USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.95 10.15

Романюк сказав, що не знає, коли в оселях лучан з'явиться гаряча вода

15 Квітня 2016 19:51
Міський голова Микола Романюк розповів про роботу, яку здійснюють щодо відновлення подачі гарячої води у Луцьку. З його слів, ситуація за станом на сьогодні невтішна.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Нагадаємо, 5 квітня у Луцьку припинили подачу гарячої води на невизначений термін.

Вчора відбулася всеукраїнська нарада у режимі відеоселекторного зв'язку під головуванням першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслава Негоди, участь у якій взяли представники НАК «Нафтогаз України», голови облдержадміністрацій та інші зацікавлені особи. Микола Романюк зазначив, що ситуація складна, адже 70 % України залишилися без гарячої води, котельні опломбовані.

ЧИТАТИ ЩЕ: З ЛУЧАН «ВИБИВАТИМУТЬ» БОРГИ ЗА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

«Згідно з результатами наради дано відповідні протокольні доручення і в цей вівторок очікуємо певних рішень. На жаль, на сьогоднішній день НАК «Нафтогаз України» не хоче прислухатися до рекомендацій Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України», - додав мер.

«Ситуація ускладнюється тиском НАК «Нафтогаз України» на теплогенеруючі підприємства щодо підписання додаткових угод. Ці угоди передбачають розрахунок ДКП «Луцьктепло» за спожитий газ, незважаючи на те, чи виплачує держава субсидії чи ні. За станом на сьогодні приблизно 60 % лучан отримують субсидії, а це неживі гроші. «Волиньгаз» вимагає стовідсоткову проплату коштами і не хоче зараховувати субсидії. Складність додаткової угоди полягає у тому, що якщо вчасно не розрахуємося, то нам нарахують величезні штрафні санкції та пені, а це - орієнтовно близько 19 мільйонів гривень. Тому ми її не підписуємо», - сказав Романюк.

Міський голова закликав лучан розраховуватися із боргами. З його слів, нині борг населення перед «Луцьктепло» становить 56 мільйонів гривень. Він наголосив, що до боржників вживатимуть жорстких заходів, обмежуватимуть водопостачання та водовідведення.

У Луцьку вже відбувся перший аукціон з продажу житла за наявні борги за комунальні послуги. Ця робота продовжуватиметься й надалі.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЧАН ВІДБИРАЮТЬ КВАРТИРУ ЗА БОРГИ ПО «КОМУНАЛЦІ»

Романюк навів приклад одного будинку на вулиці Гордіюк, де до десятка квартиронаймачів боргують за комунальні послуги 230 тисяч гривень.

«Мене просили мешканці цього будинку вживати жорстких методів до цих боржників», - додав він.

Романюк зауважив, що на наступному тижні голова облдержадміністрації Володимир Гунчик їде у Київ, аби вести перемовини з представниками нового Кабінету Міністрів України щодо відновлення подачі газу на теплогенеруючі підприємства. Мер сподівається, що до кінця наступного тижня можливо вдасться вирішити питання відновлення подачі гарячої води у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Василь Показати IP 15 Квітня 2016 21:45
Напевне аж на Покрову (14 жовтня)
Ляля Показати IP 15 Квітня 2016 22:00
От козел, а сам небось миється гарячою водою
Віктор Показати IP 15 Квітня 2016 22:14
А що він знає той романюк? Тільки знав як в мери балатувався а товстенюк не знав що йому запитати на дебатах ? Треба було тоді розказувати що не може вирішити цих питань і не за один рік та заоргованість у людей. Не кожен же так заробляє як романюк і може платити місяць в місяць. І то пенсіонери платять скоріше ніж ті в кого статки великі. Так що якщо не знає що робити хай уходять і яковлев впешу чергу а то кричати визвірятись вміє а вирішити СЕРЙОЗНЕ ПИТАННЯ -НІ!
Баба з косою (гостро Показати IP 15 Квітня 2016 22:57
"Він наголосив, що до боржників вживатимуть жорстких заходів, обмежуватимуть водопостачання та водовідведення." КОЛЯ, КОЛИ ЦЕ СТАНЕТЬСЯ ????????????????????
Anonymous до Баба з косою (гостро Показати IP 16 Квітня 2016 08:47
Так не через борги людей ця х*рня виникла, а через невчасне перерахування державою грошей на субсидії... Реальні борги мешканців там - крапля в морі. Хай ще мер скаже, чому, коли ЖЕК не робить НІ-ЧО-ГО для утримання будинку і ремонту прибудинкової території - вікна биті забили фанерою, асфальт ще радянський (шматочками), дах тече, і жеківцям пофіг, що ремонт тобі пох*рило, що таке вологе, та що там вологе, взагалі прибирання сходової клітки всі давно забули, фарбували під'їзд, міняли двері власним коштом, і в той час ти НЕ заплатиш за "УТРИМАННЯ БУДИНКУ", ці йовбаки миттю летять подавати позов до суду? За НЕНАДАНІ послуги вже ТРЕБА ПЛАТИТИ?
Укроп Показати IP 16 Квітня 2016 08:10
Може пора забути вже про ті субсидії? Одні палять газ і ллють воду і не морочаться, бо в них субсидія, інші кожен куб рахують. Пора справедливість встановити.
Спостерігач Показати IP 16 Квітня 2016 08:25
Хаха,коли бойлери всі продадуть...тоді і вода з'явиться...
Волинянин Показати IP 16 Квітня 2016 08:50
Лучани сказали, що знають декопати яму на такого вельме шановного мера
Дьодік Показати IP 16 Квітня 2016 10:26
1. Надра належать народу України. 2. Україна добуває порядка 14 млрд. м. куб природного газу. 3. Житлово-комунальне господарство України (тобто ми, посполиті) споживає порядка 12 млрд.м.куб природного газу. Профіцит (надлишок) становить порядка 2 млрд.м.куб. 4. Чому за цей газ, який належить усім нам українцям, ми українці, повинні платити УТРИДОРОГА якимось мутним хвірташам, льовочкінам, шухричам та іншій антиукраїнській сволоті? 5. Нах\ра нам така влада у країні і в місті, яка не може налагодити наше життя і задовільнити елементарні потреби?
віктор Показати IP 16 Квітня 2016 11:10
коля з кириком все розікрали а на людей валять чому вони ще не в сізо. Там кажуть воду вночі подавали справно.. Головний боржник це СБУ, чому його будівлю не продадуть з аукціону. Їм напевно тоже кашлянули з викрадених грошей людей за комуналку.
Zarobitchanyn Показати IP 16 Квітня 2016 11:51
Вам яценюк перед майданом обіцяв дешевий укргаз, де він? Повірили дурні? Пострибали заради "покращення"? Насолоджуйтесь
ЛУЧАНИН Показати IP 16 Квітня 2016 12:56
РОМАНЮК-****** ДАВНО ЯСНО. КОЛИ ВОНИ ВЖЕ ПОНАЖИРАЮТЬСЯ.
Микола Показати IP 16 Квітня 2016 12:59
Минулого року (живу на першому поверсі в багатоповерхівці) захотів балкон добудувати....всі служби . які є в Луцьку були визвані" любими" сусідами - нема дозволу, стукає, пилюка....- не зробив...Я до чого-" згуртовані сусіди", підіть до тих, що не платять за комунальні. смусьте заплатити , заставте написати заяву, щоб відрізали їм гарячу воду - більшість страдає ізза боржників!!! Але тут слабо.!Якщо людина хоче щось зробити добре - зразу включається УКРАЇНЕЦЬ, жаба давить... І по поводу субсидій - підіть дружно і заявіть, що Максимівна (Іванівна, Григорович.....) Тримають квартирантів і отримують субсидію- от де треба вашу енергію і громадянську свідомість.
User до Микола Показати IP 17 Квітня 2016 03:51
Було би бажання щось робити. Отримайте дозвіл на перепланування - і будуйте собі хоч балкон, хоч бункер. Головне, щоб все по закону було. І до чого тут жаба? Сусіди правильно хвилюються. А то хз, яку ви там стіну несучу ще розвалите - і буде Рівненська -2. А на рахунок субсидій - то їх цілком реально оформити навіть із квартирантами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus