USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кухарі «Корони Вітовта» відродили пісне «монастирське меню»

1 Березня 2010 10:26

У луцькому ресторані «Корона Вітовта» на час Великого посту відвідувачам, які постують, пропонують страви з так званого «монастирського меню».

Шеф-кухар ресторану Людмила Ярощук запевнила «ВН», що пісні страви в «Короні Вітовта» - не новина. «Пропонувати їх в період посту стало доброю традицією в 14-річній історії нашого закладу, проте кухарі ресторану намагаються щороку оновлювати меню», - каже шеф-кухар.
 
У цьому році  в переліку страв так званого «монастирського меню» - пісні страви традиційної української, в тому числі волинської кухні.
 
«Це меню розробляли кухарі нашого ресторану, страви у ньому дуже прості, але вітамінні та поживні. Наприклад, у салатах домінують не креветки, а оселедць, у вінегрет для калорійності додано гриби», - продовжує Людмила Ярощук.
 
Нині в «Короні Вітовта» гурмани можуть посмакувати салатом «Садко» зі свіжих овочів, заплативши 24,18 гривні за велику 245-грамову порцію, або салатом з буряка, селери та яблука - 21,54 гривні за 200 грамів.
 
В холодну  пору року можна покуштувати традиційні українські перші страви. Наприклад, 400-грамова порція капусняку з грибами та журавлиною коштує 15, 87 гривні, а така ж порція рибної солянки - 23,50 гривні.
 
На другі страви в «Короні» пропонують голубці з пшоном і грибами чи рибу по-селянськи з гречаною кашею та грибами. « Коронною» стравою монастирського меню називають в ресторані  «Монастирське горнятко». У ньому – картопля, цвітна капуста, квасоля, брокколі в ароматній томатній підливі. До горнятка додається прісний хлібець. Доповнює монастирське меню «Корони Вітовта» вітамінний узвар із сухофруктів.
 
«Щодня ми можемо запропонувати нашим відвідувачам понад 100 оригінальних страв, а пісне меню не обмежується тільки «монастирським. До речі, пісні страви ми готуємо в будь-яку пору дня, ресторан відкритий з 12 до 24 години», - розповідає шеф-кухар Людмила Ярощук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олесь Показати IP 2 Березня 2010 14:55
Так...Монастирське меню! Не називали б хоч так, де у цей піст вживають РИБУ.
VSC Показати IP 2 Березня 2010 18:29
И цены такие скромные, просто даром все, просто даром.
лілія 25 Показати IP 28 Вересня 2014 17:21
Ресторан як ресторан!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus