USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі захисники тварин: багато галасу, чи таки реальна робота?

8 Листопада 2013 21:01
Волинські медіа останні дні рясніють критичними повідомленнями про те, що вулиці «заполонили» бродячі пси, які подекуди кидаються на людей.

Так, 6-ого листопада з’явилася інформація, що безпритульні собаки напали на жінку в Луцьку. Інцидент стався ранкової пори поблизу 18-ої школи.

У той же день директор комунального підприємства «Ласка» Дана Новарчук відреагувала повідомленням для ЗМІ, що треба робити у випадку, якщо людина стала жертвою укусів собаки.

Окрім того, захисники тварин зробили зустрічний крок, описавши ситуації, коли, нібито, люди «нападають» на тварин і знущаються над ними.

Як доказ того, що комунальне підприємство «Ласка» таки працює заради спокою містян, у чому останні висловлюють сумнів, керівниця захисників надала звіт діяльності підприємства.

Пропонуємо звіт без змін:

Загальна кількість тварин, які поступили до КП «Ласка» (відлов, привезені громадянами, підкинуті), - 589:
а) відлов - 414
б) привезені-здані громадянами ( домашні та безпритульні) - 140
в) підкинуті - 35
.

Загальна кількість тварин, які прилаштовані у сім‘ї (з КП «Ласка» та місце прилаштування тварин на Центральному ринку), - 477:
а) тварини віддані з КП «Ласка» - 175
б) тварини, віддані на Центральному ринку - 302


Тварини, які були евтаназовані та загинули - 57.

Тварини, які випущені назад під опіку волонтерів-доглядачів, згідно з Програмою охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин, - 110.

Стерилізовані тварини за період 1.08.2012 по 29.08.2013
Незважаючи на те, що на той період не існувало КП «Ласка», стерилізація проводилась з допомогою закордонної організації «Чотири лапи» та ГО «Волинське товариство захисту тварин».

Загальна кількість тварин - 916:
а) міжнародна організація «Чотири лапи» - 305
б) простерилізовані лікарями м. Луцька - 611
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
міла Показати IP 8 Листопада 2013 21:35
А якого милого КП "Ласка" на чолі з Новарчук приписує собі стерилізацію, коли притулок був у складі Луцького зоопарку. І лише завдяки цьому підприємству проводилася стерилізація собак у липні 2012-го.
аліса Показати IP 8 Листопада 2013 21:44
яка чудова гарненька статистика!А ДЕ СТАТИСТИКА ПРО КІЛЬКІСТЬ СОБАК НА ВУЛИЦЯХ? "Квартал" - це 3 місяці: а ваші гицелі ловлять по 104-120 собак в квартал?! тобто - лише по 35 собак в місяць? і це при тому, що викликів на "гарячий номер" 15-80 поступає по 200 В МІСЯЦЬ?
вет Показати IP 8 Листопада 2013 21:48
"згідно з Програмою охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин"?))) а хто писав ту Програму - знаєте?;) журналістка Дана Новарчук і писала! чому не спеціалісти, які б мали висловити свою професійну думку-ветеринари, кінологи, біологи чи екологи?..
гость Показати IP 8 Листопада 2013 21:49
да, собак в Луцке развелось действительно много. На проспекте Молодежи и ул. Ветеранов (в районе садика №33) сам наблюдал две агрессивно настроенных собачих стаи. Реальная опасность для детей. Пусть "захисники" и волонтеры что то сделают раз такие умные. я считаю что собак надо отлавливать как можно скорее и большую половину усыплять.
аноным до гость Показати IP 9 Листопада 2013 18:58
усипляти собак заборонено томоже вас надо усиплять
аноныму до аноным Показати IP 10 Листопада 2013 12:47
хто тобі таке сказав, що собак усипляти заборонено?))) Новарчучка? така послуга надається офіційно у ветлікарнях, також заводчики собак усипляють хворих та слабих цуценят. А стосовно безпритульних собак - так це дозволено Законом у тому випадку, якщо міська влада не може вирішити питання їхньої кількості іншими методами - що і СТОСУЄТЬСЯ КОНКРЕТНО РОМАНЮКА І ЛУЦЬКА!
саша Показати IP 8 Листопада 2013 21:58
а тих собак зі старого ринку роздають вже стерилізованих? чи вони потім теж плодяться? так це ж замкнутий круг! новарчук не має на меті звільнити місто від бездомних псів - бо вона більше нічого крім як собак ловити з гицелями робити не вміє. то хай іде на роботу в луцькспецкомунтранс!
кокс Показати IP 9 Листопада 2013 09:14
Треба ліквідувати це нікому не потрібне комунальне підприємство "Ласка" і передати усі функції у КП "Спецкомунтранс". Там директор находиться на своєму місці і наведе порядок у собачому питанні. А Новарчук хай й надалі займається громадською роботою.
іванович Показати IP 9 Листопада 2013 11:40
вже давно виникло питання: а за що боряться так звані "захисники тварин" в Луцьку ? невже вони відстоюють "право бездомних собак жити на вулицях"? а ще й за бюджетні кошти: і чому саме цій громадській організації виділяються такі громадні кошти , надано земельну ділянку, авто, працівники отримують державну зарплату? на Волині зареєстровано більше двох сотень громадських організацій - в тому числі організації інвалідів , але вони не мають і сотої долі тої підтримки міської влади, що має ця сумнівна особа Новарчук Богдана. Виводи - напрошуються самі собою.
Ірина Показати IP 9 Листопада 2013 11:52
Легко сидячі перед монітором критикувати усіх і все...Цим питанням взагалі то держава повинна займатись..і лише її можна критикувати в повну міру..А поки цим займаються люди виключно по власній волі та ініціативі,будьте ласкаві поважати працю інших людей...Сама щодня стикаюсь з проблемою присутності собак на вулицях..так як коли вигулюю свого пса,важко йти повз стаю собак..Але враховуючи той факт,скільки наша держава виділяє грошей на утримання безпритульних тварин,все тримається виключно на ентузіастах!!!Звісно,є недоліки ,які варто озвучувати,і право на власну думку ніхто не відміняв,але і плюси проведеної роботи однозначно варто відзначити!!!А ще б я хотіла платити щомісячний податок за свою собаку,щоб ці кошти йшли на розвиток діяльності притулку,але у нас як завжди ніхто не може нічого путнього організувати.От і приходиться просто годувати безпритульних собак ,яких на вулицях зустрічаю..Бо ніхто про них не подбає,окрім небайдужих людей!!!
знавець Показати IP 9 Листопада 2013 13:17
говна возбурлили
Хі-хі до знавець Показати IP 9 Листопада 2013 13:44
Убийся об стіну, разом з своєю Даною. Не вміє працювати, нє фіг піаритись
Anonymous Показати IP 9 Листопада 2013 13:54
ВСЕХ СОБАК ОТЛОВИТЬ И КРЕМИРОВАТЬ И ПЛЕВАТЬ НА ВСЕХ СОБАЧИХ ЗАЩИТНИКОВ !!! безопасность важнее чем эти бездомные твари. Кто любит собак пусть берёт к себе домой и содержит псарню ...
з Луцька Показати IP 9 Листопада 2013 15:35
новарчук на посаду директора КП "Ласка" посадив мер - значить, покусані собаками люди мають подавати в суд на нього і міську владу. Хто несе відповідальність за напади безпритульних собак?! якщо в квартирі немає води - винен Луцькводоканал, немає опалення - Луцьктепло, не вирішена проблема безпритульних собак - винне КП "Ласка"!!!
Краса Показати IP 9 Листопада 2013 17:45
Які нафіг захисники, коли вони дзвонять і погрожують..... Я просила особисто забрати собак в тижневий термін, а ні то потравлю бо маю малу дитину, то мені волонтерка дзвонила і погрожувала що до суду подасть.... То я їй у відповідь теж сказала що подам на те що вони (собаки) кидаються на людей і норовлять за ногу вкусити..... То після мого викладу гарних слів і видачі певних статей у кодексі заткнулась... І таки за тиждень забрали.. А якщо тим волонтерам так шкода тих собацюр то нехай додому до себе заберуть і граються з ними....Я думаю люди міста проти не будуть.. на повідочках вигулюють.....
123 Показати IP 9 Листопада 2013 23:48
Всі ці захисники такі гуманні поки не покусають їх або їхніх дітей,так не повинно бути на вулицях міста. Тварини звичайно не винні, але щоб діти та дорослі боялися пройти через двір де живуть, це не нормально.
собачник Показати IP 10 Листопада 2013 22:59
Тварини, які випущені назад під опіку волонтерів-доглядачів... Це що за маразм? Як і які волонтери, ціквао, контролюють, чи опікуються а=випущеними собаками? Бігають в одній зграї чи живуть разом? Дано, дай відповідь!
lena Показати IP 12 Листопада 2013 12:11
"Як доказ того, що комунальне підприємство «Ласка» таки працює заради спокою містян, у чому останні висловлюють сумнів..." цікаві в нас такі містяни... вони ж бо думали шо збереться собі така купка людей, повиловлює ВСІХ собак, ще й може по квартирам пройдеться, перепитати чи нема де непотрібної собаки чи купки щенят, яких ці ж містяни збираються викинути в мішку, поселить тварин десь далеко від міста та й буде там їх своїм коштом утримувати. от гарно було б... бо ж в Європі... а ми й далі будем сидіти за моніторами і обливати всіх кругом багнюкою, коментувати ниці статті, та й радуватися, що ми такі свідомі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus