USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Реконструкція в будинку у Луцьку: мешканці проти- не бачили дозволів

18 Червня 2013 12:36
У Луцьку мешканці виступають проти одночасної реконструкції двох закладів у їхньому будинку . Так, на проспекті Молоді, 12 люди повстали проти реконструкції приміщення кафе «Орієнт» та магазину «Ранет», які одночасно вирішили здійснювати свої роботи. Власне, людей обурює найбільше те, що власники цих об’єктів не робили жодних погоджень із ними стосовно реконструкції, а між тим, з місця проведення будівельних робіт, як переконують жильці, вивозяться вантажівками каміння та цегла.

Сьогодні, 18 червня, мешканці будинку на Молоді, 12 скликали збори, на які запросили представників МЖК, інспекції будівельного контролю, а також ініціаторів реконструкції.

Представники «Орієнта» та «Ранета» збори проігнорували, мало того, як твердять скаржники, дізнавшись про їх проведення, свідомо залишили свої заклади зачиненими.

За словами мешканця будинку Павла Луцаки, ніхто не попереджав жильців, що будуть якісь роботи. Тим паче, що тривають вони не лише на території самих закладів, а й у будинку. До прикладу, «Орієнт» проклав свою вентиляційну трубу через усі дев’ять поверхів. А кріплення для вентиляції зробили узагалі на газовій трубі. Ну а вчора, 17 червня, коли мешканці дванадцятого будинку з представником МЖК завітали у «Ранет», то він здивувалася, що тут узагалі є якась реконструкція, адже їх про це ніхто не повідомляв.

«Ми навіть не знаємо, чи є на ці роботи необхідні дозволи», - зазначає Павло Луцака.
Як переконують лучани, від діяльності «Орієнта» вони страждають не перший рік. Адже кафе підключилося до загальної каналізації, через що постійно затоплює підвал. Не кажучи вже про гулянки у кафе, які навіть після закриття закладу продовжуються до півночі.
Реконструкція із застосуванням вібраційної техніки спричинила появу тріщин у будинку і стала останньою краплею, що переповнила чашу терпіння людей.

Тепер вони вимагають від власників двох закладів показати їм документи, на основі яких здійснюються роботи і те, як вони тривають. Чи дотримується техніка безпеки і чи ще цілими є опорні стіни. Інакше мешканці звертатимуться у різні інстанції, щоб домогтися припинення реконструкції.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus