USD 40.53 40.90
  • USD 40.53 40.90
  • EUR 40.65 40.95
  • PLN 10.20 10.35

Лебедя зі Стиру забрали до зоопарку. ФОТО

9 Січня 2013 16:12
На замерзлому руслі річки Стир, поблизу заповідника «Старий Луцьк» оселився лебідь. Однак після публікації новини у ЗМІ, екологи повідомили, що лебедя піймали й оселили в Луцькому зоопарку.

Про це пише ВолиньPost.

Рибалки і перехожі бачили його на річці ще в останні дні грудня. Тоді ж, стурбовані долею птаха, який міг просто замерзнути, люди стали повідомляти про лебедя екологам.

Лебідь ходив по замерзлій частині річки і, схоже, не дуже боявся людей, які до нього підходили. Правда, ближче метра-півтора не підпускав - шипів.

Як розповів начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда, водоплавного птаха вже оглядали фахівці. Їм довелося навідуватися на водойму кілька разів: еколог каже, що лебідь там буває не постійно, а перелітає в інше місце.

Птаха оглядала директор зоопарку Людмила Денисенко. Вона зазначила, що це - молодий лебідь. Він не поранений.

За словами Гламазди, в погодних умовах несуворої зими лебідь міг перезимувати на таких водоймах. Лебідь харчується корінням водоростей. Тож, цілком можливо, що саме тому й ходив по кризі - шукав корм.

Лебедю нічого не загрожує, тому у відділі екології не бачили проблеми в тому, що лебідь жив на Стирі. Він не поранений, тож якщо йому стане холодно, він просто полетить, - запевнив еколог.

Анатолій Гламазда розповів, що в Луцьку є ще одне місце, де зимують лебеді: на ставках «Луцькводоканалу», де зараз живе до 18 цих птахів. Уже не перший рік щозими їх підгодовують активісти й екологи.

За останнім повідомленням, лебедя нещодавно впіймали й оселили в Луцькому зоопарку.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Макар Показати IP 9 Січня 2013 17:06
Лебідь оселився на Стиру.а не на Стирі,або вже на річці Стир.Пишіть будь ласка грамотно."Волинські новини"-це інтернет видання.а не паркан для "графіті".
небайдужа Показати IP 9 Січня 2013 17:31
Даремно забрали!В так званому зоопарку швидше дойде.
Т.С. Показати IP 9 Січня 2013 18:06
и подрезали крылья...?
тиць-здиць Показати IP 9 Січня 2013 18:24
Трохи підгодують, я як зажиріє з’їдять. Десь так, на Пасху...
Каріна Показати IP 10 Січня 2013 00:22
нашому зоопарку довіряти не можна..
Вадим Панафідін Показати IP 10 Січня 2013 13:03
Із лебедем усе добре, я там сьогодні був. Крила не відрізали, його годують. А на волі могли б спокуситися браконьєри. І взагалі, там тепер новий керівник, справи підуть краще.
костя дзю Показати IP 16 Січня 2013 01:05
я повністю підтримую Вадима давайте дамо шанс новому керівнику і допоможемо йому зокрема відвідувати зоопарк родиною хочаб у вихідні дні (за кошти проданих білетів можна було наприклад купити хліб для тварин).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus