USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Аншлаг з відпочивальників та затори: у Шацькому районі – спалах COVID-19

30 Червня 2020 13:56
Через велику кількість відпочивальників на території Шацьких озер, у районі суттєво погіршилася ситуація із зростанням рівня захворюваності на COVID-19. Через затори, що утворюють своїми транспортними засобами любителі позасмагати на березі водойм, розглядається можливість встановлення карантинних постів.

Про це стало відомо під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції сьогодні, 30 червня.

Тиждень тому у Волинській ОДА запевняли, що на волинських озерах не працюватимуть бази відпочинку. Проте не є секретом той факт, що, за станом на сьогодні, на території Шацьких озер – велика кількість відпочивальників.

Майже ніхто із них не дотримується безпечної дистанції на пляжах. Зокрема, у Згоранах, на Світязі, у Шацьку – аншлаг людей.

«Згідно із рішеннями комісії ТЕБ та НС, та у зв’язку з ситуацією, що склалася, на території Волинської області заборонена робота закладів розміщення. Тому всі заклади, які працюють, порушують відповідну постанову Кабінету Міністрів, а також рішення ТЕБ та НС. Вирішення цього питання – у компетенції Національної поліції», – повідомили під час брифінгу,

Також мову вели про затори, які утворюють відпочивальники,що повертаються із Шацьких озер.

Зокрема, згідно із законом, усі пляжі на території країни, і на Волині у тому числі, повинні працювати з дотриманням певних карантинних норм.

«Якщо пляжники порушують карантинні норми, то повинна включатись у роботу поліція та Держспоживслужба», – кажуть у ОДА.

Загалом, за станом на 30 червня у Шацькому районі відбувся ріст рівня захворюваності з 15,5 до 66,4 %.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Остап Вакарчук Показати IP 30 Червня 2020 14:14
Так зробіть на період карантинних обмежень до 31.07.2020 року, декілька КПП з Любомльського Ратнівського, Старовижівського та Камінь-Каширського напрямків до Шацьких озер, і ні однієї автомашини не пропускайте, окрім спецтранспорту, військової та поліцейської техніки або автомашин медичних закладів. І проблема сама собою зникне.
Ау до Остап Вакарчук Показати IP 30 Червня 2020 16:33
І ще танків не хватає ...
Євробидло Показати IP 30 Червня 2020 14:25
Ви д*біли чи притворяєтеся? Щоб доїхати до Шацька необхідно проїхати мінімум 2 стаціаонарних поста ДПС: у с. Вишнів і у с. Положево, іншої дороги туди НЕ ІСНУЄ!!!! Невже тим мєнтам на пості у с. Вишнів не видно - що їде купа авто АА, АІ, АМ, АЕ, ВК, ВС - ви не розумієте куди вони їдуть? Не розумієте що цим всім людям потрібно щось їсти пити і десь спати? Не розумієте що вони будуть ходити в магазини/кафе/готелі/заправки і т.д.. створюючи при цьому скупчення людей??? Якому тупому потрібно бути керівництву області щоб цього не спрогнозувати!!!!!!
Сторонній до Євробидло Показати IP 30 Червня 2020 16:46
І що, поліція на посту скаже "туди їдь а сюди не їдь" і на основі якого закону заборонить пересування по Україні?
Євробидло до Сторонній Показати IP 2 Липня 2020 13:20
Я з тобою - з ліберальним чм** не хочу навіть вступати в перепалку. А ще, ти напевно коли свідомо порушуєш ПДР і тебе зупиняє поліція - то ти починаєш: ПРІЧІНА АСТАНОВКІ... і т.д..
Сторонній до Євробидло Показати IP 2 Липня 2020 19:32
Якщо не маєш що сказати по суті, то не хами і називай себе укробидло до європейського тобі далеко
Остолопу Показати IP 30 Червня 2020 15:04
Ти серйозно? Може національні дружини запросити? А хто оплатить? Їх вже, до речі, офіс пердидента найняв конкурентів шугати.
Просто Показати IP 30 Червня 2020 16:01
потрібно на час карантину осушити озера і ніхто туди не буде їхати!
Дуже просто до Просто Показати IP 30 Червня 2020 16:34
О, да. Хай буяють поля лохини, нащо нам ті озера.
127 Показати IP 30 Червня 2020 17:05
Жизнь берет свое. За полгода от страшного вируса погибло около 500 тыс.человек. Ежегодно от пневмонии умирает 1,5 млн. человек. От суицида за год в мире гибнет 1 млн. Цифры сопоставимы, однако они и близко не вызывают таких эмоций как экзотическая новинка covid19.
Anonim Показати IP 30 Червня 2020 23:56
"відбувся ріст рівня захворюваності з 15,5 до 66,4 %" - відсотків чого? Більше половини шацького району захворіло?
Ххх Показати IP 1 Липня 2020 00:21
В Епіцентрі скупчення-можна і треба!!!!!А в Шацьку щоб люди заробили на кусок хліба-COVID 19!!!Ось де правда нашої влади...
Славентій Показати IP 1 Липня 2020 01:25
Реально, враження таке, що усі прийняли маску дибілоїдів Шановні, ми громадяни своєї країни- вирішувати нам, як далі жити
Василь Показати IP 1 Липня 2020 11:00
Такий сплеск,що страшно. Статистику по різному можна подати. Так як в районній лікарні 10 ліжок на інфекції, там лежить 6 людей з поносом, а подають, що більше половини ліжок заповнено. Абсурд!!! Але причина одна. Треба зробити економію коштів. А це можна зробити тільки збільшенням штучним захворюваності. Щоб були закриті і далі школи, садіки. Той самий епіцентр податків не платив. Кінці кінців рейтинг треба тримати і так далі.....
Ден Показати IP 1 Липня 2020 11:01
Так ніби, все із -за корони закрилось,особливо малий ,середній бізнес, людей звільняють з роботи, безгрошів'я ...щось не так в тій державі, бо ж це не пенсіонери і олігархи штурмують шацькі озера. .
Анонім Показати IP 1 Липня 2020 14:19
Подивіться статистику смeртності від інших хвороб!
Не байдужий Показати IP 1 Липня 2020 18:23
А що, тепер вже людям і в озері купатись не можна, через карантин?Уряд хоче щоб усі понадівали маски і дивились по телевізору виступ Шмигаля.А життя продовжується незалежно є карантин чи нема..Зі статті незрозуміло, скільки насправді хворих в Шацькому районі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus