USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У судах з податківцями програють волинські підприємці

17 Грудня 2013 18:30
На користь платників податків протягом січня-листопада 2013 року вирішено 400 справ, - інформує управління правової роботи ГУ Міндоходів у Волинській області.

У переважній більшості випадків фахівці Міндоходів у судовому порядку доводять обґрунтованість своїх вимог до платників податків, - наголошують у відомстві.

Зокрема, як свідчить аналітика, за 11 місяців 2013 року позицію Міндоходів підтримано судом у 490 справах за позовами

органів доходів і зборів на Волині до платників податків. Остаточне рішення на користь Міндоходів ухвалили 449 таких справах. Тим часом, в користь платників податків за позовами органів Міндоходів

за цей час вирішено лише 34 справи.

Зі слів першого заступника начальника ГУ Міндоходів в області Андрія Тимейчука, фахівці правової роботи органів Міндоходів постійно працюють над удосконаленням механізму застосування апеляційних процедур.

«Однак, конструктивний діалог з платниками податків передбачає єдиний

підхід до застосування законодавства з боку Міндоходів та платників

податків. Бачимо, що наша позиція і думка судової гілки влади

стосовно обґрунтованості претензій до платників у більшості випадків співпадають», - підсумував Андрій Тимейчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 17 Грудня 2013 18:43
Суди по старій радянській звичці захищають державу ,а не закон.
Петя Показати IP 17 Грудня 2013 20:47
Можу об'єктивно сказати наступне. 60% справ, які надходять до адміністративного суду - це стягнення податкового боргу. У таких справах податкова виграє у 100% випадках, тому що, як правило, податковий борг самостійно задекларований платником податків, або виник на підставі нарахованих податковою грошових зобов'язань, які не оскаржені та узгоджені платником. 20% справ - це так звані справи про припинення підприємницької діяльності. Якщо людина (або підприємство) протягом року не подає звітність, податкова має право подати такий позов, який, як правило завжди виграє, оскільки у нас дуже багато підприємств та підприємців лише "на бумазі", які реальної діяльності не ведуть. Такими справами податкова любить собі накручувати показники, щоб звітуватися перед керівництвом. А решта 20% справ - це справи за позовами платників податків про скасування податкових повідомлень-рішень, рішень про накладення штрафних (фінансових) санкцій та, інколи, податкових вимог. Шановний пан заступник податкової скромно приховує статистку, що 95% відсотків таких справ податкова програє у всіх інстанціях, аж до Верховного суду України, оскільки здебільшого в своїх актах перевірки пише такий "брєд сівої кобили", що смішно читати. Дуже рідко бувають винятки. Наведені дані є у відритих джерелах. Зокрема, на сайті Волинського адмінсуду наведена статистика за перше півріччя 2013 року. http://adm.vl.court.gov.ua/sud0370/stat/stat120/ Ось і робіть висновки звідки такі чудові показники у податкової.
волк Показати IP 17 Грудня 2013 23:05
Петя прав на все 100%, респект!
дячук вітя Показати IP 17 Грудня 2013 23:22
Петя правий : маю двох юристів і змушені вигравати справи у моєї податкової. Який би я був заступни начальника податкової якби не організував цей бізнес. Кожен крутиться як може. Розцінюйте як рекламу.
ВАсиль Показати IP 17 Грудня 2013 23:48
податкова це ганебне явище . Підприємці працюють а податківці наживаються на їхніх благах. Це ідомо давно і усім. Хто біля корита той і хрюкає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus