USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бізнес Луцька не задоволений сайтом луцької мерії

25 Травня 2011 10:30
Підприємницьке середовище незадоволене рівнем відкритості офіційного сайту Луцької міської ради: значна частина рішень виконавчого комітету, Луцькради та розпоряджень міського голови взагалі не публікуються.

Про це йшлося 24 травня під час засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва при міському голові.

«Заходиш на сайт міської ради. Соте розпорядження міського голови і сто тридцяте, а 29 вже кудись пропало. Те ж саме стосується виконкому, деяких рішень сесії. Це що якісь особливі рішення таємні? Напишіть, що оце секретне питання», - зазначає співголова ради Юрій Анцух.

Анцух каже, що підприємці хотіли би бачити проекти рішення перед засіданням виконкому, аби вносити власні пропозиції.

За словами голови луцької міської асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Луцьк» Анатолія Носалюка, публікацію проектів рішень виконкому за 15 днів до їх розгляду вимагає законодавство.

Однак нині виконком такої норми не дотримується. За словами Носалюка бажано було б аби сайт також висвітлював реєстр усіх регуляторних актів, які діють в місті, а також публікував графік введення їх в дію для зручності громадським організаціям і підприємцям.

Нагадаємо, що раніше, представник ГМ ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп надав рекомендації щодо роботи сайту міськради.

Зокрема йшлося про побажання публікувати результати голосування депутатів міської ради та базу даних всіх рішень, що приймаються органами місцевого самоврядування не пізніше як через 5 днів після їх прийняття.

Начальник управління економіки Луцькради Любов Ковпак каже, що нині триває реконструкція сайту Луцькради і його оновлену, але поки що тестову версію планують запустити вже 1 червня. До цього часу сайт будуть наповнювати і приймаються пропозиції щодо його роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Стрийко Показати IP 25 Травня 2011 11:29
Все правильно. Але чому Носалюк не лобіював питання поепередньої публікації проектів рішень, коли сам працював в управлінні міськради?
Роман Показати IP 25 Травня 2011 12:59
От вам і стандарт ISO. Посміховище...
cкептик Показати IP 25 Травня 2011 13:30
Цікаво у скільки обійдеться громаді новий сайт?
Фанат до cкептик Показати IP 25 Травня 2011 16:48
В ніскільки. Гроші з фонду Сороса "Відродження"
Лучанин Показати IP 25 Травня 2011 18:29
"оновлену, але поки що тестову версію" Подивився. Час покаже. Але наприкінці побачив що сайт буде наповнюватись трьома мовами. Відразу питання - чому трьома? Окрім української є англійська - це зрозуміло, для іноземних громадян, як достатньо розповсюджений інструмент спілкування. Чому польська? Думаю мабуть що граничить з Волинню. Але і Білорусь теж граничить, чому немає білоруської. Ну, з російською все зрозуміло в деяких тут на неї алергія, яка є невиліковною. Але є ще й туристи з німеччини, і наших багато звідти машини ганяють... Не зрозуміло...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus