USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Михаїл розкритикував вірян за сприяння корупції

28 Червня 2015 17:00
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл піддав критиці тих людей, які постійно нарікають на хабарництво, проте дуже часто, не помічаючи цього, самі є його джерелом, – інформує прес-служба Волинської єпархії.

Такі слова владика сказав під час проповіді 28 червня в кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку.

Високопреосвященний розтлумачив, що проблема стосується передусім кожного вірянина, а не посадової особи, оскільки «ми ж і виховуємо того чиновника».

Він поставив питання, мовляв, чи не починаємо ми говорити про корупцію в певній абстракції, коли наш родич або близький є посадовцем? Чи можемо ми, зустрічаючись із ним, донести з близьких вуст, що зловживання службовим становищем і негарно, і шкідливо?

Відтак, Михаїл порадив змінюватися, у першу чергу, самим: «Виконуйте закон Божий – і не буде корупції!»

Також архіпастир зазначив, що сьогодні – День Конституції, а тому варто подумати як про державу, так і про заповіді Божі. Він порадив керуватися принципом власного прикладу: тоді й люди навколо будуть змінюватися на краще.

Після цього владика привітав старосту собору протоієрея Володимира Подольця із днем народження та побажав плідних і многих літ на пастирській ниві. Сьогодні священику виповнився 51 рік.

Водночас раніше Інформаційне агентство Волинські новини писало про те, що митрополит Луцький і Волинський Михаїл різко розкритикував місцеву владу за лояльність до Московського Патріархату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Олена Показати IP 28 Червня 2015 17:03
Митрополит почнiть iз себе i з своiх священникiв!
Справедливий до Олена Показати IP 28 Червня 2015 21:06
"Проповіді" "митрополита" Михаїла - ніщо не інше, як "словеса лукавствія". Він вже говорив про те, що свічки, куплені в храмах УПЦ (МП) - це кулі в українських воїнів. Проте, чому сам "митрополит" Михаїл і його "клірики" купують хрести та інші священицькі регалії, виготовлені на Підмосковному заводі "Софрино", котрий належить РПЦ? Чи це не спонсорство тероризму на Сході Україні? І церковне начиння, всі розуміють, коштує в тисячі раз більше ніж свічка. Скидаю три посилання. Співставте, будь ласка, дорогі співвітчизники і не слухайте УПЦ-КП. http://sofrino.ru/products/product/key_1809 (тут напрестольний мальтійський хрест, вартістю 5000 гривень, виготовлений на підмосковному заводі "Софрино"; завод є власністю РПЦ). http://www.kda.org.ua/images/stories//2015/06/Vupysk/DSC_0040.jpg (тут цей самий хрест в руках "патріарха" Філарета; фото датоване 16 червня 2015 року; Богословська академія). http://www.pravoslaviavolyni.org.ua/image.php?newsid=5147 (тут цей же хрест в руках "митрополита" Луцького і Волинського Михаїла; фото 21 червня 2015 року; Свято-Троїцький кафедральний собор міста Луцька). П. С. У представників УПЦ-КП переважна більшість церковного начиння та регалій - із підмосковного заводу РПЦ "Софрино". Просто останнім часом вони в них не показуються публічно, бо бояться правди. Але "Бог не в силі, а в правді".
Ігнатій Лойола до Справедливий Показати IP 28 Червня 2015 21:20
Вишиватникам "патріотизм" очі заступив. Тут немає сенсу щось комусь доводити. В них Філарет, який в КДБ день і ніч доноси таскав - святий. Всі знають, хто такий "товаріщ Антонов", тільки адепти УПЦ КП не знають. А Михаїл той, "патріот" вср*ний, до 1994 року вчився в Пітерській семінарії і зараз може й служив десь на Росії, але ж вигнали за крадіжку. Для справки - КП утворено в 1992 році, а в Михаїла(він же - Тимофій), "патріотизм" прокинувся аж через 2 роки після цього. А всю свою свідому молодість пан Зінкевич в Почаєві пробігав, в Лаврі "московській" прислужником був. Інфо про Зінкевича є навіть в Вікіпедії, кому не ліньки, можна перевірити. Але ж де... Всі, хто наговорюють на КП - москалі за умовчанням.
Мік (галицька миша) Показати IP 28 Червня 2015 17:37
Він не канонічний!
Дядько до Мік (галицька миша) Показати IP 28 Червня 2015 21:15
Не лише не канонічний! Дядя Міша не лише справжній розкольник, а й брехун і злодій! Гребе величезні хабарі за рукоположення, за хороші парафії та за священицькі нагороди. Більшого хабарника, ніж цей діяч, на Волині, мабуть, немає.
А ти - не канонiчна миша! Тобто, взагалi, не миша, а щур! Коли припиниш незаконне використання мого зареєстрованого нiку? "Лучан", "лучанок", "Луцькiв" тощо тут безлiч, але цi нiки не зареєстрованi. Кожен має право оголосити себе черговим "лучанином". А Мik (галицька миша) - це зареєстрований на ресурсi нiк. Отже, використовуючи його без мого дозволу, ти порушуєш авторськi права.
123 Показати IP 28 Червня 2015 17:38
Гкнчику Романюку особисто скажіть)
Петро Показати IP 28 Червня 2015 17:39
Митрополит Михаїл - яскравий приклад того випадку, коли влада далеко пускає церкву і цілується з нею в десна. Так виходить, що головний політтехнолог на Волині - піп в рясі.
Анонім до Петро Показати IP 28 Червня 2015 19:52
А для чого інакше і був зроблений Київский Патріархат?
0808 Показати IP 28 Червня 2015 17:43
КП головного мозку!!!
дідо Показати IP 28 Червня 2015 17:46
адепти московської секти повилазили.
Анатоль_ до дідо Показати IP 28 Червня 2015 17:48
Помовчи!
Хлоп Показати IP 28 Червня 2015 18:20
Ну якщо пiшла церковна критика чиновникiв та посадовцев, то може вже час сплачувати податки за землю? Ну щоб не користуватися "службовим становищем"?
Ігнатій Лойола Показати IP 28 Червня 2015 20:41
От останнє речення стосується теми статті, правда ж? Адміни!?
Справедливий до Ігнатій Лойола Показати IP 28 Червня 2015 21:24
+100000))) Бачу, що на volynnews.com статті, особливо на тему релігійної політики, часто бувають "різновекторні". По простонародному це називається "приший кобилі хвіст", або "все що знаю, все мушу викласти; по-барабану, що воно не в тему".
Перехожий до Справедливий Показати IP 28 Червня 2015 21:25
Та вони в цій сфері, як і в багатьох інших, на замовлення працюють - це очевидно.
Справедливий до Перехожий Показати IP 28 Червня 2015 21:36
Згодний, що працюють на замовлення. Але ті ж журналісти хоча б навчилися писати правильну богословсько-канонічну та літургічно-обрядову термінологію. А то доводиться часто читати щось на кшталт "відслужили урочисту Панахиду" (замість "урочисту Літургію"). Перед тим, як писати на церковні теми, потрібно вдумливо вивчити хоча б "Отче наш" напам'ять.
Mik (галицька миша) до Справедливий Показати IP 29 Червня 2015 06:28
Слухайте, "Справедливий", Ви мене сьогоднi порадували, щиро й ґречно дякую! Майже весь "Схiд" i "Центр" пишуть "схоже на те", або, навiть, "типу того". Сьогоднi, вперше на протязi майже трьох рокiв, бачу правильне, рiдне, галицьке "...щось на кшталт". Ви, певно, теж наша миша?
Справедливий до Mik (галицька миша) Показати IP 29 Червня 2015 09:13
Дякую, ні я корінний волинянин. Зроблю Вам невелике зауваження: "на протязі" - це коли вітер дме в спину, бо відкриті водночас і двері, і вікна. Правильним було б у даній ситуації вжити слово "протягом".
Mik (галицька миша) до Справедливий Показати IP 29 Червня 2015 12:59
Я про це знаю. Але, майже всi вживають саме зворот "на протязi", маючи на увазi промiжок часу. Неписьменно, проте... усталено.
Mik (галицька миша) Показати IP 29 Червня 2015 06:38
Не втручаючися в дискусiю про "канонiчнiсть" будь-якої церкви, маю зауважити, що панотець Михаїл має рацiю. Вiд кого посадовець отримує хабарi? Вiд тих людей, якi їх дають! От i готове гасло: "Не давайте!"
справедливіть Показати IP 29 Червня 2015 07:37
Якщо людина дає людині - це подяка" а чиновник знає як гроші на тендерах заробити та інших махінаціях!!!!!!!!!
революція гідності Показати IP 29 Червня 2015 09:08
Ми вже "гідні" європейці 1 рік і 7 місяців... і хабарів не беремо і не даємо, не обманюємо , не крадемо , не смітимо і т.д. " Один одного любимо, допомагаємо, Закони України-неньки дотримуємо і виконуємо і в разі порушення їх готові відповідати по статтях цих Законів "- такі ми хороші. А не здається нам, українцям, що хитрістю і підкупом 200-500 грн. і росіяни і євреї і грузини і другі національності вже давно всі керівні і впливові місця у українців відхапали, а тепер ми тільки на Сході України маємо проливати кров і йти на смерть. Хто чув, щоб євреї, грузини чи інших національностей солдати захищали Україну на Сході. Парадокс... Директорами, депутатами , політиками євреї і грузини, вірмени, можуть бути, а захищати неньку-Україну тільки 20-25 річні українські діти !
хабарники Показати IP 29 Червня 2015 12:11
І грішник буде праведним, коли за його гроші помоляться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus