USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Оновлена Луцька прокуратура: амбітні плани чи старі підходи до роботи

23 Грудня 2015 18:37
Новий прокурор Луцької місцевої прокуратури зустрівся з громадськістю та ЗМІ та запевнив, що прокуратура готова до відкритої співпраці і діятиме чесно, без впливу на неї вищого керівництва. Втім, не всіх громадських активістів та журналістів правоохоронцям вдалося переконати щодо відкритості.

Зустрічі з громадськістю та ЗМІ керівника Луцької місцевої прокуратури Олександра Шпоти відбулася сьогодні, 23-го грудня, а його кабінеті.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРИЗНАЧИЛИ КЕРІВНИКІВ МІСЦЕВИХ ПРОКУРАТУР НА ВОЛИНІ. ІМЕНА

«Новоспечений» керівник повідомив, що усіх зібрав задля того, аби обговорити спільне бачення взаємодії та співпраці з приводу проблемних питань на місцевості, зокрема, з приводу покращення роботи правоохоронних органів.

Олександр Шпота представив своїх заступників: перший заступник - Олег Юрченко (перше фото в фотогалереї), заступники - Катерина Балас (на другому фото) та Світлана Урин (третя світлина).

Зі слів Олександра Шпоти, ще рано говорити про їхні результати роботи, адже за тиждень часу їм вдалося лише налагодити сам робочий процес. Втім, керівник Луцької місцевої прокуратури наголосив, що тепер робота правоохоронців принципово буде іншою – «інша філософія без тиску зверху».

«Дякую, що прийшли познайомитися, ми не будемо ховатися за дверима й не будемо уникати діалогу. Тому й організували цю зустріч. За тиждень роботи ми не можемо говорити про результати в роботі, а лише про організацію роботи. Так, із 46 осіб, які тут працювали, лишилося лише 26, чотири з яких - керівники. Залишилися найкращі, кваліфіковані. Щодо гендерної політики, то з 26 працівників – 18 жінки. Середній вік колективу від 25 до 30 років. Наша діяльність поширюється на Луцьк і Луцький район.

Це - початок реформи в органах прокуратури. Є новий закон, тепер у нас немає чинів, начальства, закони дають нам незалежність у прийнятті процесуальних рішень. У своїй роботі ми не прив’язуємося до Шокіна, адже завтра прийде новий генпрокурор, нам не наказує обласний прокурор, тому сьогодні жодних вказівок Луцькій прокуратурі не буде. Нова прокуратура – це партизанський загін, який керується законодавством. У законі закладена нова філософія, де ми не виконуємо вже чиїхось вказівок, а накази отримуємо лише письмові, і то, якщо ті не суперечать законодавству», - пояснює Шпота.
З його слів, тепер у прокуратури Луцька є лише чотири функції:

1) Нагляд за слідством (У Луцьку близько 4 тисяч кримінальних проваджень, у Луцькому районному відділені – 800. Кількість постійно буде збільшуватися, бо всі злочини не розкриваються. Щодня надходить близько 30 нових справ).

2) Підтримання обвинувачення: (прокурор складає на основі результатів розслідуванняв обвинувальний акт та йде з цим у суд).

3) Нагляд за виконанням судових рішень кримінальних справ.

4) Представництво. Це стосується лише дітей та людей з обмеженою фізичною дієздатністю, недієздатні. Втім, нас не звільнили від сплати судового збору, а в бюджеті на це гроші не передбачили.

Громадські активісти поцікавилися у Олександра Шпоти, чому він став керівником, адже при конкурсному відборі був дев’ятим у рейтингу кращих, навіть його перший заступник мав вищу сходинку - третю.

«Я призначений керівником за результатами конкурсу, пройшов відбір на співбесіді. Чому я керівник - теж не знаю, запитайте це у Генпрокуратури. Щодо моєї мотивації очолити прокуратуру в Луцьку, то бажання просте – повернутися додому, бо чимало коштів витрачав на дорогу у Нововолинськ і на те, аби знімати житло», - розповідає прокурор.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що цього року в Нововолинську пікетували правоохоронців з вимогою відставки прокурора міста Олександра Шпоти.

Також під час сьогоднішньої зустрічі лучанка Людмила Дяк спобувала розповісти, що на Волині кілька років тому діяла група «перевертнів» у погонах, які вбили її сина.
Зауважимо, про це теж розповідала Волинська правда. Втім, прокурор не дослухав лучанку, перебив її та сказав, що не для цього збирав брифінг, а про це буде говорити з нею пізніше.

Громадські активісти запитали Олександра Шпоту, чи матимуть можливість контролювати роботу прокуратури, на що прокурор відповів, що подібного механізму в законодавстві не передбачено. Така відповідь викликала невдоволення серед громадських активістів.

Журналісти також висловили прохання, аби правоохоронці були більш відкритими й для ЗМІ.

«Ми часто ходимо на судові засідання, висвітлюємо резонансні справи, і міські прокурори нам відмовляються давати коментарі, навіть тоді, коли нас просять покинути засідання, зробивши його закритим. Відповідно, нам не дають можливість інформувати громадськість про резонансні справи, а судочинство чинять за закритими дверима. Чи будете ви відкритими до ЗМІ», - запитала журналіст телеканалу «Аверс» Вікторія Притулюк.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРИБУТКИ ОЛЕКСАНДРА ШПОТИ В 2014-МУ РОЦІ

На це Шпота відповів ствердно, проте зауважив, що прокурори не зобов'язані давати коментарі.

«Це право прокурорів коментувати, але не їхній обов’язок. Більше того, публічне висловлювання – це підстава притягнути прокурора до відповідальності. Тому ніяких публічних висловлювань ви не почуєте. А позицію прокурора ви можете слухати в судах, під час дебатів», - сказав новий керівник Луцької прокуратури.

На це громадські активісти дорікнули, мовляв, тут говорять про зміни, але підходи до робити ті ж, що й були раніше. Їх підтримали й присутні в кабінеті журналісти, теж незадоволені обмеженням доступу до інформації.

Тоді Олександр Шпота повідомив, що за коментарями можна звертатися особисто до нього та його замів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
ЛВПУ Показати IP 23 Грудня 2015 19:02
Нарешті зрушиться з місця справа Батова Г.Ф. і К з ЛВПУ. Все - таки пропали мільйони гривень, брались чималі хабарі, ..... Все це до сьогодні справно кришувалось. - Нарешті слідчі виконають рішення апеляційного суду: - закінчать слідство і обвинувальний акт буде переданий до суду. Переможе, його величність, ЗАКОН, чи знову об*єднане кримінальне провадження буде закриватись і знову поновлюватись рішеннями судів??? Пане прокурор, підтвердіть свою принциповість і відданість законодавству у перших двох функціях нової прокуратури!
зкрема до ЛВПУ Показати IP 23 Грудня 2015 21:43
КОРУПЦІОНЕРИ 3 УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ і НАУКИ ; ВОЛИНСЬІСОЇ ОДА ,- ЗНИЩУЮТЬ ПТО ВОЛИНІ ПІД КУРАТОРСТВОМ і чуйним ставленням прокуратури Керівники управління 0 і Н змінюються, а корупція процвітає. Не стала винятком і нова очільниця освітян Волині. Злодійсько — корупційні дії Поповича М.М. — Грушки Г. М. пані 3агрева В.Я.+ Мишковець С. Є.+ Плахотна Л . + Ткачук О.О. ... продовжують прикривати, як і її попередник Хоміч О.С. 3а рік, що минув після попередньої виставки досягнень ПТО Волині, занепад профтехосвіти набрав прогресивного розмаху. Особливо це помітно по «справах» ДПТН3 «Луцьке вище професійне училище». Тільки в поточному календарному році керівники управління 0 і Н з черговим річним директором ЛВПУ Богданцем В.В. після довготривалих слізних вмовлянь, зуміли звільнити з займаних посад училищних гіперзлодіїв: головного бухгалтера Некрасову Н. В. та ії позашлюбного друга заступника директора з АГР, власника притону, авторитета Панькевича С. Г. В минулому році рішенням суду був звільнений з посади директора ще один злодій-хабарник — корупціонер Батов Г. Ф. Детальніше про корупцію в управлінні 0 і Н та ЛВПУ можна почитати в інтернет виданнях: Четверта влада - Батов Г. Ф. «У Луцьку директору ВПУ 9 за вимагання грошей ...» та інші. Вголос - Батов Г. Ф. «3 студентів училища брали гроші за практику» та інші. Волиньпост - Батов Г.Ф. Під прицілом - Батов Г.Ф. Волинські новини Батов Г. Ф. та Виставка досягнень ПТО Волині 2013 р. Сьогоднішні матеріали про виставку досягнень ПТО 06. 06. 2014р у всіх інтернет виданнях. ГЕТЬ КОРУПЦІЮ ТА КОРУПЦІОНЕРІВ 3 ПРОФТЕХОСВІТИ ВОЛИНІ !!! P.S. Шантажем можновладців, Батов Г.Ф. домігся працевлаштування викладачем в ЛВПУ. Управління О і Н переконує: засуджений злочинець – ЗЕК -дякуючи добрим дядям з прокуратури ,покарання не відбував (засуджений за КК України) і освіта сумісні. Яким правовим документом це може підтвердити управління освіти, в особі Загреви В. ; Плахотної Л. ; Ткачука О . А най-най перщими ОДА Волині в особі губернатора - Гунчика В.П. та заст. Мишковець С.Є.
Приємно до ЛВПУ Показати IP 23 Грудня 2015 22:01
щохтось і про Марту згадав..люди володіють інформацією....а громадскість це волиньпост ВН Аверс та це якийсь журналіст..про яку відеритість ви говоритеюМоже людина безхабаря з 9 місця стати на 1..точчно ні а прокурор який для зайняття посади заплатив хабаря не братиме хабарі!!????
Анонім Показати IP 23 Грудня 2015 19:07
гоніть ту с*ку Людмила Дяк.. вона достане всіх . син був бухій і босий
Муза до Анонім Показати IP 24 Грудня 2015 10:12
коментар було видалено
Архітектор Показати IP 23 Грудня 2015 19:55
А чому не вибрали заступником Сергія Мазурка? Служив вірою і правдою і на тобі зовсім інші критерії підбору.
стара гвардія Показати IP 23 Грудня 2015 20:21
В нововолинську накерував, ше й в луцьку накерує....
рЫбак Показати IP 23 Грудня 2015 20:25
шпроти...
Кайдани для Шпоти Показати IP 23 Грудня 2015 21:08
Отака-то зустріч з громадськістю: "ми нікому не підзвітні - тобто партизанський табір", "ми нічого коментувати не будемо", "на конкурсі я зайняв значно нижче місце ніж мій зам, але чому я став прокурором Луцька - запитайте у Генпрокуратури" і т.д. і т.п. Чудеса, дебілізм то й годі! Вже тільки з цих висловлювань мало-мальський психолог зробить беззастережний висновок: Шпота по своїй натурі - хабарник, він як брав хабарі - так і буде брати доки на його руки надінуть кайданки. Він навіть не підозрює ЯК СКОРО ЦЕ СТАНЕТЬСЯ!..
коротко до Кайдани для Шпоти Показати IP 27 Грудня 2015 22:58
коментар було видалено
випуск ВДУ кінця 90 Показати IP 23 Грудня 2015 21:27
Якщо буде так управляти як вчився, то далеко та реформована прокуратура не заїде
Не з того почав Показати IP 23 Грудня 2015 21:36
Ще нічого палець об палець не зробили, а вже розмова про гроші і гроші. І зарплата значно менша ніж у поліцейського, і дуже багато витрачав на дорогу додому та оренду квартири. Мабуть не встиг ще сказати про надто дорогі обіди в недешевих ресторанах, куди прості грішні люди не заходять, бо не мають грошей.Про що мелеш, хлопче? Краще треба було сказати, що зарплата у тебе менша ніж у поліцейського тому, що той же поліцейський заступає на чергування зі зброєю, а це покладає на нього величезну відповідальність, і що така ж смертоносна зброя у будь-який момент може бути застосована злочинцем і по самому поліцейському. А ти, поки що не шановний прокуроре, йдеш неспішно та горделиво на роботу у костюмі та при галстуці, які коштують дві чи три зарплати того ж поліцейського. Чого не сказав громадським активістам ДЕ ти ТАКІ ВЕЛИКІ ГРОШІ ВЗЯВ? Марта-хабарниця позичила? Якщо так любиш говорити про гроші, то чого не порівняв як обідають сьогодні ті ж поліцейські (бутербродами і в черговому автомобілі) і прокурор (зазвичай в недешевому ресторані - бо його "низька" зарплата дозволяє це робити). ПРО БОРОТЬБУ ЗІ ЗЛОЧИННІСТЮ, КОРУПЦІЄЮ, ТЕЛЕФОННИМ БЛАТОМ ТРЕБА ГОВОРИТИ З ГРОМАДСЬКІСТЮ - раз ти вже запросив її представників до себе в кабінет, який, до речі, нагадує кабінет скоріше мільярдера, а не прокурора, у якого і зарплата дуже мала, і навіть на проплату судового збору грошей не виділили. Навіть у Пшонки кабінет був скромніший
Місцевий до Не з того почав Показати IP 23 Грудня 2015 23:10
То, по-вашому, він за тиждень обладнав так свій робочий кабінет?? Якщо ж ні, якщо він йому таким дістався. Тоді ЯКІ з вказаного приводу до нього можуть бути питання? Люди, можливо, певні ваші претензії часом небезпідставні, але ж треба хоч інколи думати трохи логічно, а не зеленіти від люті на всіх і вся обгрунтовано і не дуже.
ТВОЇ ПАРТИЗАНИ))) Показати IP 23 Грудня 2015 22:22
МОЛОДЕЦЬ!!!! ГГЕНІЙ!!!! МИ З ТОБОЮ!!!!!
Анонім до ТВОЇ ПАРТИЗАНИ))) Показати IP 23 Грудня 2015 23:08
То, по-вашому, він за тиждень обладнав так свій робочий кабінет?? Якщо ж ні, якщо він йому таким дістався. Тоді ЯКІ з вказаного приводу до нього можуть бути питання? Люди, можливо, певні ваші претензії часом небезпідставні, але ж треба хоч інколи думати трохи логічно, а не зеленіти від люті на всіх і вся обгрунтовано і не дуже.
Лучанин Показати IP 23 Грудня 2015 23:10
Але бред пишете, ото ви щирі українці , жаба вас давить, що провалились з тестами.....
анонім Показати IP 23 Грудня 2015 23:26
Накерував у Нововолинську ще в Луцьку накеруе поки не виженуть тільки разом з Мартою. І де ж ти скільги грошей набрав щоб так добре жити! А як будинок у Струмівці, за які гроші? Брехуни, злодії, за грати їх разом з Мартою.
До місцевого Показати IP 24 Грудня 2015 09:13
Кабінет йому такий дістався від попередників, нового в ному нічого немає, це можуть підтвердити всі журналісти , що раніше тут бували.
Живуче хабарництво до До місцевого Показати IP 24 Грудня 2015 09:53
Яка різниця: зявилося зі Шпотою в кабінеті щось чи ні, дістався кабінет таким Шпоті чи сам він прикрашав розкішшю - головне, що цей кабінет нагадує кабінет розпусти, а не прокурора-законника. Тому з першого дня кабінет треба було привести до людського скромного вигляду. Сама розкіш цього пропахлого хабарями кабінету спонукає до продовження такого ж хабарництва, який був тут упродовж багатьох років.
Місцевий до До місцевого Показати IP 24 Грудня 2015 14:01
А я про що!))
лучанин Показати IP 24 Грудня 2015 09:56
Марчук Н. треба було поставити заступником, тести "здала" найкраще, зате не може відрізнити крадіжку від інших злочинів "Дуже розумна"
Вася Показати IP 24 Грудня 2015 10:12
Які зміни..???? Поки в Києві з конфіскацією не змінять в такому болоті як Луцьк нічого не буде, це байка для жалюгідних "журналістів". Говорити про їхні результати роботи будуть їхні будинки , авто, ремонти кабінетів...... не треба ЛЯ ЛЯ ЛЯ ЛЯ
Бобер Показати IP 24 Грудня 2015 11:08
Шановны мешканці Луцька, поспілкуйтесь в інтернеті з мешканцями Нововолинська, які за час роботи Шпоти стали потерпілими від квартирних злодіїв. Вони вам все розкажуть як цей Д*біл, повипускав всіх злодіїїв, що їх затримували менти на свободу щоб ті і надалі обкрадали хати а їхні адвокати носили Йому гроші. За це неодноразопо пікетували прокуратуру міста Нововолинська, але цей Д*біл ложив на людей, так само як цього разу на пресконференції. Чекаємо переїзду квартирних злодіїв з Нововолинська до Луцька. Слава Д*білам, які призначили своно виродка в наше місто.
ник Показати IP 24 Грудня 2015 11:08
хто вона ця Марчук і звідки,може така краля - блондинка?
До живучого хабарниц Показати IP 24 Грудня 2015 12:45
Щось про даний кабінет ніхто не говорив, коли там були прокурори Решетник, Данілін, Кучер, даний кабінет неодноразово показували по телевізору .Крім того в даному кабінеті проводяться наради, бувають журналісти. Чи якщо ти сам живеш в хліву, то такий саме хлів має бути скрізь, почни з себе.
Ірина Показати IP 24 Грудня 2015 13:19
Шпота-це реально достойний варіант для Луцька! Людина достойна і принципова! А відповідає так журналістам, бо часто вони ( ті журналісти) питання замовні ставлять, а представники громадськості іздять питання з владою вирішувати за гроші! Зараз людям жодний варіант не підходить, кого не постав той не достойний. Дайте людині можливість попрацювати, а тоді буде видно!
роман Показати IP 24 Грудня 2015 15:34
згоден
шанс Показати IP 24 Грудня 2015 17:26
Про "достойність і принциповість" можна буде вести мову відразу після того, як обвинувальний акт і матеріали по справі злодюг - корупціонерів з ЛВПУ: Батов, Некрасова, Панькевич + ще з десяток ділків, в ПОВНОМУ обсязі будуть передані до суду.
передовики пердовики Показати IP 24 Грудня 2015 21:02
відмічаєм методиста НМЦ Сьогодні, 20:58 За результатами * фронтальної перевірки * методистом-маразматиком г грушкою і К* у ... училище з якого це шобло повивозило , пообезголовлювало все те , що лишилось ... як і передбачалось зазначається в довідці - повертається на ПЕРДОВІ позиції серед училищ області . Особливих успіхів досягнув тандем сірожи псалтири & петрухи максимчука : на уроки спецпредметів приходять 2-3 учні /анекдотів про ТЕ навчення ходить більше ніж про Вовочку/ , на виробниче навчання явка ще менша . Обидва з тандему в різні роки пройшли "практику натурщика" до картини "Ленін з колодою" і мають спільні погляди на ТЕ училище , що не вспіли розікрасти - в сумках повиносим ! . Розбіжності у двох з ларца однакових с ліца тільки в тому , що перший разом у поглядах, з розбитими на три удєльні князівства директорією, твердими намірами і вже в відкриту мають намір сплавити чужого звичному укладу сьогоднішнього директора , а другий з допомогою свого великого власного багато-разово-річного досвіду КОНКРЕТНО ВИЛИЗУВАТИ ; просовуватись - прошестирьовуватись директорам , забронював сімейному підряду по півтора-два оклади + самовинос,самовивіз + доплати і заміна директора їму-му зовсім вже не потрібна . За багаторазовою традицією після зміщення - заміни чергового директора , переконавшись , що попередній черговий вовочка 3.14гданець вже остаточно "ніхто" і звуть його НІЯК(деякі жіночки кажуть , що вова тільки піддатий методист...) падлина ПЕтруха почав гучно , щоб не було скучно оприлюднювати його-методиста "справи", як п*яненький Фован в часи своєї каденції вивозив державні матеріальні цінності з автослюсарної майстерні в власні володіння та ще й послав пєТРУХУ у відрядження на Х.Й , сказавши при цьому , що пєтруха ( в училищі ) " ніхто " !!! В ЦІЛОМУ Ж досягнення навчально-виробничої служби училища на думку маразматичного методиста і К* беззаперечні . Що в виданій *жовтій справці* підтвердженій "фронтальною перевіркою" відмічено .
the KORUPTSIA Показати IP 24 Грудня 2015 21:50
Для більш кращого розуміння стану злодійських справ в ЛВПУ, можна почитати: і.в. ВГОЛОС Батов Г.Ф. "З студентів училища брали гроші за проходження практики" + інше; і.в. Волинь пост Батов Г.Ф."Директора Луцького училища визнали винним у вимаганні грошей та оштрафували" + інше .
Шпота - ЦАР! Показати IP 24 Грудня 2015 22:17
Ви подивіться НА ПОЗУ Шпоти(на першому фото) - і вам все має стати зрозумілим: брав хабарі, беру хабарі і буду продовжувати брати - бо Я ЦАР, а ви ніхто!
Так Показати IP 25 Грудня 2015 10:03
Шпота та інші у Волинській області - люди з далекого минулого, попри молодий вік. Минулого такого, що не дасть їм рухатись вперед. Але замінити його та інших на кращих можна лише знайшовши правдиві факти їх правопорушень в минулому і в сьогодні. А почати треба з встановлення імені їх протеже в столиці та в області, які забезпечили їм ці посади.
МАЙДАН НЕ СПИТЬ Показати IP 25 Грудня 2015 10:08
Ці сімейні шпоти-завзяті хабарники, поєднавши в Луцьку свої хабарницькі інтереси, навіть не уявляють ЯК СКОРО перед їхніми вікнами і в Луцьку і в Струмівці ЗАПАЛЮТЬ МАЙДАНІВСЬКІ ШИ, а ЇХ САМИХ ВИНЕСУТЬ З ХАБАРНИЦЬКИХ КАБІНЕТІВ!
Таку Показати IP 25 Грудня 2015 13:59
Протеже вже в кріслі луцької місцевої прокуратури. Треба шукати його патронів, або благодійників. Це не так вже і важко. Почати треба з того, хто провів Шпоту в прокуратуру.
Протягнув Континіум до Таку Показати IP 26 Грудня 2015 10:24
А відповідь на поверхні: єрємєєвський "КОНТИНІУМ", Для підтвердження подивіться чиїми зелененькими талонами І Шпота, і його дружина-хабарниця Марта заправляються на WOGовських заправках, запитайте у них де вони купили ці талони. Запитайте скільки іншої мзди щомісячно вони отримують з "КОНТИНІУМА", який є найбільшим осередком корупції, хабарництва та злодійства в нашому Луцьку .
МАЙДАН на контролі Показати IP 27 Грудня 2015 22:56
Шпоти так захопилися (за допомогою "благодійників" із сумнозвісного єрємєєвського Континіуму) створенням сімейного клану прокуратура-викслужба, що й не помітили як загнали себе в капкан. Вони не уявляють що чекає їх попереду... Не потрібно було Йому лізти в Луцьк, де вже Вона (Марта) поклала біля своїх ніг пів-Луцька. Але що захотіли - невдовзі отримають...
ігор Показати IP 12 Квітня 2016 15:38
юрченко точно знаю що ху..ло!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus