USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі депутати збільшили собі перерву на обід

27 Січня 2011 12:34
Депутати змінили регламент діяльності Луцької міської ради, додавши пункт про обмеження доповідей для депутатських запитів та змінивши статті про діяльність колегії ради та зберігання карток.

Про це стало відомо під час сесії міськради 27 січня.

За новоприйнятими нормами депутат свій запит має право оголошувати протягом не більше як двох хвилин.

Якщо програма, яку затверджує міськрада, матиме обсяг понад 15 аркушів, – її надсилатимуть на електронну адресу обранця громади.

Також затвердили норму, за якою депутату можуть вимкнути мікрофон, якщо він перевищить встановлений регламент час виступу.

Також були змінені статті, що стосувалися діяльності колегії ради, яку перейменували за пропозицією депутат Андрія Осіпова на «погоджувальну комісію ради».

Була змінена й умова збереження карток депутатів. Згідно із затвердженою нормою депутат зобов'язаний забезпечити належне зберігання і використання картки депутата під час пленарного засідання та повернути її уповноваженому працівнику відділу організаційної роботи апарату ради.
Однак за пропозицією депутата Андрія Осіпова повертати карточку апарату немає необхідності. Мовляв, орган не несе відповідальність за картки депутатів. Усю відповідальність за перебування карточки несуть депутати.
«Був прецедент, коли колишній депутат Тетяна Семенюк голосувала чотирма карточками. В діяльності прокурора є функція, яка полягає у вжитті заходів з метою попередження можливих порушень, і я не бачу в цьому перешкод для здійснення повноважень. Така норма це забезпечить», - апелював заступник прокурора Луцька Олег Юрченко.
Проте депутати підтримали пропозицію Осіпова. Проти проголосувало лише шість депутатів.
Окрім цього, за пропозицією Луцького міського голови Миколи Романюка перерва для обіду була збільшена на 10 хвилин – від 20 до 30 хвилин, оскільки депутати систематично спізнюються на початок.
Депутат Олег Чернецький запропонував, аби кожен депутат, який спізнився сплатив до депутатського фонду штраф у вигляді 50 гривень. Однак таку норму підтримали лише 12 обранців. Тож пропозиція не пройшла.

Разом з тим депутати не задовільнили протест прокурора. У протесті йшлося, що орган «колегія ради» не передбачений законодавством в структурі міський рад, відтак його створення - це порушення закону.

Як зазначив заступник прокурора Луцька Олег Юрченко після відхилення протесту прокуратура рішення може оскаржувати в суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
українка Показати IP 27 Січня 2011 15:06
А тим депутатам тільки й давай або обід або перерву!Не звикли вони працювати,та й Романюку не дають, вміють лишень репліки один одному кидати. Не тих обирали ми! Не можуть нормально підготуватись до сесії, щоб все було злагоджено і вчасно вирішувались питання мешканців міста. Поважайте хоча б нашого і Вашого міського голову. Він же Вас розуміє!
100-1 до українка Показати IP 27 Січня 2011 18:49
Так мер в нас оригінал якого ще пошукати. Як тільки щось іде не за його сценарієм, одразу все валить на депутатів, мовляв не даєте працювати, не дбаєте про людей. Микола Ярославович, припиніть цей дитячий садочок, ви доросла людина. Краще треба готувати сесію, виносити нормальні питання. Бачила як призначені чиновники виконкому не могли двох слів звязати, не могли пояснити нічого, до них і їхніх документів стільки запитань що аж соромно за тих начальників яких напризначав Романюк. Зрозумійте, що Романюк та його підлеглі чиновники працюють постійно за зарплату (певне і не тільки), а депутати працюють на громадських засадах, та ще й мусять виправляти помилки і недопрацювання чиновників. Ось такі справи
мудряк Показати IP 27 Січня 2011 15:13
да це точно. шо ті депутати роблять ? чому збираються на сесію? вирішуйте питання скоріше людські, ми вас просимо. дякую.
Свєточка-конхвєточка Показати IP 27 Січня 2011 16:16
Народні ...ранці, себто депутати, збираються на сесію, наче на тусовку якусь. Їм там ще пива й рибки не вистачає до повного щастя.
*** Показати IP 27 Січня 2011 21:16
Пива й рибки можу падагнать, если надо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus