USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Українським водіям хочуть повернути «листи щастя»

10 Січня 2014 18:45
У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який повертає водіям "листи щастя", - інформує ТСН. У пояснювальній записці зазначено, що автоматичну фото- і відеофіксацію введуть для таких правопорушень: перевищення обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху, порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками, виїзд на смугу зустрічного руху, порушення правил руху через залізничні переїзди. У цих випадках посадова особа ДАІ на підставі даних автоматизованої інформаційної системи зазначеного підрозділу встановлює особу власника транспортного засобу.

"Якщо транспортний засіб зареєстровано за фізичною особою, вказана посадова особа виносить постанову про накладення адміністративного стягнення, яке надсилається такій фізичній особі рекомендованим листом із повідомленням. До постанови додається фотографія транспортного засобу із зображенням його номерного знака, зроблена в автоматичному режимі в момент вчинення адміністративного правопорушення. Крім того, в постанові зазначається адреса веб-сайту в мережі інтернет, на якому особа може ознайомитися із зображенням або відеозаписом транспортного засобу в момент вчинення адміністративного правопорушення та ідентифікатор для доступу до зазначеної інформації", - йдеться у пояснювальній записці.

Власник авто-порушника повинен сплатити штраф протягом десяти днів з дня отримання листа. В цей же строк він може оскаржити постанову в суді, довівши, що авто більше не зареєстровано на нього або що за кермом знаходилася інша людина. Проект закону був зареєстрований 9 січня нардепами від фракції Партії регіонів Володимиром Пилипенком та Валерієм Писаренком. Документ направлено на розгляд комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus