USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Проблеми ДКП «Луцьктепло» скерували у Кабмін

27 Серпня 2015 16:30
Луцька міськрада ухвалила звернення в Кабмін, аби там допомогли розібратися з проблемами на ДКП «Луцьктепло». Якщо ж не прийняти нагальних дій, застерігають місцеві депутати, у місті може виникнути техногенна катастрофа.

Про це йшлося під час 77-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 27-го серпня.

Перед депутатами виступив голова профільної комісії з питань ЖКГ Василь Гриб й наголосив, що Кабмін просять допомогти стабілізувати ситуацію в Луцьку, бо ДКП «Луцьктепло» в занепаді й місто може лишитися в опалювальний сезон без тепла.

«Ми підготували звернення, аби не допустити техногенну катастрофу та неконтрольовані соціальні процеси. Через заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ з 20.05.2015 року повністю припинене постачання газу на котельні ДКП «Луцьктепло», які забезпечують подачу гарячої води до лікувальних установ Луцька, дитячих садочків та житлових будинків. Наразі не працює жодна котельня, а також вищевказані споживачі не отримують необхідних послуг, що створює соціальну напругу в місті. Борг спричинила й невідповідність тарифів на теплову енергію з вартістю послуг», - розповів депутат.

Та додав, що наразі підприємство ДКП «Луцьктепло» переведене на скорочений робочий тиждень, через що працівники отримують меншу зарплату, яка зведена до мінімальної. Окрім цього, наголошує депутат, через катастрофічну нестачу обігових коштів підприємством не має змоги провести належну підготовку до опалювального періоду, проводяться лише аварійні роботи.

ЧИТАТИ ЩЕ: Аби розпочати опалювальний сезон потрібні мільйони для «Луцьктепло»

Депутати ухвалили пропонований проект рішення.

Відповідно до нього, луцькі депутати вимагають в Кабінету Міністрів України прийняти невідкладні заходи для стабілізації ситуації на підприємстві, а саме:

1. Внести зміни до Постанови КМУ від 18.06.2014 № 217, включивши у формулу розрахунку нормативу перерахування коштів гарантованому постачальнику природного газу нараховані пільги та субсидії, визначити граничний рівень нормативу перерахування коштів на рахунок теплопостачальних підприємств, який би забезпечував гарантовану виплату заробітної плати, податків, проведення ремонтних та аварійно-відновлювальних робіт, оплату електроенергії, повернення кредитів, отриманих від міжнародних фінансових структур, та відсотків за користування ними; передбачити розрахунок нормативу відповідно до структури собівартості.

2. Відшкодувати з державного бюджету передбачені на 2015 рік кошти на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, що вироблялася, транспортувалася та постачалася населенню та бюджетним установам, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування.

3. Терміново розглянути питання щодо списання з підприємств комунальної теплоенергетики усіх сум штрафів та пені, які нараховані НАК «Нафтогаз України» станом на 01.08.2015.

4. Зупинити виконавчі провадження та заборонити арешти рахунків теплопостачальних підприємств для забезпечення підготовки до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
1111 Показати IP 27 Серпня 2015 17:02
завтра 28.08.2015 о 14,00 буде відкриття меморіальних дошок на честь загиблих героїв Войчук О. та Прокопчук В. на стіні будинку де вони проживали б-р дружби народів 2.
Луччанка Показати IP 27 Серпня 2015 19:43
Необхідно всю цю шарашкіну кантору під назвою "Луцьктепло" розігнати!!!!! Нового антикризового директора також прикупили, щоб він мовчав!!!!! Чому все місто стає заручниками корупційних схем, які там працюють. Невже немає управи на них!!!!! Люди гроші плалять, а куди вони йдуть?????? Чому цими питаннями не займається міліція та прокуратура???? Невже потрібно підняти майдан знов!!!! Тільки він буде уже не європейським, а "ГАРЯМИМ"
А Показати IP 27 Серпня 2015 20:44
А чому не в Генеральну прокуратуру? Тим більше зима прогнозується дуже холодна.
працівниця Показати IP 27 Серпня 2015 22:03
".....працівники отримують меншу зарплату, яка зведена до мінімальної..." хотілось би запитати коли працівники останній раз бачили свою зарплату??? В травні??? За кілька днів вересень слава Богу....
до працівниці Показати IP 28 Серпня 2015 00:52
подякуйте неонілі і припареному хведотову

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus