится як живуть старші колеги і свою ручку уже вспіло позолотити, як це все було на халяву а тепер платити треба, такому не бувати ніколи. То невже хтось з вас вірить що таке явище як корупція за таких "революційних змін", які пройшли в нашій країні і в "нашій прокуратурі" можливор подолати. А нізащо. Вони будуть стояти один за одним горою і нікому не здадуть друг друга.
Громада Показати IP 19 Травня 2014 15:59
Вирішення - дострокові перевибори місцевих, обласних рад, мерів. Але народ як завжди вибере гарних і розлекрамованих.
Ігор Показати IP 19 Травня 2014 16:02
ой це така брехня що влада міняється це ганьба а не влада. зараз стало ще гірше треба писати і дзвонити до яценюка і турчинова і до тягнибока і до кличка які збирали людей на майдан і нічого на краще не поміняли. їх гнати на майдан і хай звітують чому люди мають страждати там у верхушках сидять такі ж самі і гроші гребуть да куми і свати і ті самі гнати в шию завтра ляшко в луцьку до нього звертайтесь він поки чесний і з простими людьми працює нормально на відміну від ПОРОШЕНКА який уникає бідних а тусується з ахметовим і так далі і навіть зараз в такий нелегкий час нічого не може вдіяти то який він може бути на посаді думайте думайте щоб не було як при януковичі
dron Показати IP 19 Травня 2014 22:01
Всі за Ляшка
Че Показати IP 20 Травня 2014 23:28
Цей Кунц уособлює в собі багато негативних епітетів. Саме він перший і дурить підприємців, які надають йому гроші для юридичного супроводу, однак йдуть вони дещо в інше русло. Насправді при будь-якій нормальній владі цим підприємцям ніхто допомогти так, як вони хочуть, не зможе. Сам Кунц це мракобісся, який нічого не мислить у юриспруденції, перекручуючи на свій лад. Був Ющенко, яник, прийшла нова влада - всі погані, бо мені не допомагають. Шановні, прокуратура в першу чергу виконує нагляду за законністю
ти чей? Показати IP 21 Травня 2014 22:58
ти мабуть з тих кому кунц як кістка в горлі він правду говорить
набридло Показати IP 21 Травня 2014 23:10
шо за бред про того кунца я знаю все про той ряд які гроші ?вже всім ясно що кунца хочуть вибити з колективу за допомогою брехні бо на ньому там все тримаеться всі на варшавці знають і ставлять за приклад підприемців з ряду вони показують всім як треба боротися
юрист Показати IP 21 Травня 2014 23:19
для того хто переймаеться наглядовою функціею прокуратури назви хоч одну цивілізовану краіну де такий нагляд існуе краще скажи хто ТОБІ платитьза таку маячню
той Показати IP 27 Вересня 2014 20:27
а що вася ще в луцьку і башляе ?нова блин краіна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus