USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Лише 20% луцьких водіїв пристібаються пасками безпеки. Дослідження

14 Листопада 2018 23:29
Луцьк посів чотирнадцяте місце у рейтингу українських обласних центрів за кількістю водіїв, що пристібаються пасками безпеки. 20% пристебнутих водіїв у Луцьку – такі результати всеукраїнського дослідження, проведеного ГО «Vision Zero» та Центром демократії та верховенства права в рамках Кампанії «За безпечні дороги».

На першому місці - Київ, у якому понад половина водіїв пристібаються. У п’ятірці лідерів також Львів, Житомир, Черкаси та Івано-Франківськ, у самому кінці рейтингу – Кропивницький, Миколаїв та Хмельницький.

Загалом, за даними Кампанії, 23% водіїв в Україні користуються ременями безпеки. Дослідження презентували 14 листопада в рамках Тижня безпеки дорожнього руху, який проходить 12-18 листопада в Україні.

Дослідження проводилось у жовтні 2018 року в 24 містах України. Спостерігачі працювали на дорогах у 22 обласних центрах, а також у Сєвєродонецьку та Маріуполі. Дослідження охоплює понад 32 тисячі водіїв, що дозволило одержати статистично надійні показники фактичного користування ременями безпеки.

Метою дослідження було виявити, яка частина водіїв автомобілів в Україні фактично користуються ременями безпеки і наскільки цей показник змінився за період 18 місяців після проведення першого аналогічного дослідження. Обидва дослідження проводилися за однаковою методологією, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я, – методом спостереження.

«У порівнянні з показниками такого ж дослідження минулого року, кількість водіїв, що пристібаються, зросла більш ніж на половину з 15 до 23%, що, на нашу думку, є досить позитивною динамікою. Як і минулого року, лідирує у рейтингу Київ, де понад 50% водіїв пристібаються. Втім, наближаються до столичних показників цього року також Житомир, Черкаси та Львів», – зазначив керівник дослідження та співзасновник ГО «Vision Zero» Віктор Загреба.

До слова, у вересні 2018 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №8492, яким передбачається збільшення штрафу за ігнорування пасків безпеки водіями, а також усіма пасажирами в авто від 51 до 850 гривень. 7 листопада профільний комітет схвалив законопроект до другого читання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українець Показати IP 15 Листопада 2018 07:23
Так це ж порушення,то накладайте штрафи.І взагалі нормальну машину не заведеш, без пристібнутого паска, пасажира також.Ось і вихід.
Правда Показати IP 15 Листопада 2018 11:32
В принципі,якщо людина поспішає "на той світ",то чому їй заважати.Все логічно і справедливо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus