USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинську інфекційну лікарню перевіряє фінінспекція

4 Грудня 2015 15:41
Медикам обласної інфекційної лікарні вже три місяці державний бюджет боргує виплату індексації зарплат, натомість вже декілька тижнів документацію закладу перевіряють ревізори з Держфінінспекції.

Як стало відомо Інформаційному агентству Волинські Новини з власних джерел, у Волинській обласній інфекційній лікарні триває перевірка Держфінінспекції щодо дотримання законодавства у фінансовій сфері та витрат бюджетних коштів. Цей факт ІА Волинські Новини підтвердив головний лікар медзакладу Петро Гайдучик.

Так, з його слів, перевірка розпочалася 16 листопада і згідно з пред’явленими документами є плановою. Однак попередили про майбутню перевірку ревізори не за 10 днів листом, як це зазначено в законодавстві, а напередодні – 13 листопада, телефоном. А 16 листопада ревізори привезли й листа, якого мали направити за 10 днів до того.

«Але фактично, перевіряти в нас нічого. Адже фінансування в закладі мінімальне: ми не проводили тендерів, нам цього року виділили всього 50 тисяч гривень для ремонту дороги в дворі. А місяць тому – 100 тисяч гривень на медикаменти до кінця року – це й усі надходження. Натомість з держбюджету працівникам уже три місяці не виплачують індексацію. Заборгованість медичної субвенції для нашого закладу на ці потреби складає 450 тисяч гривень», - повідомив Петро Гайдучик.

Він додав: на одне ліжкомісце в день виділяється 8,6 гривні на день. У цю суму закладені і дезрозчин, і реактиви в лабораторії, і витратні матеріали. Що й казати про лікування, яке декларується як безкоштовне. Так, каже Петро Гайдучик, для того, щоб пацієнти отримали хоча б мінімальний комплекс найнеобхіднішої медичної допомоги, потрібно виділяти хоча б по 70-80 гривень на день.

До слова, ревізори пропонують інфекційній лікарні ввести режим економії, розпочавши подачу гарячої води для пацієнтів за графіком.

«Згідно з технічними умовами, в котельні цілодобово має працювати оператор. Нам пропонують цю посаду скоротити і почати подавати гарячу воду за графіком. Але ж у нас специфічна лікарня: тут лежать дітки з кишковими інфекціями, з високими температурами, і гаряча вода таким пацієнтам може стати потрібною в будь-який момент. Ви ж розумієте, що є дітки, в яких діарея, є дітки, які часто потіють і їх треба помити. Тож подача води за графіком – це не вихід. Інший варіант, який нам пропонують – закупити бойлери. Але проводка в лікарні стара, алюмінієва, і потребує заміни. Грошей на заміну проводки заклад не має, і нам їх також ніхто не дасть. Крім того, постійне вмикання-вимикання котла, як нам пропонують, може призвести до постійних поломок обладнання», - каже Петро Гайдучик.

Перевірка Держфінінспекції має тривати до 24 грудня. Варто додати, що саме 13 листопада, коли в лікарню зателефонували з повідомленням про перевірку, вийшла публікація Інформаційного агентства Волинські Новини про відремонтоване відділення для ВІЛ-інфікованих пацієнтів за кошти Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Зауважимо, досі в медустанові критично стоїть питання заміни каналізації, системи водопостачання та електромережі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
будь ласка Показати IP 4 Грудня 2015 16:05
перевірте того хабарникп Гайдучика.Хам а не лікар .І ці плвтні палати в лікарні.І безвідповідальний персонал
віра Показати IP 4 Грудня 2015 17:14
Невже нема ще щось перевірити, окрім інфекційноі, ну нема слів!!!!!!!!!!
123 Показати IP 4 Грудня 2015 18:03
Ой там перевіряти і перевіряти .Там дуже багато мертвих душ, тому як потрясти добре то можна і медаль отримати!!!!!!!!!!!!!!!!
Слава з народу до 123 Показати IP 4 Грудня 2015 19:08
А що поганого що фонд Новий Луцьк дав кошти на ремонт закладу якщо влада неможе. Правильно дякую що хоть хтось дбає про наших дітей
!!!!! до Слава з народу Показати IP 5 Грудня 2015 16:47
На каких детей,почитай раньше новаости ВН какое отделение и для кого отремонтировали.жаль только что не для детей,
мама Показати IP 4 Грудня 2015 20:06
Про яку гарячу воду йде мова? Її там немає. Опалення також не цілодобове, в день не опалюють. Ліжка та матраци - це жах. А на зиму лікарня стає "домівкою" для циганів.
не байдужий Показати IP 4 Грудня 2015 20:10
Не тим займаєтеся, владо...не там перевіряєте. Ще трошки, і лікарі перестануть працювати, вигідніше за кордон поїхати, людей доглядати ніж за копійки працювати, ще й перевірки проходити.
спецкор Показати IP 4 Грудня 2015 20:46
Нехай інспекція перевірять себе, д-би!!!
луцьк Показати IP 4 Грудня 2015 22:51
Чому ви цим ди*ілам даєте взятки....а вони поки не видеруть не закінчують перевірки...але їм завжди так не буде.... Бійтесь Бога такі дуже важні ревізори фінінспекції... ГАНЬБА ВАМ!!!
243 Показати IP 4 Грудня 2015 23:32
Перевірка планова. їх кожних три роки перевіряють. навколо чого такий переполох? незрозуміло.
спецкор до 243 Показати IP 5 Грудня 2015 06:27
Цей переполох - порушення законодавства. Про перевірку повідомляють завчасно. Винні особи, сподіваюсь, будуть притягнуті.
124--- Показати IP 5 Грудня 2015 02:08
ще й обласну перевірте
007 Показати IP 5 Грудня 2015 09:11
Ніхто нікого ні до чого не притягне. Це все театр кількох акторів та актрис
Фотін Показати IP 5 Грудня 2015 12:52
Треба певірити фінансове управління' думаю там пролем більше. Гунчик перейняв досвід попередників використовуючи контролюючі органи як основний засіб впливу.
лучанин Показати IP 5 Грудня 2015 16:04
А з якого це часу цю лікарню перевели на фінансування з держбюджету? А в інших установах області який стан з виплатою індексації? А в Україні вцілому вона виплачується?
Світязь Показати IP 6 Грудня 2015 14:40
спочатку перевірте нашого мера на доцільність використання коштів.а інф.лікарня вже й так на ладан дихає.і хто кому не давав зробити ремонт хоть в якомусь відділенні.як тільки Палиця зробив так зразу повилазили посіпаки і давай гамном обливати.вибачте за слова бо вже терпіння не вистачає
103 Показати IP 6 Грудня 2015 20:45
Перевірте ще нашу установу!!!!!!!!!!
Юля Показати IP 30 Грудня 2015 22:41
Якщо пан Гайдучик їздить на Х5, відпочиває на дорогих курортах,а має звичайну зарплату лікаря,дружини багатої не має,батьки теж не заможні,то де взяв гроші на таку машину і курорти?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus