USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Суд у справі водія проти ЛПЕ: свідок каже - звільнення сплановане

14 Квітня 2017 14:55
Протягом семи місяців звільнений по статті водій тролейбуса шукає правди, останньою інстанцією є суд. Чоловік переконаний, його звільнили незаконно, а за стійку громадську позицію. Тоді як адміністрація Луцького підприємства стоїть на тому, що у справі водія керувались виключно нормою закону.

Про це говорили під час слухання у справі водія тролейбуса Андрія Черчика проти Луцького підприємства електротранспорту 13 квітня у Луцькому міськрайонному суді.

Позивач, Андрій Черчик, професійний водій громадського транспорту найвищої категорії з багаторічним досвідом, голова страйкового комітету був звільнений з посади водія тролейбуса на Луцькому підприємстві електротранспорту за статтею «прогул» після винесення йому двох дисциплінарних доган.

Андрій вважає себе активістом в області відстоювання інтересів робітників на підприємстві та заявляє в суді, що був звільнений не за два запізнення на роботу, а за його громадську позицію не в угоду адміністрації ЛПЕ. Таким чином чоловік вимагає від підприємства поновити його на посаді та компенсувати моральний та матеріальний збиток, завданий йому та його родині в результаті звільнення.

В суді заслухали свідка зі сторони позивача, його колегу по роботі, голову незалежної профспілки Оксану Владичко. Вона заявила, що як керівник профспілки дозволу на звільнення Андрія Черчика не надавала і підприємство електротранспорту у прийнятті такого рішення з профспілкою не радилось. Свідок переконана, що звільнення колеги сплановане, на Андрія чинився постійний тиск, оскільки він не переставав вести активну діяльність проти адміністрації підприємства в інтересах простих робочих, яким був і сам.

Як повідомлялося раніше, Андрій Черчик приймав активну участь в трудових спорах між працівниками та керівництвом ЛПЕ, брав участь в «вибиванні» заборгованої адміністрацією заробітної плати та входив до числа тих, хто був проти призначення Ігора Грицюка директором ЛПЕ.

Між тим, в адміністрації Луцького підприємства електротранспорту звільнила Андрія Черчика після винесення йому двох дисциплінарних доган «за прогул» та «за запізнення», а зв’язок його громадської активності з позбавленням посади – категорично заперечують.

«Наше підприємство користується, першою чергою, нормою закону, саме так було вчинено і у випадку з Андрієм Черчиком. Так, 29 квітня 2016 року йому було винесено догану за не обережну експлуатацію тролейбуса, що призвело до пошкодження контактної мережі. Згодом, 14 липня - за запізнення без поважних причин, а 29 серпня він не з’явився на роботу та не пояснив причину прогулу» - заявила представниця адміністрації ЛПЕ.

Суд вислухав аргументи сторін, та не взявши до уваги скаргу позивача на тяжке матеріальне та моральне становище, в яке він потрапив через звільнення, відмовив у задоволенні позову в повній мірі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Кхе Показати IP 14 Квітня 2017 15:44
По Закону суд правий одна догана а далі звільнення тут аж 2 догани і лише тоді звільнення, а громадська позиція і важкий стан нажаль на Закон жодного впливу немають і не можуть слугувати підставою для поновлення.
КЗОТ Показати IP 14 Квітня 2017 18:55
А як так звільнили "по статті" без згоди профкому? Тут є питання. Треба йому оскаржувати далі.
Кзоту Показати IP 14 Квітня 2017 19:33
Якщо звільнили по статті без згоди профкому то суд мавби зупинити розгляд спитати згоди і якщо ті її не дадуть то оцінити цю відмову з іншими матеріалами при цьому перевірити і саму відмову чи не була вона суто формальною відмашкою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus