USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

День ВДВ у Луцьку. ФОТОРЕПОРТАЖ

2 Серпня 2013 21:44
День ВДВ відзначили у Луцьку сьогодні, 2-ого серпня.

В Україні ця дата є офіційною з 1999 року. Офіційна назва – День аеромобільних військ.

Цього дня кілька десятків представників «крилатої піхоти» різних загонів та років служби влаштували парад центральними вулицями Луцька, - інформує ВолиньPOST. В передобідню пору вони зібралися на Театральній площі, звідки через вулицю Винниченка і проспект Перемоги пройшли до Меморіалу Вічної Слави.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВДВ: СВЯТО ВИТРИВАЛИХ ТА КМІТЛИВИХ. ІНТЕРВ'Ю. ФОТО

Там «блакитні берети» вшанували пам'ять усіх воїнів-інтернаціоналістів, які загинули у різних військових конфліктах. Помолилися і поклали квіти до пам’ятника волинянам, які загинули, виконуючи інтернаціональний обов’язок. Тим, хто загинули, десантники налили символічні бойові сто грамів горілки, поклавши поверх скибку хліба та дві цигарки поруч.

Разом із армійцями молилися священики Волинської єпархії УПЦ МП. До слова, напередодні у Свято-Іллінському храмі Луцька відбулася служба в пам'ять про воїнів-інтернаціоналістів.

По тому десантники рушили у Центральний парк імені Лесі Українки. Пройшли вулицею Шопена, проспектом Волі, співаючи армійські пісні і вигукуючи «слава ВДВ». У парку молоді десантники влаштували показові виступи демонстрували силу, спритність, влучність і навіть розбивали руками цеглу.

Армійці розповідають: намагаються збираються щороку. Для них це нагода не лише побачити бойових товаришів, а ще раз одягнути форму, згадати минуле і пом’янути своїх загиблих товаришів.















































Довідка

День аеромобільних військ є прикладом визнання державою свята десантників, який відзначається кожним, хто проходив службу в десантних військах, з часів першого в світі парашутного десанту під Воронежем 2 серпня 1930.

Аеромобільні війська входять до складу Сухопутних військ і є гордістю Збройних Сил України.

Основу аеромобільних військ складають окрема повітрянодесантна бригада, яка дислокується у Дніпропетровській області, окрема аеромобільна бригада (м. Житомир) та два окремих аеромобільних полки, які дислокуються в Миколаєві та Львівщині.

У лавах Збройних Сил України проходять службу багато воїнів-десантників, які брали участь у бойових діях в Афганістані, ліквідовували наслідки катастрофи на Чорнобильській АЕС, виконували завдання у складі миротворчих місій ООН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дід Шапокляк Показати IP 3 Серпня 2013 14:02
Зараз в Україні Високомобільні Десантні Війська! Слава ВДВ!
саша Показати IP 3 Серпня 2013 16:26
святкування вже не ті. всі сидять в неті :)
Лучанин Показати IP 4 Серпня 2013 21:48
Славні хлопці! Справжні захисники. Тільки не пойму якого милого той дядько всід комок ACU, абсолютно до нашого ВДВ відношення не має.
Ja Показати IP 6 Серпня 2013 18:11
Лучаанин, якби це був "ваш" день ВДВ,ти б навіть і не питав чому..... А так як це наш день ВДВ,то ми всі це знаєм!!!
Ден Показати IP 2 Вересня 2013 21:38
на одній з фоток впізнав знайомого що служив зі мною, імя не памятаю а от прізвище ШЕВЧУК ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus