USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Устилузькій об’єднаній громаді може з’явитися ЦНАП

8 Січня 2016 10:04
Устилузька міська об’єднана громада увійшла до 2-го туру конкурсу проектів зі створення ЦНАПів.

Уже завершився перший етап конкурсного відбору, у якому взяли участь 103 громади з усієї країни. Замість 20-ти ОТГ, які планували відібрати раніше, за рішенням Конкурсної комісії, до другого туру пройшли 28 громад, – пише Волинська газета.

З них 6 заявок подали навіть ті, які на момент подачі не мали статусу об’єднаної територіальної громади.

Оцінка конкурсних заявок будувалася за 15 показниками, об’єднаних в три групи: – чітке бачення майбутнього ЦНАПу; – зручне приміщення; – якість підготовки заявки.

Вже 12 січня у Києві заплановано провести першу консультаційну сесію.

У Мінрегіоні запевнили, що навіть ті громади, які не увійшли до другого туру конкурсу, отримають необхідну консультаційну, експертну, методичну та іншу підтримку щодо доопрацювання проектної заявки, утворення та організації діяльності ЦНАПів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, Устилузька об’єднана громада - це єдина міська громада з центром в Устилузі Володимир-Волинського району, куди входять Устилузька міська, Зорянська, Микитичівська, П’ятиднівська, Стенжаричівська, Хотячівська, Лудинська, Рогожанська сільські ради.

Зокрема директор Офісу реформ Анатолій Пархом’юк, президент ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» зазначив, що в рамках проекту Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії, співфінансованої з програмою польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD), ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» спільно з партнерами (а це – Фонд менеджерських ініціатив (Люблін, Польща), Фонд «Освіта для демократії», Товариство Лева, Полтавська облдержадміністрація) напише стратегії розвитку однієї з новостворених громад у кожній із областей України, серед яких і прикордонна Устилузька.

До слова, у Зимному вже теж підготували проект на створення Центру надання адміністративних послуг і подали на розгляд конкурсної комісії у Мінрегіонбуд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ім кради Показати IP 8 Січня 2016 10:39
А де там в уст лузі є зручне приміщення? Там в гараж на тереторіі м
avtopilot Показати IP 8 Січня 2016 13:30
Краще б маршрутку пустили, бо вже два місяці проблемно дістатися з Устилуга до районного центру Вол.-Волинського і навпаки. Єдиний пазік поломаний, а ходить ще один такий же "доходящий" прохідний до села Хотячів, то бто рейсів в два рази менше. Люди щоденно душаться в тому транспорті, їдуть як оселедці в банці. Неподобство! Вже не говорю про ті села, що приєдналися, - взагалі будь-які маршрити відстуні. Немає жодного транспортної інфраструктури. Що там казати - доріг немає, одні треки, як на автодромі по бездоріжжю. Зверніть на це увагу, реформатори, бо сільради лікідували, а до того ЦНАПу немає як добратися!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus