USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Луцькі депутати – за літні кафе замість «рюмочних» у парку

16 Квітня 2010 18:09
Обранці луцької громади ухвалили рішення про розташування літніх кафе в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Проте - лише кількох.

Луцький міський голова Богдан Шиба пояснив, що він наклав вето на два раніше прийнятих рішення депутатами про генделики в парку. Мовляв, «через неоднаковий підхід депутатів до прийняття рішень».

«Якщо надавати дозволи - то всім. Ці заклади не будуть продавати алкоголь та пиво, продаватимуть безалкогольні напої та морозиво», - сказав Шиба.

Зауваження до першого питання порядку денного виникли у представника прокуратури. Воно стосувалося попереднього погодження підприємцю місця розташування кафе в парку. Він сказав, що таке рішення міськради суперечитиме законодавству. Питання має вирішуватися на основі договорів оренди земельної ділянки.

Луцький мер зазначив: якщо надати землю за договором оренди, то її можуть орендувати довічно. Адже його можна продовжувати і продовжувати. А договір строкового сервітуту, на основі яких встановлюються літні кафе, дозволяє контролювати діяльність підприємців. І, в разі чого, розривати із ними договори.

Депутат Олег Іванюк вважає, що питання парку – не лише проблема архітектури, але й культури. «Не повинно бути літніх кафе, мають бути стаціонарні заклади - із кухнею, гарячою водою, туалетом. Будуть літні кафе із солодкою водою…Де будуть пластикові пляшки і склянки? У каналах. Буде морозиво - обгортки валятимуть навкруги. Оцим рішенням ви штовхаєте нас назад у безкультур’я. Хай приходять інвестори. Щоб можна було гостей міста запросити у стаціонарні ресторани у парку. У літнє кафе ніхто нікого не поведе», - сказав Іванюк.

Обранець громади Анатолій Бубєнщиков сказав: «якщо є люди, які хочуть щось зробити у парку, то треба обома руками таких людей підтримувати». Депутат Алла Бондарчук розповіла, що на черговій сесії Луцькради таки буде представлено схема розміщення малих архітектурних форм у парку.

«За рахунок грошей бюджету ніхто парк до пуття не приведе», - каже Бондарчук.

Пізніше депутати підтримали розміщення літнього кафе у парку.

А ось подолання двох «рюмочних» питань, на які Богдан Шиба наклав вето - провалилося. Для прийняття рішення обранцям громади забракло кількох голосів. Проте Шиба запропонував підготувати проект рішення на встановлення строкового сервітуту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Місцевий Показати IP 16 Квітня 2010 19:56
«За рахунок грошей бюджету ніхто парк до пуття не приведе». І це треба було останні роки і мільйони гривень змарнувати на проект "Зелене господарство" врятує парк", а тепер взятись за голову і говорити такі фрази? Ну дійсно стадо баранів в нас, а не міська рада. Ще за молоду памятаю, як в був парк комунальним, то жила там тільки "Черемшина" і "Бригантина". Каруселі і дерева - оце було лишнє, так як тягнуло з міста купу грошей. Як парк забрав в оренду Цапюк з колективом, вони за свій рахунок зносили дерева, косили траву, а ще й змогли нові каруселі поставити. У нас в відомстві тоді з легкістю говорили, що тепер парк в надійних руках. А тепер шо? Не розумію що хто кому продав чи передав, але останні роки - це приклад чиновницького "дебілізму". Поверніть парк його колективу і вже за рік побачите результат! Якби я ще був при посаді і з тодішнім впливом, я б це зробив без вагань.
Теж не чужий Показати IP 17 Квітня 2010 12:45
"Колектив парку" - це родина Цапюка, вони заробляли на каруселях і відкатах з підприємців-шашличників, а гроші з на благоустрій виділялися з бюджету.
Місцевий Показати IP 17 Квітня 2010 19:43
Шановний "Теж не чужий"! Я спеціально пішов і поспілкувався з торговцями що зараз в парку торгують. Деруть з них зараз шалені гроші, по декілька разів збирали гроші на бруківку якусь, ще на щось, загалом по тисяч 15 за сезон віддають, а то і більше. Кажуть що раніше такого й близько не було. Про колектив знаю тільки що не змінювався що з девяностих років. Але вважаю це несуттєвим, бо треба оцінювати результати господарювання, а не вдаватись до особистих відносин колективу: за десяток років парк починав дихати і на ноги ставати, а за останні роки бачимо понищені і зовсім не зелені вже насадження, залиті фундаменти і т.д. То в чому річ? Може в колективі зеленого господарства працює вся родина Олега Савчука? напевно ж ні. Робіть висновки ШАНОВНІ. І я нікого не захищаю, бачу лише факти і події.
Jo Показати IP 19 Квітня 2010 14:06
Депутат Козюра проголосував за *чарочні*генделики в парку л.Українки.Цікаво скільки бабла йому заплатили? Ще зовсім недавно він виступав проти.Знову набивав собі ціну.А можливо поставить їх для себе,щоб було де бабло косити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus