USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Басейн у Луцьку не дає збудувати політика?

1 Липня 2010 16:17
Кандидат на пост міського голови Володимир Бондар використовує стурбованість громади с приводу будівництва басейну у сквері за РАГСом в якості власної піар-компанії, наводячи неправдиві свідчення та факти, - вважає депутат Луцької міськради Сергій Григоренко.
Про це Григоренко заявив 1 липня під час прес-конференції в Луцьку.
Нагадаємо, що ПП «Тріада» виступала інвестором будівництва 50-метрового басейна, вартістю понад 20 мільйонів гривень.
Натомість, 29 червня кілька десятків жителів цього спального району, виступили з протестом проти будівництва. На акцію прийшли депутати облради Володимир Бондар та міськради Андрій Козюра, заявляючи, що підтримають людей у їх протесті.
Сергій Григоренко вважає, що Володимир Бондар дезінформує громадськість щодо будівництва басейну, тому цей проект і викликає супротив з боку громади.
«Чи пан Володимир Бондар, який приймав участь у цих зборах, чи діє він щиро? В мене великі сумніви, що ні. Організатори пікету розклеїли листівки: «Запрошуємо вас на зустріч з міським головою з питань знищення понад 100 дерев (звідки така інформація про кількість дерев невідомо) для будівництва спортивно-розважального комплексу та автостоянки. І так само, коли були збори він заявив людям, що це будівництво здійснює та саме фірма, яка на кістках людей побудувала житловий комплекс навпроти четвертої школи. Це є відверта брехня. Він просто переплутав», - прокоментував Григоренко.
«Вчора на сесії облради він зачитав, що йому болить душа, що він не може спати, що тут знищується парк. Чи боліла душа в Бондаря коли була ситуація з розсадниками в селі Гаразджа. Коли він, його близький друг по фракції Василь Столяр, Віталій Заремба, коли було не зрозумілими схемами з розсадника виведена земля і там незрозумілими схемами будуються приватні будинки. Це лісовий розсадник, де вирощуються елітні дерева для парків. Чи не боліла в нього душа, коли його друг Василь Столяр в Гараджі за табором «Сонечко» перегородив кар’єри. Чи не боліла душа, коли працівники «Феміди-інтер» катаються водними мотоциклами і залишають бензинові плями по Світязю», - зауважував депутат.
Григоренко також зазначив, що коли Володимир Бондар перебував на посаді голови ВОДА, він не дослухався до його пропозицій, як члена президії українського товариства охорони природи, щодо несприятливої ситуації в лісовій службі.
«Робити заяви про кістки, вводити в оману людей, плутати назви фірми – це нещирі популістські заяви… Коли на акцію приходить Андрій Лучик, редактор газети «Хроніки Любарта», яку пов’язують з Володимиром Бондарем і виступає як представник громадськості – звичайно, він має право. На акцію приходяться Давидюк (колишній начальник управління округу «Луцьк-Північ» Георгій Давидюк – «ВН»), близький друг Владислава Стемковського, колишній директор муніципального округу Луцьк-Захід, Луцьк-Північ, теперішній заступник голови зеленого господарства, Олег Савчук, теж друг Стемковського. Проаналізувавши заяву, листівочки, здається, що не ставилася задача розібратися по суті. Один з кандидатів в мери хоче використати ситуацію в якості піару», - підсумував Григоренко.
На прес-конференції з представником інвестора інтереси громади представляв Андрій Лучик. Він розповів, що не проти будівництва басейну, але не погоджується з вирубкою дерев в парку задля цього і просить знайти інше місце.
Натомість директор Волинської філії «Діпромісто», заслужений архітектор України Андрош Бідзіля зауважує, що будівництво потребує знесення лише 10-20 дерев. Сам же сквер має близько 300 дерев. Зручнішого місця для мікрорайону заселеного на 30-40 тисяч людей він не бачить.
Старший тренер ДЮСШ з плавання та тренер команди Олімпійського резерву Сергій Альфьоров вважає, що басейн району конче необхідний. Існуючий басейн на проспекті Грушевського має протяжність 25 метрів, та ледве вміщує усіх бажаючих.
Він зазначає, що зведення басейну дозволить не лише оздоровлювати людей, навчати їх, а й відкриє перспективи для розвитку плавання європейського масштабу на Волині.
« В нас в країні таких проектів немає…Це буде наша гордість. Дерева ми посадимо, але басейн ми не знайдемо. ..Якщо сказати федерації українського плавання, що у нас будується такий проект, ми отримаємо від них величезну підтримку», - прокоментував тренер.
Крім цього спортсмен зауважує, що комплекс дасть можливість приймати навіть європейські чемпіонати з плавання, а це збільшить податкові надходження та популярність самого Луцька.
Наразі нагадаємо, через те, що ситуація набуває політичного характеру, інвестор відмовляється від цього проекту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
ІНВЕСТОРИ ФРЕНОВІ Показати IP 1 Липня 2010 16:48
Якби я будував би басейн такого масштабу, я б не зациклювався б саме на парку. В такий басейн їздили б з будь-якого кінця міста. Інвестор лукавить- проект має комерційний характер він має відбити та примножити інвестиції, саме це є привабливе місце для 30-40 тисяч гаманців. Басейн-проект соціальний у своїй основі:щоб відбити 20мільйонів потрібно продавати в місяць 500 абонементів вартістю 500гривень протягом семи років при цьому не платити податків, зарплат, ком послуг. Є гарне місце між Фуршетом і заправкою Аргос,не хай там будують, а парк скалічити не дамо.
Незгідний до ІНВЕСТОРИ ФРЕНОВІ Показати IP 1 Липня 2010 17:17
Наскільки я розумію, така штука як 50-метровий басейн може заробляти не тільки і не стільки на абонементах. Прийняти всеукраїнські змагання - і інвестиція з лихвою окупиться. 50-метрового басейну на західній україні по моєму нема взагалі
SPIKER Показати IP 1 Липня 2010 17:05
а басейн в Колосі просрали свого часу.тепер шукайте хто нових понабудує...
за кавою Показати IP 1 Липня 2010 18:00
Могли отримати сучасний басейн, робочі місця, податкові надходження, а так у місті залишиться запущений сквер, щоб молодь "банячила".. А це не літня кафешка на театральному майдані, а проект, який відіб"ється за кілька років у кращому випадку, у такі речі гроші вкладають одиниці..
Laurbalaur до за кавою Показати IP 2 Липня 2010 06:15
Коли шановний Ви там були і чи були взагалі,такого впорядкованого і чистого скверу в Луцьку більше нема.Ви бачили скільки там гуляє батьків з дітьми,особливо влітку,коли спека,а там під деревами холодок?
ЛітРедактор Показати IP 1 Липня 2010 18:49
Так скільки коштуватиме абонемент у той басейн??..Невже він буде доступним пересічним сумлінним платникам податків?!?.. Дійсно, це - КРАЇНА ДУРНІВ!!!!)) Порозвалювали все, що було, а тепер окремі з тих, хто якраз у часи "нєзалєжності" стрімко збагатився, будує щось "для людей")) Наївняк!!! ВЖе там неподалік, через "шкільне"поблизу Соборності,8, височіє "гарна церква"))))
Степан до ЛітРедактор Показати IP 1 Липня 2010 21:30
Абонемент? А ви знаєте, скільки коштує кава в Роуз-кафе? я випадково дізнався. і офігів. І ніколи тули не піду - дорого. Хоча тим, що такий заклад є в моєму місці - я горджуся. І про басейн - кому треба плавати - заплатить. аби умови були нормальні
Голос Показати IP 1 Липня 2010 19:14
А я щось не чув, коли проходили громадські слухання і нащо самн там басейн? В місті є місця значно кращі щоб розмістити таку велику споруду.Це щось Шиба мутить, видно під кінець свого керування вирішив зірвати трохи грошенят.
Заноза Показати IP 1 Липня 2010 20:51
Зараз під шумок виборів, кандидати роззявляти рота, де треба і де не треба, аби щось триндіти. Що Бондар побудував окрім власної хати для людей і для своїх дружків?
31386 до Заноза Показати IP 1 Липня 2010 21:31
А хто знає, яка в Бондаря хата? Я чув, він у квартирі на Потебні живе. скромно...
Проста людина житель свого міста Показати IP 1 Липня 2010 21:31
Цей сквер дуже гарний. Там гуляє дуже багато діток катаються велосипедами. Прогулюються закохані пари.Гуляють вагітні майбутні мами. А спортивний комплекс як наприклад.Олімпі.ще не кожний і заведе своє чадо.Тому що там досить не низькі ціни.
Злий Показати IP 1 Липня 2010 21:33
Блін, куди дивиться міська влада??? У них з-під носа придурки-політики інвестора відлякують! Де позиція Шиби? депутатів? (не тільки григоренка і козюри) Не диво що за часів шиьи в місті не було ні однії нормальної інвесиції...
Не трандіть! Показати IP 1 Липня 2010 22:48
Який інвестор? Нехай Григоренко не пудрить мізки людям, як Байцим з аеропортом. Жоден інвестор не вкладе гроші, якщо за 5-7 років він їх не "відіб"є". А басейн навіть за 15 не заробить 20 млн.грн. Зараз землю вхопліть під басейн, а потім побудують девятиповерхівку, чи якусь херню. І плакав парк:(
Глядач Показати IP 1 Липня 2010 23:40
Закінчиться криза, побудують аквапарк в адреналін-сіті або на дубнівській, і чекатиме той басейн біля РАГСу доля відкритого басейну по вул Спортивній.... А парку уже не буде
Житель 40 Б Показати IP 2 Липня 2010 01:01
Вириють чергову яму, кошти закінчаться і буде багнюка та болото протягом декількох років. Єдине місце на цілий квартал куди можна вийти з каляскою погуляти або з дитиною на велосипеді. Колега про церкву правильно замітив. Так буде і з басейном.
Сергій Показати IP 2 Липня 2010 09:03
за кавою, я там живу і майже ніхто там не банячить. А якщо банячить то для того є правоохоронні органи, тобі так не здається??? Та й парк не запущений, підрізати декілька дерев, косити регулярно траву і буде супер парк. А взагалі є атракціони непрацюючі в пару 900тиріччя Луцька, чому не побудувати б басейн там, на місці цих атракціонів?
Ну-да до Сергій Показати IP 2 Липня 2010 09:26
Там місце забите, не те, що ввечері, вночі страшно ходити. Маршрутки туди також не ходять. Я би чорт знає куди, аби поплавати не пішла би. А те, що парк900 річчя занедбали - то проблема влади. Таких як Бондар і Ко включаючи
Іван до Сергій Показати IP 2 Липня 2010 09:45
Пам"ятаєте, трохи більше року тому там дівчину згвалтували? Якщо дійсно там живете, то маєте пам"ятати. Я пам"ятаю то була моя сестра. Вона перебралася з того району. І коли приходить в гості - йде обов"язково завидна. Я не хочу цих жахливих хащів під вікнами Я
Оленка Показати IP 2 Липня 2010 09:30
Не здивуююся, якщо Бондар заплатив за участь у мітингу протесту. Але, можливо, хтось на дурняк повівся на його брехню
prosto-man Показати IP 2 Липня 2010 11:00
О, а давайте на місці Центрального парку побудуємо атомну електростанцію, на блоків 4 так!!!!!!яка з того парку користь????а електростанція дала б сотні робочих місць з немалою зрплатою, потенціал для розвитку міста, дешеву електроенергію!!!!деревами ж ненаїсишся?!
Павло Показати IP 2 Липня 2010 11:24
Повністю згіден з Шакілом і Сергієм, що до слів Оленки то доводжу до загального відому, що мешканці збирались без всяких бондарів і козюр і ніком там не платили і ніхто не вівся на їхню брехню просто дійсно хлопці вирішити трохи пропіаритись! Що до слів Івана на рахунок згвалтування його сестри, то це також проблема нашого МВС бо покидьків вистачає і тут як показує практика дані факти від місця і часу доби не залежить! Пам ятаєте як 10-12 років назад, один дибілоїд посеред білого дня біля ЦУМу зарізав молодого хлопця! А парк на вирубку під стоянку і "барижні" не дамо!!!!!!!!!!!!
разом нас багато Показати IP 2 Липня 2010 11:26
Бондар піариться. Та лучани будуть в програші, якщо вкотре йому повірять. Що цей політик досягнув не в плані особистої кар`єри, а як управлінець,представник інтересів громади у ВР? Суцільний піар, популізм і відсутність моральності. Очоливши ВОДА, команду помаранчеву розпорошив і узяв "сивочолих професіоналів", проти яких воював, коли влади ще не здобув, відстояв особисті майнові інтереси, ото мабуть і все... Так невже його робити мером ЛУЧАНИ СХАМЕНІТЬСЯ!!! Вимушене безробіття Нальковича не має завершитися працевлаштуванням за рахунок громади. Скільки ми будемо таких валетів тасувати і, переміщуючи їх у джокери, плюватися та нарікати на злу долю? З владою в ігри не грають! Бо така влада усіх тільки те й робить, що розводить на гроші, а потім з пихатим виразом обличча дає поради як жити.
Dyadko_Ivan Показати IP 2 Липня 2010 17:50
Колись пан Кривицький теж у своїй передвиборчій компанії зазначив, що планує побудувати басеїн. Там тепер автостоянки. Шибенник робить наше місто "все гавніше і гавніше". Якщо хтось і вважає, що з боку Бондаря ці заяви - чистої води піар, то хай вважає. Я за те, щоб парк залишився! Хай стоянки багатоповерхові роблять, тоді і для басеїнів на звільненому місці площа для будівництва з'явиться!
Лучано Показати IP 2 Липня 2010 22:57
ШИБА - досить деребану луцької землі!!! Go home - to turijsk!!!
Машка Показати IP 6 Липня 2010 00:11
Як це: звідки інформація про таку кількість дерев? Ви ж сказали, що третину парку займе, а в парку біля 300 дерев - проста математика. Видно, рахувати наші депутати вміють тільки в свою користь. Але тут ще й церква затесалася, мабуть, решту парку займе. Пограв у футбол, теніс - покупався в басейні - пішов в церкву замолити гріхи - красота! Жизнь удалась!А потім в своє обійстя поїдуть, в свому власному садочку під деревами повалятись.
лучан Показати IP 26 Липня 2010 15:15
а хто така козюра і шо зробила

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus