USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Нового директора ЛПЕ призначили з порушеннями

31 Березня 2016 19:14
Майже 200 працівників Луцького підприємства електротранспорту напередодні проведення конкурсу на посаду директора підписалися за кандидатуру Володимира Пуца. Натомість міський голова переконує, що звернення від колективу не бачив і звинуватив кандидата у безгосподарній діяльності. Та градоначальник так і не пояснив, чому заради новопризначеного директора змінили умови конкурсу, всупереч чинним нормативним актам.

Про це стало відомо під час другого засідання 5 сесії Луцької міської ради сьогодні, 31 березня.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на посаду директора ЛПЕ претендували чотири кандидати: Віктор Галенко, Володимир Пуц, Сергій Дьомін, Ігор Грицюк.

Щодо претендента на посаду директора ЛПЕ Володимира Пуца, який вже очолював Луцьке підприємство електротранспорту в 2010-2011 роках, то його кандидатуру підтримувало чимало працівників ЛПЕ: близько 200 співробітників із 420 підписались під зверненням щодо його підтримки.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ЛПЕ ОТРИМАЛО НОВОГО ДИРЕКТОРА

Але це в міській раді проігнорували. Натомість директором призначили Ігоря Грицюка. Більш того, для цього навіть переписали умови конкурсу.

Річ у тім, пояснює у своєму запиті депутат міської ради Ігор Поліщук, що відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України №951 від 22 вересня 2015 року, до керівника підприємства, серед інших, є наступні вимоги: вища освіта другого рівня за ступенем магістра за відповідною галуззю знань або вища освіта другого рівня за ступенем магістра та післядипломна освіта за галуззю знань «Управління та адміністрування» або «Право». Стаж роботи на керівних посадах нижчого рівня майбутнього претендента має бути не меншим ніж 5 років. У той час як в оголошенні міськради йдеться про необхідний мінімум у 3 роки. Відтак, умови конкурсу, оголошені ЛПЕ, суперечать цьому наказу. На запитання Поліщука до виконувача обов'язків директора ЛПЕ Ігоря Грицюка про досвід роботи на керівних посадах, останній відповів, що він становить 3 роки.

Депутати підтримали запит Ігоря Поліщука, в якому він просить пояснити, чому в оголошенні про конкурс не були дотримані вимоги наказу Мінсоцполітики і у зв’язку з чим на посаду директора ЛПЕ призначили Ігоря Грицюка, всупереч нормативним документам. А ще – чому проігнорували звернення 197 членів колективу, які підписалися за кандидатуру Володимира Пуца.

Після голосування за запит Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що звернення колективу на підтримку Володимира Пуца він не бачив, натомість звинуватив того у боргах підприємства.

«Ми вам офіційну відповідь надамо. Єдине, що хочу сказати, і за Грицюка також було звернення від профспілкового комітету, і від колективу. І за Пуца, те що було озвучено, то в мене особисто не було документів, мені ніхто не подавав, але я думаю, що комісія врахувала діяльність Пуца: як мінімум 9 мільйонів боргів, у вигляді санкцій і пені, про які вже говорилося – це його робота. Він був «добрим дядечком», людям зарплату платив, а відрахувань до бюджету не робив. На сьогоднішній день маємо проблеми», - відповів градоначальник.

Проте звинувачуючи одного з кандидатів у безгосподарності, міський голова так і не пояснив, чому умови конкурсу були змінені. Це при тому, що одночасно був оголошений конкурс на посаду директора «Луцьксвітла», до якого поставили вимогу, щоб досвід на керівних посадах був не менше 5 років.

Цікаво, що коли в конкурсну комісію надійшов лист з підтримкою Ігоря Грицюка від профспілки, голова профспілки Луцького підприємства електротранспорту Віталій Герасимюк заявив членам організації, що напише заяву про звільнення, мовляв, на нього чинять тиск з боку Ігоря Грицюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Григорій Показати IP 31 Березня 2016 22:35
" вища освіта другого рівня за ступенем магістра " - цещо??!!
Відомий лучанин Показати IP 1 Квітня 2016 09:54
Ну який з Грицюка директор, люди спустіться на грішну землю, прислухайтесь до працівників п-ства, які просять поставити Пуца Володимира, це дійсно директор з багаторічним досвідом на керівних посадах. Ну чому пан мер так його не "любить", а мером міста взагалі-то повинен бути корінний лучанин, а не сільський дядько, то давайте Пуца на посаду мера. Пане Романюк невже Вам не страшно жити на світі з такими прокльонами від усіх лучан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus