USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рішення по авторинку «назріло». Підприємці говорять про упередженість

18 Березня 2015 21:37
Луцький авторинок хочуть перенести на вулицю Боженка, спеціальна комісія готує висновки щодо роботи авторинку і відповідні пропозиції для депутатів міськради. Втім, бізнесмени б’ють на сполох, мовляв, щодо ринку ведуть «інформаційну війну».

Робоча комісія, яка вивчає можливості перенесення авторинку чи його облаштування, майже завершила свою роботу. Результати представлять вже цього тижня.

Нагадаємо, раніше у Луцьку відбулися громадські слухання щодо функціонування авторинку в Палаці культури.

Тоді підприємець Іван Сидун зачитав звернення від автолюбителів у якому ті зазначають, що кількість автівок, які перебувають на авторинку, вдвічі перевищує його місткість. Окрім того, розповідав бізнесмен, що на території ринку відсутні елементарні санітарні умови, впродовж багатьох років підприємство, що є власником авторинку, не здійснює покращення умов на його території. Підприємці просять перенести ринок у більш сприятливе місце з відповідною інфраструктурою.

Натомість, нинішній керівник авторинку запевняє, що готовий створити належні умови, але необхідно розібратися з підприємцями, які не хочуть ставити авто на облаштоване місце, а паркуються на газонах.

Після громадських слухань учасники домовилися створити спеціальну комісію, яка вивчить усі пропозиції й варіанти роботи авторинку.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини секретер Луцької міської ради Сергій Григоренко розповів, що розпорядженням міського голови, до кінця лютого вже мало б бути рішення комісії, втім, не справилися.

«Я написав лист голові, що у зв’язку з тим, що нам не подали детальні проекти благоустрою два претенденти й питання не до кінця вивчене, то необхідно продовжити час роботи комісії до 20 березня», - розповідає секретер Луцької міської ради.
Текст звернення: «У зв’язку з тим, що питання функціонування авторинку в Луцьку є суспільно важливим і робочою групою питання підготовки пропозицій щодо подальшої роботи авторинку до кінця ще не вивчене – прошу продовжити дію розпорядження міського голови до 20-го березня».

Зауважимо, щодо розташування авторинку було чотири варіанти:

- заступник директора товариства «Автопарк Луцьк», що обслуговує авторинок на вулиці Єршова Сергій Дьомін наголосив, що нині прийняті усі автівки, які стоять на вулиці Єршова й він готовий до покращення умов самого ринку;

- представник підприємства «Дельта-7» Юрій Дехтеренко пропонує майданчик на вулиці Боженка, 1А. Він розповів, що на цій території у 2007 році, коли постало питання про реконструкцію «Центрального ринку» у Луцьку, «у чистому полі побудували ринок». З його слів, цей майданчик для торгівлі побудований із дотриманням усіх протипожежних норм і правил. Назву «Новий ринок» готовий змінити на «Новий автомобільний ринок»;

- представник ТзОВ «Яровиця» Дмитро Білик озвучив пропозицію побудувати постійно діючий комплекс авторинку на власній території підприємства на дорозі Луцьк-Ківерці. Однією з переваг об’єкта, з його слів, стане розташування на перехресті об’їзної дороги Луцька та дороги Луцьк-Любешів. Таким чином, вдасться розвантажити транспортний потік Луцька, на території авторинку можна розташувати АЗС, мийку для великогабаритного транспорту, магазини, кафе, офісні приміщення тощо. На 9 гектарах власної землі підприємство зможе прийняти до 4 тисяч автівок. На додаткових резервних землях у власності підприємства до кінця квітня зможуть облаштувати автостоянку на 2,5 тисячі місць;

- представник підприємства «Рівнемістобуд», депутат Рівненської міськради Станіслав Рязанов наголосив, що не має лобі у Луцьку та не представляє нічиї інтереси. Для майбутнього авторинку він пропонує майданчик на вулиці Рівненській, де володіє недобудованим триповерховим приміщенням колишнього заводу пластмас.

Зі слів секретаря Луцькради, члени спеціальної комісії вирішили, що найоптимальніші два перших варіанти, зокрема, більішсть підтримують ідею перенести авторинок на вулицю Боженка.

«Відпала ділянка підприємця Хорошенка, це та, що на автодорозі Луцьк-Ківерці. На думку більшості членів групи, місце перед Прилуцькою сільською радою найкраще, з точки зору логістики, але немає інфраструктури. У таких умовах підприємцю буде складно залучити кошти, там взагалі нічого немає й облаштування займе досить багато часу. Інша ділянка на вулиці Рівненській, яка поруч із цехами колишнього пластмасового заводу, теж не підійшла, бо там лише одна дорога, по якій можуть заїжджати і виїжджати машини, тому будуть затори на самій вулиці. Виходить, що лишилося два майданчики – той ринок, що зараз є, і ринок підприємця Пахолка на вулиці Боженка», - розповів посадовець.

Та додав, що до 18-го березня два претенденти мали б представити детальний план своїх проектів, де мали бути вказані паркувальні місця, туалети, а в документах повинні бути вказані ще й конкретні терміни виконання усіх робіт. По тому, комісія усі ці дані опрацює й, аби усе було чесно і прозоро, представить на сесію Луцької міської ради два проекти рішення. Запланований і виступ претендентів. Депутати вже й визначаться, чи рекомендувати міському голові дати термін на облаштування існуючому ринку 3-5 місяців, чи одразу рекомендувати перенести ринок на вулицю Боженка.

«Поки що думка більшості членів комісії – перенести ринок на Боженка. Натомість, я думаю, що варто виставити чіткі умови керівникам теперішнього ринку: нормальні туалети, заасфальтувати усю територію, розширити її та переглянути плату. Своєю чергою, міська рада поставить високі бордюри на кільці, щоб на газонах не паркувалися машини», - пояснює Григоренко.

Зауважимо, що в комісію надійшов лист від підприємців авторинку, які звертаються й до Луцького міського голови з проханням перенести ринок.

Текст звернення: «Ми підприємці, автолюбителі, самозайняті особи та мешканці міста, звертаємося до вас з проханням вирішити питання та всі проблеми, які пов’язані з функціонуванням луцького автомобільного ринку, який знаходиться на вулиці Єршова, 6 та на прилеглій до цієї адреси території шляхом його переносу на вулицю Боженка - територію так званого нового ринку. Враховуючи бездіяльність адміністрації автомобільного ринку впродовж 10 років у створенні елементарних умов та відповідної інфраструктури для відвідувачів ринку, та цінову політику за надані послуги, транспортну розв’язку і розташування підприємства з високим ступенем ризику для життя та здоров’я людини, вважаємо за єдиний оптимальний варіант перенести його на вулицю Боженка».

Під листом вказані прізвища підприємців й їхні мобільні телефони – загалом 301 підпис.

Зауважимо, що члени комісії – це два посадовці з Луцької міськради, працівник ДСНС, ДАІ, чотири підприємці ринку, член виконкому, який представляє ГО «Автомайдан».

До участі в робочу групу не залучали жодного з претендентів на обслуговування ринку, мовляв, аби вони не впливали на об’єктивність.

Втім, не всі довіряють роботі комісії. Зокрема, заступник директора товариства «Автопарк Луцьк», що обслуговує авторинок на вулиці Єршова Сергій Дьомін вважає, що влада ставиться до нього упереджено й формує у суспільстві таку думку, аби лучани підтримали перенесення ринку.
«Коли в місті були громадські слухання, то нас навіть не повідомили про них, але ж ми ринок обслуговуємо, ми, в першу чергу, дотичні до нього зараз. Ми про це дізналися із ЗМІ й прийшли. Йдеться про упереджене ставлення до сьогоднішнього ринку. Влада хоче створити позитивну громадську думку про закриття нашого авторинку, аби люди сприйняли цю ідею позитивно. Тут відбуваються лобіювання ринку, який на Боженка, він там зараз порожній.

Приміром, нас звинувачують у боргах із виплати податків. Тут ситуація така, що коли ми укладали договір оренди, то було обумовлено 1% від оціночної вартості. Втім, внесли зміни в Податковий кодекс й передбачена плата повинна бути не менше 3% від оціночної вартості. То от, ми після того одразу подали документи на переукладання договору оренди з Луцькою міською радою, але їх «відфутболили», мовляв, щось не так у нас в документах вказано, наші юристи продовжують над цим працювати. Ми готові платити, але по договору. Так як в міськраді нам не ідуть назустріч, то з податкової нам виставляють борг за два роки, а це додатково майже 1.5 мільйона гривень. Це нереальна сума, адже ми плануємо кошти вкладати у розвиток авторинку. Окрім того, якщо так розібратися, то це борги ПрАТ «Автопарк», за їхнього господарювання вони утворилися, адже ми обслуговуємо ринок з кінця 2013-го року», - розповідає Сергій Дьомін, прийшовши у редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини.
Зі слів бізнесмена, теперішній ринок може вмістити усі авто, які приїжджають на продаж.

«Суть в тому, що перенесення ринку, це втрата напрацьованих міст, бо до нас приїжджають із Харкова, Одеси, міст центральної України. Нам пояснюють, що основна причина перенесення в тому, що ми не здатні прийняти усі машини. Втім, до нас заходила робоча група й вони переконалися, що ми можемо прийняти усі авто із запасом, а це - 2200 машин. Зауважу, що два роки тому автівок було 3-3.5 тисячі. Зараз робоча група нарахувала 1000-1200 машин на прилеглих вулицях і в нас 700 машин. Зараз ринок впав на 20-25% через долар. У перспективі ми, за необхідності, можемо розширити територію ринку. Для цього у нас вже є домовленості із Ківерцівською райрадою. Вони можуть виділити нам землю для розширення», - додає Сергій Дьомін.

Він представив й короткий бізнес-план підприємства, де вказує, які роботи планують зробити вже цього року, яка їхня вартість і надає рекомендації владі й відповідним службам, аби ринок зробити впорядкованим.
Нагадаємо, раніше ІА Волинські Новини повідомляли, що під Луцькрадою зібралися люди, аби висловити свій протест щодо роботи діючого авторинку. Нарікали лучани на те, що не можуть доїхати до своєї роботи, бо хаотичне розташування машин паралізує вулицю, також нарікали на пожежонебезпеку ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Патріот Показати IP 18 Березня 2015 23:07
Живу на Мамсурова,тому тим хто не був на місці "нового"авторинку інформую.Там дуже мало місця на даний час.Розширення,як завжди пропонується за рахунок "копійкової" оренди земель міськради.Так,що як завжди,зароблятимуть підприємливі бізнесмени з чистого повітря.За період осінь-зима поряд зявились декілька гаржів та інших новозбудованих приміщень,подейкують їх будують"круті"люди.Так що питання з ринком давно вже вирішено, а це все лише окозамилювання.
123 Показати IP 18 Березня 2015 23:08
За питання Пахлка тяне мазу Женік
громадьські активіст Показати IP 18 Березня 2015 23:14
бояться...
123 Показати IP 19 Березня 2015 04:29
деб він небув там мае бути порядок та помірна плата
109 Показати IP 19 Березня 2015 09:27
Він саме себе відживе.Люди,беріть приклад з цивілізованого світу!
Злий Показати IP 19 Березня 2015 11:18
Теперішній авторинок-то справжня бичарня! Тому що наші "бариги" де їдять ,там і се*уть. Кидають одноразовий посуд та кульки під автомобілі. Туалети за**ані, смітників немає. Невже власник так мало заробляє що не може облагородити територію? Невигідно,тоді перенесіть авторинок в інше місце. Паркуються на газонах, на проїжджій частині, по всій прилягаючій території. Бардак і бред! Порядку ноль.
Лучанин Показати IP 19 Березня 2015 14:12
Теперішній авторинок приречений! І не тому, що там безлад,а тому що при переносі авторинку на Боженка по-перше - знімається проблема Центрального Ринку (нікуди буде переносити цю "пухлину" історичної частини міста),а лобі в місьраді ЦР має потужне,так що луцькі можновладці будуть спокійні,тепер не на два роки знімуть питання ЦР , а на декілька десятиліть,якщо врахувати скільки стоїть пустим Новий Ринок з готовою інфструктурою. По-друге - нарешті відібють власники нового ринку вкладені кошти і не тільки а і " анонімні спонсори". А в перспективі, це буде ще один "гадюшник" у місті від Львівської до району ДПЗ з регулярними "пробками" по Боженка.
Колік Показати IP 19 Березня 2015 14:21
Люди ви про що? яке Боженка? Порівняйте площі терирторій. Але щей там треба все запаскудити (бо як казав професор Преображенський "розруха не вклозетах, а в головах")

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus