USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Луцьку «ловлять» тих, хто продає алкоголь до 100 метрів від шкіл

18 Грудня 2013 13:40
У Луцьку заборонять продавати алкоголь у 100-метровій зоні навколо навчальних закладів. Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства і дитинства, сьогодні, 18 грудня.

Зі слів начальника відділу муніципальної дружини Олександра Козлюка, протягом 2013 року муніципали постійно здійснювали виїзні рейди по закладах торгівлі та ресторанного господарства. Усі заклади, які порушують закон, понесуть відповідальність згідно зі статтею 156 адміністративного кодексу України, у якій йдеться про порушення правилами торгування алкогольними напоями. Як пояснив Олександр Козлюк, зараз багато рішень оскаржують у суді.

«А що стосується стометрової зони заборони продажу алкогольних напоїв, то тут ситуація кардинально змінилася. Є об’єкти біля ЗОШ №4. На сьогодні вони здійснюють свою господарську діяльність в межах чинного законодавства, у них є ліцензія для продаж тютюнових та алкогольних виробів. У податковій кажуть, що у законі нічого немає про стометрову зону», - зауважив посадовець.

До слова, за продаж алкоголю неповнолітнім торгівельним установам та пабам загрожує 6800 гривень штрафу, а за торгівлю після 23 години - 340 гривень змушений заплатити продавець і понад 6 тисяч установа загалом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Наш закон Показати IP 18 Грудня 2013 13:47
як дишло.
мама Показати IP 18 Грудня 2013 15:20
Коли вже прикриють точку біля 21 гімназії? Чи може пан Ковальчук разом зі своїми педагогами там заправляється?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus