USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Проїзд по 1,5 гривні не вигідний ні мерії, ні перевізникам, – Козюра

26 Жовтня 2010 16:41
Виконком Луцької міської ради та підприємці-перевізники грубо порушують закон, не виконуючи рішення Львівського апеляційного адміністративного суду, яке дало лучанам законне право їздити у маршрутних таксі за півтори гривні, а в тролейбусах – за ціною у 75 копійок.
Про це 26 жовтня під час чат-конференції на «ВН» говорив депутат Луцької міської ради, юрист, кандидат на посаду луцького міського голови Андрій Козюра.
Політик нагадав, що 14 жовтня цього року Львівський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним рішення Луцького міськвиконкому, згідно з яким плата за проїзд в громадському транспорті суттєво зросла: для маршрутки – від 1,50 до 2 гривень, для тролейбуса – з 75 копійок до1 гривні.
Козюра наголосив, що судова постанова набрала законної сили в день її оголошення, тобто 14 жовтня. Конституція України, каже юрист, визначає, що рішення суду, які набули чинності, зобов’язані виконуватись усіма суб’єктами по всій території України.
Разом з тим він стверджує, що «у виконанні цієї постанови не зацікавлені ні виконком, ні перевізники».
«Станом на сьогодні мною подано дані постанови із зверненнями про необхідність їх виконання та реагування до луцького міського голови, Прокуратури міста Луцька, територіально відділення Антимонопольного комітету України у Волинській області, територіального відділення інспекції по цінах, територіального відділення Комітету захисту прав споживачів та до органів Державної виконавчої служби. Сподіваюсь, що міський голова та всі вказані органи докладуть усіх зусиль, щоб повернути стару ціну проїзду. Що вимагалось від мене, то власне ми такий суд виграли. Свідченням цього є постанова. Тепер наш обов’язок – і мій, і громади – вказати ще раз владі на ці помилки, і змусити виконати рішення суду», – прокоментував він.
Небажання міської влади реагувати конкретним рішенням на постанову суду Козюра пояснює «бізнес-аферою».
«Якби не було бізнес-афери на ЛПЕ з придбанням у лізинг автобусів, то тариф і далі складав би 1,50 в маршрутці і 75 копійок в тролейбусі... Влада не має права за свої помилки перекладати відповідальність на лучан, залазити нам у кишені», – вважає він.
Інформацію про те, що рішення суду підробне, як писали в інтернеті невдовзі після оприлюднення судової постанови, Козюра спростовує, мовляв, кожен охочий може ознайомитись з текстом документа на його особистому сайті.
«Рішення суду відскановане і висвітлене на сайті Андрія Козюри… Щодо підробки, то перед тим, як робити ці чорні закиди, необхідно дати відповідь на питання – хто зацікавлений, щоб таке рішення не виконувалось?», – висловився Козюра.
Читати повний текст чату з Андрієм Козюрою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
хі-хі Показати IP 26 Жовтня 2010 17:25
Політик нагадав, що 14 жовтня цього року.... ПОЛІТИК?? Не смішіть людей, це просто дорослий хлопчик грається. Який це політик?
Ніна до хі-хі Показати IP 27 Жовтня 2010 14:07
На Вашу думку, політик - це той, що не переймається законністю рішень міської влади?
хі-хі до Ніна Показати IP 27 Жовтня 2010 14:26
Політик - це як мінімум хтось серйозний :) А це що?
M Показати IP 26 Жовтня 2010 18:55
Фоточку би Козюрі поміняти, бо по-перше не якісна і темна, та й сам кандидат виглядає як бідолаха - сутулий і згорблений. А ці дрібниці мають значення, особливо зараз.
Ірина Показати IP 27 Жовтня 2010 03:58
А Ви що зробили для лучан М? Більшість влаштовує і фото, і сутулість, і те, що він робить. Вас ні - йдіть ....
Viktor 69 Показати IP 27 Жовтня 2010 12:44
Та до біса як виглядає Козюра, я теж не фанатію від нього... і вважаю, що його прагнення стати мером це авантюра... Але шановні чому проїзд не 1,5 грн. а в траліку 75 коп???? Ця недолуга влада, на чолі із противним Шибою хоча б на прощання, в останній тиждень свого правління зробила би проїзд за тарифами які визнав Львівський суд... І ще, знаєте від цього тижня я отримую насолоду... Адже підходить до кінця термін команди, яка робила все аби Луцьк все гамнішав і гамнішав...
так Показати IP 27 Жовтня 2010 12:55
а що козюра зробив для лучан? таке саме, як і бондар
) до так Показати IP 27 Жовтня 2010 14:28
Оце порівняли? Не смішіть людей! Козюрі до Бондаря не вирости ніколи!!
Рустам Показати IP 27 Жовтня 2010 15:39
Козюра - малолітка, яка ще життя не бачила як такого. Він абсолютно не тямить в політиці. Просто піариться. І діло до толку не доводить. Да, молодець, шо виграв той суд, але ж лучанам від того не легше. Як платили по 2 грн, так і платять...
Людмила - Пустаму Показати IP 27 Жовтня 2010 22:16
Скажи, що ти зробив для людей, а тоді критикуй інших. Молодець Андрій, якщо не зменшать оплату з 28 жовтня, я подам в суд на міську раду про відшкодування мені моральних і матеріальних збитків . І ще, молодість - це перевага, а не недостаток... Андрій - молодець і якщо не втграє вибори, думаю в майбутньому він буде відстоювати права громади так само наполегливо, як зараз. Удачі на виборах, Андрію!!!
:) до Людмила - Пустаму Показати IP 28 Жовтня 2010 12:32
В політиці та господарюванні, молодість якраз недолік :)
Ваня Показати IP 28 Жовтня 2010 12:07
Дійсно,кому потрібні ці рішення ще й Львівського суду до наших тарифів. На фіг робити це, що не прийме наша влада на чолі з уходящим пришибою.Це чистої води піар, а ти Віктор молодець,цілком і повністю тебе підтримую.Хотів цей Козюра пунтанутися і пунтанувся, а чим би ще він привернув до себе увагу. Татко горші має приватбанк не бідний, чим би дитина не гралася, аби не плакала.А політик з нього ніякий є і не буде з нього нічого.
Чучман Показати IP 28 Жовтня 2010 17:37
Козюра - популіст, знаходив в його піарі речі, що не відповідають дійсності. БЕРИ ЧЕРВОНІ ПРАПОРИ І БУДУЙ ВІЙСЬКОВИЙ КОМУНІЗЬМ!
Правдивий Показати IP 30 Жовтня 2010 17:38
На рахунок тарифів козюра всетаки правий
Senator Показати IP 31 Жовтня 2010 10:41
Козюра досит багато заробляє, він гривневий міліонер, власник ряду підприємств, в тому числі і нафтопереробних. Але вільних фінансів й нього немає. Його виборча кампанія потягнула не менше 100000 у.е. - цікаво чи може Козюра-адвокат та бізнесмен сьогодні вгатити такі гроші в свій політичний імідж? А от Козюра-депутат, секретар земельної комісії переконаний може. Тому що вже взяв за рахунок свого дійсного мандата досить крігленьку суму на аферах з землею та нерухомістю. Так що навряд чи з Козюри буде нормальний політик, звичайний казнокрад сформований в бурні 90-і.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus