USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ми це бачили: що робиться на хлібзаводі у Луцьку. ФОТО

4 Червня 2013 16:54
Приблизно 50 тонн хлібобулочних виробів щодня виробляють на ПАТ «Теремно Хліб».
Про це стало відомо під час візиту на ПАТ «Теремно Хліб» Луцького міського голови Миколи Романюка 4 червня.
Як розповіли на хлібзаводі, ПАТ «Теремно Хліб» функціонує з грудня 1983 року і є одним із найкращих в Україні. Підприємство – високомеханізоване та автоматизоване, починаючи з безтарного зберігання борошна і до реалізації готової продукції в торгівельну мережу.









Усього в хлібопекарському цеху ПАТ «Теремно Хліб» - 6 ліній, які розраховані на виробництво 120 тонн хлібобулочних виробів на добу. Одна з них переобладнана на виробництво батонів і обслуговує її лише 2 працівників: тістоміс і машиніст, який контролює виробничі процеси на лінії. Обладнання на лінії – німецьке, піч – чеського виробництва, а кулер, де вироби охолоджуються, - американський. «Це не дешеве обладнання, тим не менше, ми його придбали», - зауважила заступник голови правління підприємства з виробництва Валентина Момот. Загалом в хлібопекарському цеху працює 26 осіб в одну зміну, яких протягом доби – чотири. А на усьому підприємстві – приблизно 520 людей. А середня зарплата в одного працівника 2-2,5 тисячі гривень.










Окрім того, на хлібзаводі виробляють і булочні, здобні та кондитерські вироби з листкового тіста, весільні короваї. Щодо виробництва макаронних виробів, то його зупинили.
Утім, щоденно підприємство випускає лише приблизно 48-50 тонн продукції. Саме таким є замовлення підприємців, які займаються реалізацією товару. А приблизно 80 тонн на підприємстві виробляють перед великими святами.
ПАТ «Теремно Хліб» продає свою продукцію не лише у Волинській області, але й у Рівному.











Спочатку роботи підприємства випускалося 5 видів хліба, тоді як сьогоднішній асортимент хлібобулочних виробів становить понад 60 найменувань. Останнім часом на підприємстві збільшили виробництво заварних сортів хліба, серед яких – «Теремнівський», «Бородинський», «Гродненський» із картопляною клітковиною.
Планують виробляти і 10 нових видів хліба. Зокрема, солоні хлібні палички з тмином і з цибулею, хліб «Юріївський», хліб «Родинний», булочки з натуральними яблучними та вишневими начинками і деякі різновиди печива.






Увесь хліб виробляється з натуральної сировини без добавок і покращувачів, - запевнила Валентина Момот.
За словами мера Луцька, подивитися, що відбувається на виробництві ПАТ «Теремно Хліб» в міськраді вирішили через те, що хлібзавод – одне з тих підприємств, які випускають якісну продукцію, дає робочі місця і наповнює бюджет Луцька. Так, як повідомив Микола Романюк, підприємство за останньою інформацією з податкової поповнило лише міську скарбницю майже на 1 мільйон гривень, не враховуючи внески до Пенсійного фонду. До того ж, мер Луцька додав, що жодних скарг ні з підприємства, ні на його роботу ще не було.
А своїми улюбленими видами хліба виробництва ПАТ «Теремно Хліб» Микола Романюк назвав так званий чорний та батон.
Після слів міського голови, керівництво підприємства вручило йому картину-копію «Таємної вечері», зроблену «з хліба».









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Антуан Показати IP 4 Червня 2013 17:25
Що це дівчина така файна на перших світлинах дарує хліб нашому меру?
Віктор Показати IP 4 Червня 2013 17:32
Теремнівський хліб дійсно смачний і якісний. Хочу побажати працівникам так тримати, розширювати асортимент продукції і крокувати завжди в перших рядах. Здоров'я Вам, і щира подяка за Вашу роботу.
він Показати IP 4 Червня 2013 20:18
мишей більше в хліб не добавляють
юрій Показати IP 4 Червня 2013 20:28
Я був на хлібопекарні, на якій навіть продумали регулярні екскурсії для дітей. Дітям показують як випікається хліб, скільки людей вклали в нього свою працю, вчать поважати його і розказують як страждали наші предки в неурожайні роки...
Iгор до юрій Показати IP 5 Червня 2013 09:49
Екскурсii на хлiбзаводи проводять ще з радянських часiв, особисто мене на хлiбзавод водили ще в дитсадку на початку 1970-х.
Алекс Показати IP 4 Червня 2013 21:35
На Теремно теж регулярно проводять екскурсii для дiтей. Дiйсно смачний хлiб...
Болодя Показати IP 5 Червня 2013 15:17
на передостанній світлині наш мер уже "вгашений"!!!
він до Болодя Показати IP 5 Червня 2013 18:29
Нє, він зараз вроді на роботі не квасить, щось з печінкою вроді
Міля Показати IP 5 Червня 2013 16:25
Ще б забіг наш мер на хвилину по наших магазинах, і навєрно його здивувало б, що у магазинах в основному тернопільський, рівненський і хмельницький хліб. Влаштували показуху.
андрiй76 Показати IP 5 Червня 2013 19:31
Серйозна "контора"...520чол.Вміємо же щось зробити по людськи якщо захочемо...
Дьодік Показати IP 5 Червня 2013 21:02
Хоч щось випускаємо - дай Боже здоров"я працівникам!
Світлана Показати IP 20 Лютого 2016 20:05
Живу вже 15 років в Іспаніі, але смак чорного теремнівського хліба забути не можу. Щоразу, коли буваю в Украіні купую навіть кілька буханок ,щоб заморозити в Іспаніі. Потім розморожуємо на свята і із задоволенням смакуємо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus