USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хватить гратися в благодійні ігри, – Романюк про собак

9 Серпня 2011 11:46
На найближчій сесії Луцької міської ради планують розглянути питання про відлов і подальше усипляння безпритульних собак.
Про це стало відомо під час оперативної наради луцького міського голови Миколи Романюка 9 серпня.
Відповідний проект рішення планують розглянути 17 серпня або ж на вересневому засіданні залежно від готовності проекту документа.
«Те, що стосується собак. Хватить гратися в благодійні ігри. Святослав Євгенович (Святослав Кравчук, – перший заступник міського голови, – «ВН»), я дякую за роботу. Ми завершуємо притулок для собак. Якщо все буде добре, в серпні ми його зробимо на 400 собак, але це не вирішує питання», – зазначив міський Романюк.
«Біля чотирьох тисяч бездомних собак по місту бігає. Постійно скарги жителів. Значить, на сесію наступну готуйте таке рішення, яке було попереднє. У всьому світі є певні правила поведінки з бездомними тваринами», – продовжив мер.
«Так далі не може бути. Люди постійно жаліються… Я розумію, що це живі істоти. Але в всьому світі є правила поведінки з ними. Ну ми зробимо на 400 собак, а далі?» – запитував міський голова.
«Є система. Цих собак відловлюють, здають в притулок і після цього вони там знаходяться до 10 днів максимум. Якщо за десять днів не знаходить господар тої собаки або вона не передається на виховання – її просто усипляють і все», – пояснив перший заступник міського голови Святослав Кравчук «світові правила поведінки» з безпритульними собаками.
У притулку тварин будуть стерилізувати. Якщо ж з’явиться господар або доглядальник тварини – собаку залишатимуть живим.
«Ці кастровані собаки не просто випускаються на вулицю, а вони віддаються тим людям, які будуть їх доглядати, які будуть їх контролювати. Є будинок, який готовий мати справу з цією собакою і доглядати її, – значить вона знаходиться біля цього будинку і підконтрольна людям. А їх просто на вулицю не випускають», – додав Кравчук.
Нагадаємо, що подібне рішення про відлов безпритульних собак і їх подальше усипляння декілька разів провалювалося на сесії Луцької міської ради.
Нині практично на стадії готовності притулок для бездомних тварин на вулиці Мамсурова, 9.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 54
олег Показати IP 9 Серпня 2011 12:18
безпритульних собак не буває-є покинуті та зраджені й невинні тварини.Чи не легше взяти під контроль їх продаж та утримання.А розтрілювати та усипляти треба це кодло на вул.Б.Хмельницького!!!
Павло до олег Показати IP 9 Серпня 2011 13:02
"безпритульних собак не буває-є покинуті та зраджені й невинні тварини" - можливо так було раніше коли їх тільки почали "викидати" безвідповідальні- "недолюди", але тепер це переросло на неконрольоване розмноження і збивання їх в групи, я погоджуюсь з Романюком що даний процес потрібно зупинити! Проте я вважаю і як показує "світова практика" до якої наші чиновнички так красиво звертаються, 10 днів і присипляти тварину це занаддто швидко! Для прикладу в США після відлову тварини , проведення стерелізації і всіх необхідних заходів тварину утримують в притулку від 3 до 9 місяців в залежності від штату. За цей час працівники притулків і волонтери активно шукають нових власників для тварин, а коли за даний термін не знаходять тварин присипляють.
Spaceman Показати IP 9 Серпня 2011 12:21
Романюк, +1. Давно вже пора кабиздохів блохастих на шаурму відправити.
filadelfos Показати IP 9 Серпня 2011 12:39
Если через 10 дней животное убивают, потому что не нашлось ему хозяина, то это не "притулок", а помещение для временного содержания бездомного животного. Никак не "притулок". Но 4 000 собак - это и вправду очень много.
Lis Показати IP 9 Серпня 2011 12:41
Нарешті!!!
Шариков Показати IP 9 Серпня 2011 12:44
Кравчука - стерилізувати, Романюка - усипити!
kamil до Шариков Показати IP 9 Серпня 2011 13:29
+1
Убей собаку - спаси жизнь ребёнку! до Шариков Показати IP 10 Серпня 2011 15:29
Згадую Шарікова з фільму! ДЕГРАДАНТ!!!
Інна Показати IP 9 Серпня 2011 13:13
от сукі!!!!! де в людей береться стільки жорстокості? а spaceman і lis самі достойні, шоб їх усипили!!! мабуть ви і забули, шо таке милосердя!!!
Інна Показати IP 9 Серпня 2011 13:15
я в шоці з того Романюка....таке враження, шо йому нема там шо робити і він таке придумує...зайнявся би справді "болючими" питаннями міста, нелюд дурний!!!
911 до Інна Показати IP 9 Серпня 2011 13:36
Собак шкода, Інно. Але, не дай, Бог, Вашу дитину чи Вас налякає/покусає/зіб’є з ніг залишений милосердними людьми собака. Ваша свідомість різко зміниться. Як не прикро, але я - за таке рішення.
Інні Гошко Показати IP 9 Серпня 2011 13:25
Вам дійсно тільки з собаками бути, бо з людьми ви не вмієте поводитись і навіть поважати. Романюка собаки не кусають - а він думає про людей, які йому скаржаться. ПРАВИЛЬНО РОБИТЬ.
Юля Показати IP 9 Серпня 2011 13:29
От якби собакам можна було б видати кредитку приватбанка,тоді б наш мер Романюк був би проти відлову і собаки йому б не заважали
Сірко Показати IP 9 Серпня 2011 13:30
Якби в якійсь хача б трохи цивілізованій країні МЕР таке сказав, та ще й дав ПРЯМУ ВКАЗІВКУ, того ж дня був би скандал на усю країну, а той бездарний мер-гицель з ганьбою пішов би в небуття!!! Його б захисники тварин за те саме місце підвісили! Чого такому "голові" і бажаю!
Інна до Сірко Показати IP 9 Серпня 2011 14:09
повністю підтримую!!! дуже рада, шо ше є такі люди, які мають Бога в серці!!!
Лікар Показати IP 9 Серпня 2011 13:49
Навіщо оці шмарклі розводити? Є проблема - її слід вирішувати. Собачок шкода, а людей не шкода і дітей, яких тварини кусають і хвороби розносять? А ви знаєте, що аскарида може жити у вас в організмі до року? а ви знаєте, що її личинка може вас вбити якщо потрапить до вуха чи легень? Телепні, чесне слово, чому ж ви курочку не пошкодуєте, яку запікаєте в мікрохвильовці? Чи міль, що пожерла ваше улюблене пальто? А може пацюків вам шкода, що спустошують в підвалах ваші запаси? Думаю, що ні, просто Ви ЛИЦЕМІРИ, або просто тупі демагоги. А на рахунок стерилізації Кравчука чи присиплення Романюка - так це просто ознака особистого захворювання автора - олігофренії. Образа без аргументів - заслуговує на діагноз, клініка є, будемо госпіталізовувати. IP нам відомий. Ми вже йдемо до вас.
Exaboto до Лікар Показати IP 10 Серпня 2011 08:55
підтримую. Тим паче що присипити собаку це досить таки гуманно. Їм жеш не голову будуть рубати як курам, чи колоть в серце як свиню. Так що гуманісти - лицеміри.
111 до Лікар Показати IP 10 Серпня 2011 20:28
+1
знаю Показати IP 9 Серпня 2011 13:57
пані інні. а тебе, мабуть, не тягали собаки у підворітні, кішка нетрогана. ти просто не бачила покусаних дітей від свори собачої. защітнічкі довбані. візьми хоч одного з притулку того, якщо така добродійка, так ні. романюк їй не дає.
Інна Показати IP 9 Серпня 2011 14:02
да, не дай Боже, шоб і Ваше дитя вони не тронули...але повірте, живу на окраїні міста, тут десятки безпритульних собак...за 23 роки не бачила озлоблених. і знаю багато випадків, коли пес допомагає, і мене колись спас самий простий, блохастий, безпородний собака...а діток собаки люблять, так шо не бійтесь....хоча, дійсно, не спорю, бувають випатки озлоблених собак, можливо через хворобу, а можливо і через наше попереднє ставлення до них....але таких випадків одиниці...всі інші пси ні в чому невинні!!!
Інна Показати IP 9 Серпня 2011 14:07
в 13:25 мені хтось відповів "Вам дійсно тільки з собаками бути"...знаєте, то для мене не образливо...да, я нетактовно висловилась в сторону Романюка, але усипити - це не вихід.
пану Редактору Показати IP 9 Серпня 2011 14:18
Шановний редакторе! Розумію, що Ви не "пісня на замовлення" але якщо можна розмістіть пісню "Собаче серце" групи "Агата Крісті" на сайті, -присвячується міському голові і його немолодій команді. http://www.agata.ru/disco/kil.php
Інна Показати IP 9 Серпня 2011 14:37
Хозяин погладил рукою Лохматую рыжую спину: - Прощай, брат! Хоть жаль мне, не скрою, Но все же тебя я покину. Швырнул под скамейку ошейник И скрылся под гулким навесом, Где пестрый людской муравейник Вливался в вагоны экспресса. Собака не взвыла ни разу, И лишь за знакомой спиною Следили два карие глаза С почти человечьей тоскою. Старик у вокзального входа Сказал: - Что? Оставлен, бедняга? Эх, будь ты хороший породы... А то ведь простая дворняга! Огонь над трубой заметался, Взревел паровоз, что есть мочи, На месте, как бык, потоптался И ринулся в непогодь ночи. В вагонах, забыв передряги, Курили, смеялись, дремали... Тут, видно, о рыжей дворняге Не думали, не вспоминали. Не ведал хозяин, что где-то По шпалам, из сил выбиваясь, За красным мелькающим светом Собака бежит, задыхаясь! Споткнувшись, кидается снова, В кровь лапы о камни разбиты, Что выпрыгнуть сердце готово Наружу из пасти раскрытой! Не ведал хозяин,что силы Вдруг разом оставили тело И, стукнувшись лбом о перила, Собака под мост полетела. Труп волны снесли под коряги... Старик! Ты не знаешь природы: Ведь может быть тело дворняги, А сердце - чистейшей породы!
SPIKER Показати IP 9 Серпня 2011 15:34
МІСТО-ДЛЯ ЛЮДЕЙ!!!!!!!!
Малхаз Показати IP 9 Серпня 2011 15:41
Готовий купить 4 тис. собак оптом. Звертатися - Шаурма від Малхаза.
Вівчар Показати IP 9 Серпня 2011 15:58
Правильно. Вилупити нафіг цих собак, почніть з мого двору по Грушевського 7
Zheniok Показати IP 9 Серпня 2011 16:21
готовий скинутись на патрони
VC Показати IP 9 Серпня 2011 16:40
Прочитала коментарі до новини і висловлювання деяких "любителів" тварин заставили згадати вислів "Самий страшний звір - це людина" (добре, хоч не всі).
Собаки про Романюка Показати IP 9 Серпня 2011 16:46
Досить терпіти мера-невдаху. Не може навести лад з містом, хоче відігратися на нас, як Бандюкович на Юльці.
Гавчик Показати IP 9 Серпня 2011 17:02
Дай, Джим, на счатье лапу мне, такую лапу не видал я сроду, давай с тобой полаем при луне на тихую, бесшумную погоду... С. Єсенін. "Собаке Качалова".
[email protected] Показати IP 9 Серпня 2011 17:28
Я за! Приспати і крапка.
VSC Показати IP 9 Серпня 2011 18:19
Романюка на мыло.
М Показати IP 9 Серпня 2011 18:20
Приспати не бездомных собак, а дурних господарів, які з своїми собацюрами гуляють в громадських місцях без повідків та намордників, тримають в дворах не в вольєрах та на прив"язі, а ті тварюки легко можуть перестрибувати через паркани. А багатьох бездомних дворняг і справді шкода, бо вони часто набагато розумніші за породистих та в більшості не агресивні. Попереджу заклик "то візьміть собі" і скажу, що взяли три роки тому безпородне, бездомне щеня і не шкодую - віддане та невибагливе створіння.
miledi до М Показати IP 9 Серпня 2011 22:57
повністю згідна,багато людей не бачать поліна в свому оці, а бачать соринку в чужому
Бімка Показати IP 9 Серпня 2011 19:17
Я - проти!!! Люди, будьте людьми!
Павло Показати IP 10 Серпня 2011 08:28
Я- за. Не хочу щоб люди ще й від собак страдали. Собачок дуже люблю. Але нехай найдуться такі як Інна і візьмуть собі на утримання і тоді наші діти будуть у безпеці. А що ви порадите, шановні ?
Ніна Показати IP 10 Серпня 2011 08:39
Згадайте книгу "Белій Бим черное ухо". Там хазяїн пса потрапив до лікарні не на 10 днів. І Бім опинився на вулиці. Добре, що пес жив не в Луцьку.
Убей собаку - спаси жизнь ребёнку! Показати IP 10 Серпня 2011 08:53
НАРЕШТІ У ЛУЦЬКУ Є МЕР!!! МОЛОДЕЦЬ!!!
Убей собаку - сохрани жизнь ребёнку! Показати IP 10 Серпня 2011 09:52
Дайте на рік корейцям облаштувати ресторан!!! Обов"язкова присутність національних блюд з собачатини!!!
Остап Показати IP 10 Серпня 2011 10:33
коротко: Романюку +! п.с. Теза про те що люди викидають щенят награвшись ними - не має під собою ваги. В сьогоднішніх умовах "собачого" життя рідко хто може собі дозволити взяти в квартиру собачку як іграшку для дитини. Є відсоток викинутих щенят - ганьба таким господарям. Але основна маса бездомних створюється за рахунок розмноження всередині зграї. Суспільство не може впливати на це. Можна до хрипоти ганити тих хто виганяє собачок зі своїх осель, а зграї це "по-цимбалах" ... вони далі спарюються в геометричній прогресії. Треба цей процес зупиняти.
ola Показати IP 10 Серпня 2011 11:39
Я за! Собаки терерозують місто вже кілька років: біля північнки не пройти, чекала маршрутку вночі біля загсу - повно псів і т.д. Щодо дружелюбності тих собак яб поспорила. Голодний пес не може бути добрим!!! і любити діток!!! Моя дитина прийшла минулої осені з подертою курткою : добре, що він не біг від них, а помаленьку йшов, плакав і боявся навіть телефон дістати, щоб подзвонити. Якийсь мужик відігнав собак, дитина за хлібом боїться вийти, а я тепер і не дуже посилаю кусь самого, хоч син вже шестикласник!!!! Іно, роди дитину, візьми собі песиків і тішся. Дійсно місто для людей. А охоронці тварин краще потратилиб гроші на якусь базу даних, хто має якого пса вдома, а потім мали претензії до тих, хто викинув своїх улюбленців на вулицю. Повірте, стерилізована собака кусає також боляче! Цим проблему точно не вирішиш.
Ха! Показати IP 10 Серпня 2011 13:54
Анекдот: Сидит девочка в песочнице, и pвет плюшевого медведя. Подходит мyжик: - Девочка, ты что животных не любишь? - Да знаете, дяденька, я и людей-то не очень...
Убей собаку - спаси жизнь ребёнку! Показати IP 10 Серпня 2011 14:58
Зграя бездомних псів на очах у дитини розриває її улюбленого котика!!! ЖИВОГО!!! Для дитини це не стрес???!!! Напевно так має бути!!!
VSC до Убей собаку - спаси жизнь ребёнку! Показати IP 10 Серпня 2011 15:16
Намедни в Днепропетровске трое бухих подонков-десантников разбили 3-х летнему ребенку голову бутылкой и избили отца. По вашей логике надо расстрелять всех бывших десантников? Давайте оставим хоть пару тысяч, вот также и с собаками.
luchanka Показати IP 10 Серпня 2011 15:12
Нарешті, мер дослухався до жителів!Підтримую цілком!А то дійсно, біля загсу пройти не можливо, до моєї дитини теж кидалися пси, хоча він їхав на самокаті, жінка-продавець допомогла відігнати, добре що не покусали. На 40му біля риббази теж ввечері неможливо пройти, зграями бігають.
ЛисЛис Показати IP 10 Серпня 2011 15:23
Программа стерилизации не задействует за один день одним взмахом руки.Понятно, что нужно время, пока большинство сучек будут кастрированы и перестанут нести потомство и привлекать кобелей. Очень жаль лицезреть таких убогих духовно людей, которые могут сравнить собак с шаурмой, не пошевелив и пальцем руки для того, чтобы хоть что-нибудь сделать полезное в этом городе. И все это сказки про то как собак усыпляют гицели без мук - большинство коммунальщиков, экономя отрутку, не брезгуют забивать собак обычными дубинками - в моем огромном дворе забивали сучек лопатой днем когда мамаши выгуливали детей в песочницах, на автостанции при всех забивали палками старожил, которых любили все водители. и кто говорит по гуманное решение проблемы???
Геть!! Показати IP 10 Серпня 2011 16:20
А досі наш мер просто грався?! Я в шоці! Вибори закінчились і добрий Миколка скоро перестане гратись в благодійність і в питаннях, що стосуються людей! Годі гратися і обирати нездарів! Романюка - на мило!!
Інна Гошко Показати IP 10 Серпня 2011 16:55
І НІЧОГО ЦІ ДИСКУСІЇ НЕ ВИРІШАТЬ...КОЖЕН САМ ДЛЯ СЕБЕ ВИРІШУЄ ЯК ПОСТУПИВ БИ В ТАКІЙ СИТУАЦІЇ...В КОЖНОГО СВОЄ ВИХОВАННЯ, СВОЯ МОРАЛЬ. АЛЕ ТО З ДИТИНСТВА ТРЕБА ПРИВИВАТИ ЛЮБОВ ДО ВСЬОГО ЖИВОГО...І НЕ ДУРНИЙ СКАЗАВ "ЧЕМ БОЛЬШЕ УЗНАЮ ЛЮДЕЙ, ТЕМ БОЛЬШЕ Я ЛЮБЛЮ СОБАК"!!!
Інна Показати IP 10 Серпня 2011 16:57
P.S. І тут навіть не так Романюк той винен, як громада, яка його підтримує...
олег Показати IP 10 Серпня 2011 17:05
Ну давайте ще тоді БОМЖів та безпритульних ЧИНів постріляємо,тоді владнаємо проблему із САНІТАРІЄЮ ТА КОРУПЦІЄЮ-ЄВРОПА буде в захопленні!!!!!!
АРМАДА Показати IP 10 Серпня 2011 20:23
Запитайте у людей покусаних псами що треба робити. Уколи в живіт від сказу. Спитайте лікарів які ці уколи роблять дітям, що вони відчувають коли дітей привозять на ці уколи. Від них дорослий з розуму сходить.
Бережіть своїх дітей від бродячих псів. Показати IP 10 Серпня 2011 20:57
У свій час теперішній президент Румунії Траян Бесеску, будучи мером Букурештя, радикальними методами звільнив місто від бродячих псів. На закиди захисниці тварин і відомої актриси Брижіт Бардо про негуманне ставлення до тварин Бесеску відповів, що "мером бухареста мене вибрали мешканці міста, а не собаки". Отака-от бувальщина.
Арвен Показати IP 15 Серпня 2011 00:15
Я люблю животных, но гуляя с 2 детьми и не зная, которого из двоих первым хватать на руки, когда псина, величиной с теленка, несется на тебя, уже надоело.Собаки часто злые и агрессывные бродят, то ли от голода, то ли от жестокости. Но выбирать между здоровьем детей и собак, вы уж извините...по меньшей мере глупо. У меня дома собака, той-терьер, я его выгуливаю с поводком, чтоб лишний раз в сторону людей не лаял и не прыгал(кто знает как выглядит Той, тот понимат о чем я)))В общем давно пора принимать меры!Мою сестру зимой, когда она шладомой с коляской дворняга за ногу зубами схватила, хорошо, что зимняя одежда плотная...в общем что тут говорить, некоторые люди готовы защищать собак, а человеку не помогут. не о чем хорошем это не говорит!
luda Показати IP 16 Серпня 2011 12:30
Задовбали ті собаки і ті, хто їх захищає. Якщо так шкода то підбирайте їх, ведіть в квартири, доглядайте і буде добре всім і "зеленим" і не зовсім.А то тільки пизд.. вмієте. Якби якесь чехоточне вкусило б за сраку когось з рідних, дітей чи самих то певне так дубасили б тих собачок, що аж гай шумів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus