USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

З надією на зміни: обираючи мера, лучани орієнтуються на конкретні вчинки

15 Листопада 2015 16:20
Листопадовий день виборів у Луцьку розпочався хвилюванням і напругою, адже вирішується доля міста.

Нагадаємо, сьогодні, 15 листопада, в Луцьку відбувається другий тур виборів Луцького міського голови. Виборці мають обрати одного з двох кандидатів, які в першому турі набрали найбільшу кількість голосів.

У Луцьку у другий тур вийшли чинний мер, представник БПП «Солідарність» Микола Романюк та представник УКРОПу Олександр Товстенюк. Сьогоднішнє волевиявлення в Луцьку відзначається невисокою явкою виборців на дільницях.

Так, приміром, за станом на 12.00 проголосувало трохи більше 13% виборців.

Результати голосування визначать, яким буде господарювання в Луцьку: стабільно-інертним, чи принципово-новим, прогресивним.

Дільниця, що на Київському майдані, 13 – особлива. Вона завжди відзначалася активністю виборців, небайдужістю до суспільних процесів.

Голова ДВК№ 071056 Зоя Назаренко розповіла, що охочі проголосувати були вже біля дільниці ще до початку її роботи.

«Кожна зі сторін має своїх прихильників. Тому, я думаю, що все-таки люди сьогодні прийдуть з храму, проснуться, і прийдуть проголосують. Був чоловік, який прийшов ще о 7.50 і просив, щоб його пустили проголосувати, бо йому на 8 ранку треба було бути на роботі. Звичайно, ми цього не зробили, відкрили дільницю рівно о 8.00 і розпочали свою роботу, згідно із Законом»,- каже голова ДВК.

За станом на 10 ранку на цю дільницю прийшли віддати голос більше півсотні лучан. Це, переважно, люди, які вже давно визначилися зі своїм вибором, не вагалися, бо активно цікавилися кандидатами на посаду міського голови, цікавилися конкретними вчинками і особистими якостями.

Приміром, одна з лучанок зауважила: «Ніколи не голосую, якщо не знаю за кого, завжди дивлюся по роботі. Хай навіть нова людина, але є можливість про неї дізнатися».
Інший виборець теж додав, що обидва кандидати йому відомі: «Одного (Олександра Товстенюка – ред.) я знаю по роботі Фонду Ігоря Палиці. Бо сам пов'язаний зі спортом і Фонд допомагає в цьому напрямку. А Миколу Ярославовича (Миколу Романюка – ред.) знаю по іншій роботі».

Перші свідомі громадяни - переважно, люди поважного віку та ті, хто поспішає, незважаючи на вихідний день, до праці. Пік активності виборців, кажуть на дільниці, завжди очікується на обідню та післяобідню пору коли лучани завершать свої поточні обов’язки та справи. Втома від політичного протистояння все ж не заважають небайдужим людям виявити чітку громадянську позицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus