USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Газету «Луцький замок» пропонують приватизувати

30 Вересня 2010 16:58
Головний редактор комунальної газети «Луцький замок» Віктор Трофимчук 30 вересня заперечив припущення депутата Луцькради Юрія Довгуна про те, що газета за кошт платників податків нещодавно видала безкоштовний тираж присвячений луцькому міському голові Богданові Шибі.
Про це йшлося 30 вересня під час засідання постійної депутатської комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.
Нагадаємо, що депутат Луцькради Юрій Довгун 29 вересня від час сесії поцікавився, чиїм коштом вийшов нещодавній безкоштовний випуск газети «Луцький замок», в якому більшість матеріалів присвячена міському голові.
Трофимчук пояснив, що це був комерційний проект газети «Луцький замок», за який заплачені не бюджетні кошти. Оприлюднювати того, хто є цим платником Трофимчук не став, посилаючись на комерційну таємницю. Розкрити ім’я платника рекламного матеріалу редактор газети погодився депутатам особисто, без присутності ЗМІ.
«Якщо ви хочете – я можу розказати комісії без ЗМІ…Я звітувати про комерційні проекти газети «Луцький замок» не буду. Нехай тоді всі ЗМІ прийдуть і розкажуть скільки вони сплачують податків», - прокоментував редактор газети.
Трофимчук зазначив, що бюджетних коштів для випуску тиражу не використовувалося.
Щодо кількості видатків з міськбюджету на утримання газети, за словами директора департаменту бюджету та фінансів Лілії Єлової, на цей рік вони становлять 200 тисяч гривень. З них 153 тисяч вже пішло на зарплату 12 працівників, з яких журналістів - п"ятеро.
Претензії щодо змісту матеріалів мав депутат Микола Нікітюк, який, хоч і не є членом «інформаційної» комісії, все ж відвідав її засідання. Зокрема, його дивувало, чому газета "неналежним чином" оприлюднила його звіт як депутата, разом з тим написала велику статтю про його колегу Ігоря Давидова. На що Трофимчук відповів, що «Луцький замок» вперше написав про Давидова за три роки, в той час як про Нікітюка згадує часто.
«Ви порахуйте скільки по вас було! Це єдиний депутат, про якого ми згадували раз в три номери і про якого ми писали раніше. І він ще не задоволений. Якби ви були цікавими. …Я вам хочу сказати, ця людина (Микола Нікітюк, - «ВН») визнана ворогом преси, входить в десятку по країні», - прокоментував Трофимчук.
Аби дати газеті «нове дихання», голова комісії Сергій Григоренко запропонував розпочати приватизацію газети її працівниками, аби зробити її дійсно незалежною та дати змогу розвиватися.
При цьому, міськрада повинна була б виконувати вимоги працівників газети. Наприклад, залишити право на використання бренду газети, приміщення тощо.
Редактор газети коментує, що ще у 2003 році було рішення сесії міськради про передачу приміщення газеті «Луцький замок», де вони зараз знаходяться, тобто на вулиці Винниченка. Проте, з незрозумілих причин його не виконали.
Тому депутати вирішили винести рішення комісії для з’ясування причин невиконання рішення ради семирічної давнини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вася Токарский Показати IP 30 Вересня 2010 17:56
Готов забрать газетёнку за часть долга.
дідо Показати IP 30 Вересня 2010 18:25
ДАВНО ПОРА ПРОДАТИ ЦЕЙ ТУАЛЕТНИЙ ПАПІР...ВИСТАЧИТЬ УТРИМУВАТИ ЗА РАХУНОК ЛУЧАН БЕЗПЛАТНИЙ АГІТЛИСТОК ДЛЯ ЧИНОВНИКІВ З МЕРІЇ...
ліберал Показати IP 30 Вересня 2010 19:58
нікому крім міської влади, і людей які цікавляться її діяльності газета не потрібна, бо вона збиткова і не має довготривалої неперспективи, а пройде ще кілька років у усі будуть в "пластмасі" сидіти, принаймі у містах..
людмила Показати IP 1 Жовтня 2010 07:07
Приміщення пеердати в оренду, а не передати у власність колективу... Перебються, нічого доброго для міста колектив цих журнлістів не зробив, щоб таке приміщення в центрі міста відтяпати у власність... В оренду - будь-ласка, за відповідну плату...
людмила Показати IP 3 Жовтня 2010 21:44
Газета - комерційний проект. До тих пір, допоки в нас, очолювати редакцію газетим "Луцький замок", Волинське телебачення і радіо, інші державні і комунальні ЗМІ будуть журналісти, а не менеджери-фінансисти, газети будуть нецікавими і збитковими. Трофімчук можливо і хороший журналіст, але поганий менеджер проекту. ЗМІ повинен очолювати директор- менеджер, а в його заступником бути - головний редактор, тобто хороший журналіст.
журналіст Показати IP 4 Жовтня 2010 19:40
В газеті все навпаки: заступник Славік Лисюк - хороший журналіст, відданий своїй справі. Ві був би й хорошим менеджером. А Трофимчук - ніхто. Ні менеджер, ні журналіст. Він просто - колишній десантник. До речі - уже пенсіонер. Усі знають, що якби Лисюк був головним редактором, він би вивів газету в люди. А нинішня газета - це папір. Я беру її розпалювати дрова на дачі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus