USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Логотип Луцька – ключ-«бульдозер»

3 Березня 2012 11:31
Луцьк відтепер має логотип.

Рішення про його затвердження ухвалили депутати міськради під час другого засідання 21 сесії, 2 березня.

Логотипом міста стало зображення стилізованого ключа з підписом «Луцьк – приємне відкриття!» Обранці луцької громади вибрали з-поміж двох варіантів – логотипа у вигляді серця з гаслом «Луцьк у твоєму серці» і власне, стилізованого ключа.

Як нагадала начальник відділу розвитку туризму міськради Наталія Бунда, обидва взіріці логотипів – фіналісти конкурсу, їх відбір відбувався за участі громади і фахівців у кілька етапів.

Наталія Бунда для порівняння презентувала логотипи інших міст. Також зауважила, що мета затвердження логотипу Луцька, який в жодному випадку не замінить офіційної символіки міста, - забезпечити змогу кожного охочого мешканця чи гостя обласного центру придбати товари з легко запам’ятовуваним і неповторним символом.

«Щоб кожна людина, яка побувала тут, могла б придбати предмети з логотипом і, щоб вони їй нагадували про Луцьк» - відзначила Бунда.

Микола Романюк зазначив, які б з двох варіантів не обрали депутати у порівнянні з логотипами інших міст в Луцька «буде не самий гірший».

Тим часом обранці громади розкритикували дизайнерські рішення розробників логотипів. Так, «бютівець», Андрій Осіпов щодо зображення з ключем відзначив: «Хай і стилізовано, але це зовсім не схоже на в’їзну вежу. Дорисувати тут її можна. Бо вона має конусну форму чи форму трапеції, бо це - як шахматна фігура» - описав своє бачення він і запропонував затвердити цей варіант логотипу, але зобов’язати фахівців доопрацювати ескіз.

Депутат Богдан Шиба нагадав, що його зауваження - фахові і заявив, що логотип у вигляді серця належить до зразків наївного мистецтва. Що ж до варіанту з ключем, то депутат зауважив: «Чому ви називаєте бульдозера ключем? Він настільки «важкий», що ніякої промоції не несе, а тільки лякає. Конкурс не вдався, але треба визначитися, бо логотип - не вічний, вічна - в’їзна межа… Хай працює бульдозер, а через рік-два змінимо».

Зрештою, депутати так і зробили. 38 голосами «за» вони затвердили логотип у вигляді ключа.

Нагадамо,усього протягом конкурсного періоду свої проекти логотипів обласного центру подали 55 учасників з різних міст України та з-за кордону, з них 35 – під час другого етапу набору робіт. Більшість конкурсантів надіслали декілька варіантів, тож на розгляд журі представили 78 проектів логотипу.

Про проведення конкурсу на розробку промоційного логотипа міста Микола Романюк оголосив у жовтні минулого року. Проекти логотипу свого часу були оприлюднені на сайті міськради, а в соціальній мережі «Фейсбук» розпочалося навіть своєрідне інтернет-голосування.

Зауважимо, що авторів найкращого варіанту влада заохочувала 3 тисячами гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
adams Показати IP 3 Березня 2012 13:31
Микола Романюк зазначив, які б з двох варіантів не обрали депутати у порівнянні з логотипами інших міст в Луцька «буде не самий гірший». АЛЕ Ы НЕ НАЙКРАЩИЙ,,,
Александр Показати IP 3 Березня 2012 13:38
Мне кажется, что этот "ключ" отличается от первоначального своего варианта, который кто-то довольно остроумно называл тут "собакой". Мне лично та "собака" была приятнее. Не говоря уже о "сердце".
Юлія Показати IP 3 Березня 2012 14:40
:( Не подобається.
Лучанин Показати IP 3 Березня 2012 15:38
Власне мені цей логотип про Луцьк нічого не говорить. Малюнок чи фото вежі навіть без підпису люди взнають у всьому світі з першого разу, звичайно, хто бачив раніше. Достатньо було на вежі гарно написати Луцьк і більше нічого не було б потрібно. До чого тут серця, ключі, руки ... ноги, усы, лапы, хвост ...
Всезнайко Показати IP 3 Березня 2012 16:36
Ліва частина логотипу дуже схожа на комбінацію з трьох пальців...
Александр Показати IP 3 Березня 2012 17:05
Соглашусь с Лучаниным. Ну решили, так решили, вопрос как теперь будет звучать английский вариант:)) Вариантов тут масса. По существительному выбор между "opening" и "discovery", хотя если это ключ, то все-таки, наверное, "opening", по прилагательному и "pleasant", и "sweet"...Я бы предложил вообще не переводить дословно и сделать английский вариант как "unlock with pleasure".
Сенсей Показати IP 3 Березня 2012 17:53
Фак мій мозок!!! Тож були набагато достойніші варіанти. Ну чому обирають логотип міста люди, котрі мало того, щоніякого відношення до графічного дизайну не мають, так і смаком обділені.
Знаючий Показати IP 3 Березня 2012 18:33
Таки реальний бульдозер, перероблений з попереднього варіанту-собачки!
марко Показати IP 3 Березня 2012 19:23
Як товарний знак не спрацьовуватиме. я б таку футболку, хай би мені й платили не вдягнув би. З часом переконаються й ті, які мудріші за нас смертних і оголосять новий конкурс. Навіщо знак, якщо він нічого приємного в собі не несе. Мозгів не вистачає в Луцьку серед дизайнерів - і вся причина.
Лучанка Показати IP 3 Березня 2012 22:31
А автор. якого бульдозером тягнули ще з першого етапу, так і залишиться невідомим?
моль Показати IP 4 Березня 2012 17:10
де взявся цей новий шриф??? чого він такими ковбасами і що це за стилізація під бозна які роки??? ми ж хочемо логотип сучасно міста!
кукурудза Показати IP 4 Березня 2012 17:11
а таки бульдозер, хоч раз погоджуючь із Шибою!
PRNick Показати IP 6 Березня 2012 15:52
А де можна подивитися ці 78 варіантів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus