USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна шукає вуглепостачальників у ПАР, США та Австралії

21 Березня 2017 10:36
Україна купуватиме вугілля у Сполучених Штатів Америки, Австралії або Південній Африці. Про це в ефірі каналу ICTV заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє economist.ua.

«Ми зараз будемо його купляти за валюту. Це або Сполучені Штати Америки, або Австралія, або Південна Африка. Це надзвичайно серйозно»‘- стверджує Гройсман, маючи на увазі ситуацію, яка склалася внаслідок блокади ОРДЛО.

ЧИТАТИ ЩЕ: БЛОКАДА ОРДЛО – ШЛЯХ ДО ЗАВЕРШЕННЯ ВІЙНИ: ВОЛИНЯНИ НА ПЕРЕКРИТИХ ЗАЛІЗНИЦЯХ ДОНБАСУ

Гройсман наголосив про кінцеву мету уряду – остаточно відмовитись від російського газу та що свого часу безпрецедентну роботу в цьому напрямку зробив уряд Арсенія Яценюка: «Ми вже понад 500 днів живемо без краплини російського газу (тобто купляючи російський газ за цінами словацьких перекупників). Ми вибрали код на те, щоб здобувати український газ з українських надр, і в цьому році,я думаю, що ми більше ніж на пів мільярда кубів збільшимо здобування власного газу. Це означає, що на 500 мільйонів ми придбаємо менше за валюту, а це і є наша енергетична незалежність».

Також прем’єр прокоментував ситуацію із «вугільною блокадою». На його думку, серед блокувальників є багато тих, хто щиро серцем вболівають за Україну, але прем’єр вважає, що блокада має зворотний ефект. Між тим, блокування стало державною політикою, а уряд шукатиме нових вуглепостачальників.

Так, після того, як низка обласних рад, включаючи Волинську, підтримала блокаду торгівлі з ОРДЛО, та після невдалої спроби силового розгону організованої активістами блокади 15 березня РНБО прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення в зоні АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 21 Березня 2017 10:40
А чего в австралии? Это не наш путь! Антарктида, вот хороший вариант.
Анонім до 123 Показати IP 21 Березня 2017 11:44
в антарктиді забагато алєнєй
Анонім до Анонім Показати IP 21 Березня 2017 15:27
а ти що тут робиш.зоолог вєлікій!
123 до Анонім Показати IP 21 Березня 2017 18:06
И сюда один прискакал ...
Вася Показати IP 21 Березня 2017 11:01
прид*рки, ауууу !!!
Ігор луцький Показати IP 21 Березня 2017 12:20
Блокада ОРДЛО-шлях до завершення війни.Брєд сивої кобили.Так ,як блокада допомогла звільненню наших бійців,так вона і пришвидшить закінчення війни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus