USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Страйк на ЛПЕ відміняється. Тролейбуси вийшли на лінію

8 Червня 2017 07:00
Працівники Луцького підприємства електротранспорту через невиплату керівництвом зарплат протягом кількох місяців сьогодні вранці, 8 червня, організували мирну акцію на території тролейбусного депо. У процесі переговорів з представниками міської влади досягли домовленості про те, що працівники ЛПЕ отримають кошти на виплату зарплати, а тролейбуси сьогодні усе ж вийдуть на лінії.

Як повідомлялося, кондуктори та водії готові тимчасово заблокувати роботу підприємства, якщо не отримають коштів за квітень та якщо не буде звільнено директора Ігоря Грицюка.

У четвер, 8 червня, з людьми зустрілися виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Костянтин Петрочук і колишній директор ЛПЕ Володимир Пуц.

Як повідомив Ігор Поліщук, грошима підприємства розпоряджається виключно чинний директор підприємства Ігор Грицюк, якого депутати міськради рекомендували звільнити за зловживання та численні претензії до його роботи.

Нагадаємо, під час наради трудового колективу, яка нещодавно відбулася, Ігор Грицюк погрожував звільненням «усім, хто посміє протестувати чи багато говоритиме».

До дискусії, що відбулася 8 червня на території підприємства, долучився директор ЛПЕ Ігор Грицюк, попри те, що офіційно у цей день перебуває на лікарняному. Він стверджував, що перевірки, які відбувалися на підприємстві з 2015 року не виявляли порушень у сфері виплати зарплати.


Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук зазначив, що не бачить Ігоря Грицюка у подальшому керівником підприємства, тому що за його керівництва ЛПЕ доводиться постійно дотувати як збиткове підприємство, тоді як, наприклад, у Тернополі аналогічне підприємство чомусь є прибутковим, заробляє кошти саме на себе. Наразі міська рада готова виділити кошти для того, щоб виплатити зарплату працівникам ЛПЕ, однак є сумніви у тому, що всі ці кошти керівник витратить саме на зарплату.

Ігор Поліщук відзначив, що нині є сукупність підстав для того, щоб звільнити директора ЛПЕ і відповідне подання вчора доставили у Міністерство транспорту. При цьому він зазначив, що працівники можуть запропонувати свою кандидатуру на посаду очільника ЛПЕ. Так, Ігор Поліщук повідомив, що перед тим, як звільнятимуть директора, відбудуться збори колективу на підприємстві.


Одна з працівниць просила назвати порушення, у яких звинувачують Ігоря Грицюка.


Заступник міського голови Костянтин Петрочук зазначив, що підставою було колективне звернення працівників ЛПЕ, також керівник ЛПЕ повинен був займатися реструктуризацією боргу у сумі 24 мільйони гривень, який має підприємство, аби не нараховувалися пеня та штрафи. У відповідь на питання про те, чому така робота не здійснюється, директор під час сесії міськради відповідав, що досі вивчає ситуацію. Отже, керівник не може впоратися з роботою.


Ігор Поліщук запевнив, що вже сьогодні розпорядиться перерахувати 1,089 мільйона гривень на виплату зарплати працівникам підприємства. У наступний четвер домовилися збори колективу підприємства, де розглянуть питання щодо боргів підприємства, виплати заробітної плати та інших питань.

Колишній керівник ЛПЕ Володимир Пуц відзначив, що директор повинен перш за все мати довіру 90-95% колективу підприємства. Можливо, з його слів, таку людину, можна знайти серед членів трудового колективу, досягнувши компромосу. Він закликав працівників не вважати, що усе в роботі ЛПЕ залежить лише від міської ради, адже потрібно поставити питання про те, скільки власних коштів заробило підприємство – таку звітність повинен надавати керівник ЛПЕ.


Ігор Поліщук зазначив, що з колективом вдалося домовитися щодо виплати частини заробітної плати, однак страйк фактично організував директор підприємства. Так, у колективі є люди, які бояться його через авторитарні методи правління. Чимало працівників за його керівництва звільнили, зокрема, водія тролейбуса Андрія Черчика, якого поновили на посаді рішенням апеляційного суду. Директор не може гарно піти з посади – він намагається втекти на лікарняні, знайти підстави для того, щоб його не звільнили, створює напругу на підприємстві тощо. Ігор Поліщук наголосив, що, порадившись з колективом, знайдуть ту людину, яка може забезпечити нормальну роботу ЛПЕ, нормальний фінансовий стан підприємства та атмосферу в колективі, аби підприємство працювало та розвивалося.

Тролейбуси усе ж почали виходити на лінії з 6 години ранку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Водій Показати IP 8 Червня 2017 07:49
Всі знають,що питання цим не вирішити і далі тягнуть кота за хвіст.Банкрут.
Бе Показати IP 8 Червня 2017 08:13
Як тільки шо - то у нас на лікарняному. Всі керівники хворі.
пасажир Показати IP 8 Червня 2017 08:22
нехай ці шавки носять валідатори і не хамлять нам
Торі до пасажир Показати IP 8 Червня 2017 09:19
Мені не хамлять. Може спробуйте не поводитись, як бидло, тоді і не будуть хамити?!
Пасажир Показати IP 9 Червня 2017 13:11
Де валідатори і чому ніхто не розслідує кошти 3млн 200тис на їх придбання??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus