USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Міськрада проситиме Гройсмана допомогти врятувати «Луцьктепло»

27 Вересня 2017 15:11
Депутати Луцької міської ради проголосували за звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням вжити дієвих заходів щодо нормалізації діяльності ДКП «Луцьктепло», оскільки вкрай важке фінансове становище підприємства ставить під сумнів початок та проходження наступного опалювального сезону.

Про це йшлося 27 вересня під час засідання 31-ї сесії Луцької міської ради.

Так, депутат Андрій Козюра звернув увагу на порушення законодавства головним державним виконавцем Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Шевченко М.Р. Мовляв, виконавець ігнорує рішення господарського суду про зупинення арештів коштів на банківських рахунках, які вказані в Кредитному договорі як рахунки, на які мають надходити кредитні та грантові кошти, оскільки ці рахунки мають статус спеціального призначення. Тож депутати просять Міністра юстиції України провести службове розслідування незаконних дій вказаного державного виконавця, дати їм належну правову оцінку та притягнути останнього до відповідальності.

У самому тексті звернення йдеться про те, що Луцька міська рада глибоко занепокоєна ситуацією, яка склалася на ДКП «Луцьктепло» у зв’язку із арештом коштів на рахунках у банківських установах за виконавчим провадженням, стягувачем у якому є офрошна компанія - ТОВ «Тепелен».

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що олігархічна група «Континіум» через фірму-прокладку «Тепелен», зареєстровану на Кіпрі, штучно наклала на ДКП «Луцьктепло» борг у розмірі 28 мільйонів гривень і змушує місто за нього заплатити. Відстояти бюджет міста від грабунку Луцька міська рада намагається в судах.

«Втручання у діяльність підприємства окремих політичних сил призвело до вкрай важкого фінансового становища, що ставить під сумнів початок та проходження наступного опалювального сезону. Активізація стягнення боргу в сумі понад 28 мільйонів гривень на користь ТОВ «Тепелен», право на який було отримано внаслідок вчинення ряду сумнівних оборудок із уступки права вимоги, умисного виведення з-під контролю та досяжності ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» і закріплення таких дій рішенням господарського суду, призвело до того, що підприємство не може реалізовувати грантовий проект із модернізації системи теплопостачання міста. Внаслідок чого, у цьому році не будуть встановлені 223 ІТП у багатоквартирних будинках нашого міста, відповідно, лучани будуть змушені і надалі сплачувати за тепло по завищених тарифах», - йдеться у зверненні.

Зважаючи на те, що діяльність ДКП «Луцьктепло» паралізована і перебуває на межі повного зупинення, а заручниками такої ситуації є інтереси територіальної громади міста Луцька, яка поставлена в залежність від політичних інтриг, депутати Луцькради просять голову ВР прискорити прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони звернення стягнення та накладення арешту на кошти суб’єктів господарювання у сферах тепло-, водопостачання та водовідведення, отриманих від міжнародних фінансових організацій на реалізацію інвестиційних проектів (заходів) в Україні», аби захистити такі кошти від примусового стягнення за виконавчими документами та забезпечення дотримання гарантій України із реалізації проектів співпраці із Європейським банком реконструкції та розвитку.

Окрім того, у зверненні обранці луцької громади просять прем’єр-міністра вжити дієвих заходів щодо нормалізації діяльності ДКП «Луцьктепло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus