USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через самовільні забудови на «40-му» бракуватиме місць у дитсадках

20 Лютого 2013 15:29
На території 40-ого кварталу, де самовільно зайняли та звели багатоквартирні будинки та кафе «Вогнем і Мечем», немає місця для двох дитячих садків та школи. 600 дітей можуть лишитись без дошкільної освіти.

Про це говорили учасники засідання постійної депутатської комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури і благоустрою Луцької міської ради 20 лютого.

Нагадаємо, 22-ого січня «ВН» повідомляли, що кафе «Вогнем і мечем» розмістили на території, перспективній для будівництва дитячого садочка у Луцьку. Проект рішення щодо погодження розміщення кафе ухвалили у міськраді.

Так, після об’єктивного аналізу вільних територій «40-ж-2 кварталу», лишилась вільною лише одна ділянка, на якій можна звести лише один садочок максимум на 120 місць. Потреба ж існує в двох садочках для 6-ти сотень малюків, враховуючи кількість мешканців новобудов, які з’явились там в останні роки. В 1989 році в генеральному плані міста на території 40-го кварталу резервувались території для школи та двох дошкільних закладів.

За словам головного архітектора міста Луцька Юрія Казмірука, за час, коли формувались мікрорайони, була сформована житлова забудова, соціальна інфраструктура паралельно не будувалася. Відповідно території, які чекали на час свого освоєння, зайняли приватні структури – звели 41-квартирний будинок, заклади громадського харчування та торговельні заклади.

«Об’єкт був збудований самовільно, потім були легалізований через судові відповідні рішення. За станом на сьогоднішній день ми маємо житлову забудову, об’єкт, який вклинився в цю територію(кафе «Вогнем і мечем» - «ВН») та зарезервовану територію для будівництва дитячого садочка. Потужність і потреба в дитячих садках розраховується нормативно. Оскільки частина території була використана під згаданий заклад громадського харчування, то відповідно зменшилась площа для дитячого садочка, - розповів головний архітектор міста.

Проект рішення «Про затвердження проекту коригування детального плану території 40-ж-2 мікрорайону в місті Луцьку» комісія погодила, але остаточне рішення приймуть депутати на черговій сесії міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Земельник Показати IP 20 Лютого 2013 15:39
А що, у нас вже можна будь-де самовільно захоплювати землю і на ній будувати? Чи можливо, все-таки, потрібен якийсь папірець, наприклад, дозвіл на початок будівництва, відведення земельної ділянки. Мабуть забув, Казмірук, як все це видавав і підписував, а зараз згадав, що мало заплатили...
дідо Показати IP 20 Лютого 2013 16:40
На Кравчука дитячий садок займає ПЕНСІЙНИЙ ФОНД та Держгірпромнагляд. На Конякіна коледж Монада зайняв дитсадок. Не потрібно будувати, треба бажання виселити самоселів.
Лучанин Показати IP 20 Лютого 2013 17:12
Так зверніться в суди та знесіть цю будову
1 Показати IP 20 Лютого 2013 20:04
Знести мечем уей гадюшник,який до того ж і не прибутковий навіть.
Жорік до 1 Показати IP 21 Лютого 2013 02:57
Не знаю, як на рахунок прибутків, але що гадюшник - то 100%. Відношення хамське, ціни космос, ходити туди в нормальної людини бажання не виникне ніколи.
@ Показати IP 20 Лютого 2013 20:30
Монаду з міським УПФ виселити однозначно. Хоча там вже все зруйноване та переплановано. Та я вірю, що по паперах в оренду надавалось до того часу поки не виникне потреба заселяти діток...тому негайно детально ознайомитись з договорами оренди)
Олександр Показати IP 21 Лютого 2013 10:13
Депутати повинні підключити прокуратуру до перевірок законності забудов, перепланувань та інше і за кошти власників, які допустили ці будівництва та забудови зробити реконструкції. Вогнем і мечем забрати, до нього добудувати спальні приміщеня і буде діткам дитсадок із вже збудованою кухнею ресторанного типу. А будуть впиратись горе забудовники, взяти їх за м"ягке місце і відправити в Луганськ на шахти уран добувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus