USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Міжнародну трасу Київ-Варшава вдруге перекрили

29 Травня 2014 18:00
Вже вдруге жінки, чиї сини, брати, чоловіки призвані до війська, перекривають міжнародну трасу Київ-Варшава біля села Римачі. Акція протесту, у якій, зі слів очевидців, бере участь близько трьох сотень жінок, відбувається у ці хвилини, сьогодні, 29 травня.

Про це повідомила Світлана, яка разом із землячками вимагає повернути волинських чоловіків додому.

Нагадаємо, жителі Любомльського району на Волині 23 травня перекрили міжнародну трасу Київ-Варшава в селі Римачі поблизу пропускного пункту Ягодин. Вони вимагали повернути чоловіків зі Сходу україни, адже 17 бійців з 51 ОМБР загинули 22 травня під містом Волноваха на Донеччині. Жінкам пообіцяли передислокувати 51 бригаду додому. Однак, стало відомо, що волинян перевезли до Миколаївської області, а не на Рівненський полігон. Тому військові відмовляються виходити з вагонів.

Волинянки, які не пропускають автомобілі біля села Римачі, хочуть того ж, що й їх краяни – повернути чоловіків на полігон у Рівненську область і демобілізувати, адже минуло 45 діб з моменту призову. Обіцянкам влади не вірять і розповідають, що у військкоматах мобілізацію проводили з численими порушеннями.

Водії вже кілька годин стоять на трасі. Коли вони зможуть поїхати - невідомо. Водії співчувають жінкам військових, однак кажуть, що такий спосіб протесту - не вихід, адже на багатьох із тих, хто зараз стоїть у довжелезній черзі, вдома чекають сім'ї.

Як повідомили в прокуратурі Волинської області, подібні акції не лише тягнуть за собою кримінальну відповідальність, але й грають на руку ворогу.

Блокування призводять до порушення нормального функціонування міжнародної автомагістралі, припинення переміщення вантажів через Державний кордон і підриву авторитету держави в очах європейської спільноти. Воно також може бути використане як факт в інформаційній війні.

«Усі ми розуміємо, як важко тим, чиї рідні перебувають у війську. Проте їхня служба є запорукою безпеки українського народу та цілісності нашої держави. Відтак просимо волинян із розумінням ставитися до труднощів, спричинених воєнним часом, зберігати спокій та утримуватися від вчинення незаконних дій», - наголошує прокурор області Анатолій Коцура.

До слова, кажуть, що на місці є представники Любомльської РДА, СБУ та Самооборони. Всі вмовляють жінок припинити акцію протесту, та ніхто розходитися не збирається. Представники влади переконують, що завтра зв’яжуться з військовим командуванням, та протестувальники їм не вірять. Жінкам стає погано, їх забирають «швидкі», але відступати вони, кажуть, не будуть.

Неодноразово, кажуть вони, зверталися й до керівництва Волинської ОДА, та їм не можуть чи не хочуть допомогти.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сьогодні ж відбулася акція протесту біля обласного військкомату. А згодом біля села Оконськ дорогу державного значення Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ перекрили в двох місцях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
дідо Показати IP 29 Травня 2014 18:17
СБУ повинне перевірити цих "мітингувальниць". Це можуть бути провокатори від ригіональної мафії.
Штірліц до дідо Показати IP 29 Травня 2014 18:50
Перестань бухати. А то білочки скоро ввижатись будуть, не тільки "провокатори", національно-свідомий друже. Всім добра!.
гість до дідо Показати IP 30 Травня 2014 00:26
Дідо, не звертай на них уваги. Вони просто тролі. Самі себе лайкають, інших мінусують. Їм все ввижається їхній фюрер. Хай їм буде. Слава Україні!
Отож Показати IP 29 Травня 2014 18:24
...Або від комуністів. Тепер майже доведена участь Петра Симоненка у підтримці сеператистів.
Отож до Отож Показати IP 29 Травня 2014 18:29
Не доведено
Доведено до Отож Показати IP 29 Травня 2014 18:42
Доведено тiльке те, що через таких покидькiв як дiдо та отож в державi iде громадянська вiйна.
До жінок Показати IP 29 Травня 2014 18:29
Завтра о 15.00 біля військомату відбудеться мітинг матерів. діду, ідіть лікуйтесь від параної. Вам вже пора. Матері хочуть, щоб обіцянки військових виконувались. Військовим теж потрібен відпочинок. Нехай мобілізують нових. А ці своє вже відлужили.
Анонім Показати IP 29 Травня 2014 18:35
хай мобiлшзують зi Сходу! там мужикiв нема??
Дончанин до Анонім Показати IP 29 Травня 2014 20:03
Почему нет мужчин у нас? У нас объявлена мобилизация. Правда, в отличие от вас, у нас набирают добровольцев. Причем добровольцев, имеющих соответствующий опыт. Не спорю, имеются и добровольцы и из стран бывшего соцлагеря, и не только из этих стран. Но они сами погоды не сделали бы.
до аноніма Показати IP 29 Травня 2014 18:39
Найбільша хвиля мобілізації торкнулась Волині. Наших не шкода чомусь.
дідо Показати IP 29 Травня 2014 18:42
Чому Кононовича ще не призвали? він кадровий воєнний. Краще нехай воює ,ніж пише коментарі в інтернеті.
Дружина Показати IP 29 Травня 2014 19:09
Зберігати спокій? Як у такій ситуації можна зберігати спокій? А підривовом авторитету держави не є те, що вона допускає таку безглузду загибель любей? І не шукайте ніяких ворожих сил: люди просто у відчаї від брехні і несправедливості. Ага, про кримінальну відповідальність заговорили... Та ви терористів на Сході виловлюйте, а не матерів і дружин кримінальною відповідальністю лякаєте, безсовісні!!!
ааа Показати IP 29 Травня 2014 19:10
Скоро прийде дупа Україні. Всі хочуть щоб з терористами воював аби хто, а не родич. То хто ж тоді буде воювати? А саме цікаве те, що приблизно через півроку війна прийде на Волинь, і що тоді...
Дружина до ааа Показати IP 29 Травня 2014 19:18
З терористами мають воювати НАВЧЕНІ, ОЗБРОЄНІ Й ЗАХИЩЕНІ люди, спецвійська, а не наші мобілізовані, які аж ДВІЧІ стріляли на полігоні.
Дончанин до Дружина Показати IP 29 Травня 2014 20:08
"З терористами мають воювати НАВЧЕНІ, ОЗБРОЄНІ Й ЗАХИЩЕНІ люди" - вот именно по таким принципам и формируются НАШИ части ополчения.
Депутатка до ааа Показати IP 29 Травня 2014 19:50
Якщо (борони, Боже) війна прийде на Волинь, то нас не буде кому захищати. Бо з такою логікою, як у Вас - туди не йдіть,того не кажіть, там дорогу не перекривайте, там не протестуйте- вистріляють всіх чоловіків Волині. Чого в таких масштабах немає мобілізації з північних, центральних, східних і пд.областей, не знаєте часом? То вони свої землі захищати не хочуть, влада озброєння за кордоном не бере, не просить допомоги ззовні, сама впоратися не може, а наших -на м ясо. Чому? Бо хочуть знищити західняків повністю. Парадокс вже навіть в тому, що Волинь лідирує за кількістю загиблих. А якщо вже і далі мобілізують - то вимагати!!!!! від влади (місцевої!!!!) не 100% -го, а 1000 % озброєння і забезпечення всім необхідним. ВИМАГАТИ! А як ні - то наставити всім їм ВЕЛИКУ ДУЛЮ і послати їх подалі, на три веселих букви!
гість до ааа Показати IP 30 Травня 2014 00:27
коментар було видалено
Павло Показати IP 29 Травня 2014 19:31
Полісся завжди було п"ятою колоною, голосують за комуністів , Єремєєва інших прихвостнів Партії регіонів і тут "вставляють ніж в спину". А коли чечени дійдуть до їхнього полісся, вони також будуть дорогу перекривати ? Чи вони думають , що Росія на цьому зупиниться? Чоловіки на те й народжені на світ , щоб захищати свою вітчизну, а не сидіти під спідницями в жінок.
Іван до Павло Показати IP 29 Травня 2014 20:07
ДІйсно чоловіки народженні на світ, щоб захищати свою вітчизну, мабуть, ти зараз це і робиш поруч з хлопцями з 51 бригади, чи може сидиш під спідницею мами або жінки!
ааа Показати IP 29 Травня 2014 19:33
А де їх взяти ті спецвійська? В нас їх ніколи не було, а як би були, то повір, легитимний розігнав би майдан і всю західну Україну. А не набирають в армію зараз людей, бо немає куда набирати, всі професійні військові вже там, хто має новомобилізованих вчити? Ви краще задумайтесь через скільки війна прийде до вас додоми, якщо всі жінки і мамці своїх чоловіків під спідниці додому позабирають.
Депутатка Показати IP 29 Травня 2014 19:58
І ще - чому Ви , пане Єрємєєв, Івахів і прочие олігархи місцевого розливу не хочете забезпечити наших волинських військових за власні кошти, яких у Вас кури не клюють. Відкривати всякі там Порт Сіті є за що? Так от- купіть все необхідне (грошей не давайте!!!!) , купіть все якісне -зброю, амуніцію різну. А потім вийдіть і скажіть - я купив все необхідне на таку суму. І це буде не піар на подарунках і гречці, або на коштах місцевого бюджету. А ЦЕ БУДЕ ПІАР, ЗА ЯКИЙ ВАС ПОВАЖАТИМУТЬ І ВРАХУЮТЬ ЦЕ ПРИ ГОЛОСУВАННІ. Бог на те і дав Вам такі можливості і ресурси, щоб Ви реально допомагали людям, а не давали подачки. Подумайте над цим!!!!!!!!
Лучанка Показати IP 29 Травня 2014 22:31
Закрити керівницьтво області в кабінетах і невипускати поки дітей не вернуть додому. Можливо тоді заворушаться, бо неодин їхній син непішов в армію. Повідмазували своїх а чужі нехай гинуть.
оля Показати IP 29 Травня 2014 22:31
пiдтримую депутатку...Iвахiв, хлопцi з твого 21 округу теж на сходi воюють , допоможи воякам, для тебе це просто...не будь гн*дою!?
Olha Показати IP 29 Травня 2014 22:39
А волинякам потрібно було йти на Київ,а не на Схід і гнати хунту з бандами ПС,Самообороною .Отоді б був би Схід і Захід разом.
111 Показати IP 29 Травня 2014 23:39
"Молодці" так тримати і скоро пр..бем усю Україну бо нема кому захищати бо всі бояться!
До военкома Показати IP 30 Травня 2014 00:21
Гузя заберіть забезпечу всім його каски куплю дві одну бойову другу парадну
Военком Показати IP 30 Травня 2014 00:23
Підтримую тільки його заберемо коли купите великі памперси бойові і парадні
Так Показати IP 30 Травня 2014 00:25
Підтримую і я йому щось куплю може тістечка може хустинку або намордника
Жінок не чіпайте Показати IP 30 Травня 2014 00:31
Рекомендую жінок не чіпати бо за своїх дітей вони вам зроблять чорний день вони праві пообіцяли виконуйте і набирайте контрактну армію щоб мужчина який іде на смерть знав за що воює і скільки отримае його родина у разі його загибелі
ми до Жінок не чіпайте Показати IP 30 Травня 2014 08:58
Нехай воює правий сектор, самооборона, члени орг "Свободи" та всі ті, через чиї амбіції в Україні війна.
дружина Показати IP 30 Травня 2014 01:13
коханий повертайся додому живий дітки плачуть вони не розуміють де тато і що таке війна але вони хочуть їсти і як пояснити дітям чому їхня мама не може купити яблучко чи банан і босоніжки на літо у багатьох сімях нічого не помінялось чому саме нашого тата годувальника сімї забрали держава дала зарплату 357грн за квітень і 1378грн за травень годуйте своїх дітей чим хочете нам все одно хоть вмирайте з голоду і тата вашого скоро не чекайте
Lex Показати IP 30 Травня 2014 08:11
Когда же дойдет до Волыни, как могут несколько миллионов человек быть террористами... Клиника какая то...
До Лех до Lex Показати IP 12 Липня 2014 13:28
Не хочуть думати.
Любомильчанка Показати IP 30 Травня 2014 12:22
Знову пишете неправду.Дорогу перекрили жителі багатьох районів, а не тільки Любомльського. І цих протестників було не більше трьох десятків, а не сотень.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus