USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сміття з Луцька чекають на новому заводі біля Рівного.ФОТО.ВІДЕО

26 Червня 2013 12:39
Новий завод із переробки сміття відкрили нещодавно біля Рівного, що перероблятиме сміття з Рівного, області і, можливо, Луцька, - заявив міський голова Рівного Володимир Хомко.

Рівне, а згодом і весь Рівненський район, скоро позбудеться проблем зі сміттям. Принаймні у цьому активно переконують іноземні інвестори, які вклали 70 мільйонів гривень, та міські посадовці, які активно просували цей проект, - пише ОГО.

Будівництво сміттєпереробного заводу неподалік Рівного тривало три роки. І от нарешті — офіційне відкриття. Перерізати стрічку приїхали і столичні гості, зокрема міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков. За його словами, Рівне подало гарний приклад для інших регіонів, побудувавши й запустивши такий завод.




Міський голова Рівного Володимир Хомко зазначив, що тепер 95% зібраного у Рівному сміття перероблятимуть на новому заводі. Лише 5% інертного сміття, яке не можна переробити, наприклад, тверді будівельні відходи, земля із прибирання узбіч тощо, буде розсіюватися на полігоні.

«Завод перероблятиме сміття не лише з Рівного, а й з області й, мабуть, із сусіднього Луцька. Виробничі потужності це дозволяють», - додав він.



Як розповів генеральний директор ТзОВ «УКРЕКО-ІНДАСТРІ», директор ТзОВ «САНКОМ-Рівне» Святослав Євтушенко, вартість проекту з будівництва сміттєпереробного заводу у Рівному становить 70 мільйонів інвесторських гривень.

Зараз на підприємстві працює 55 чоловік. Здебільшого це сортувальники сміття. Саме вони здійснюють одну з ланок технологічного процесу. Вони вибирають зі сміття пластик, папір, скло та метал. Працівників навчали у Німеччині. Усе це викуповуватимуть у підприємства інші фірми. Більше половини сміття завод перероблятиме на альтернативне паливо для ПАТ «Волинь-Цемент».







Зазначимо, на Волині сміттєпереробний завод поки лише планують будувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
мат Показати IP 26 Червня 2013 12:53
молодцы!
переМАТ Показати IP 26 Червня 2013 14:53
А Волинська влада з приводу Брища ще буде з Австрияками перемовини 1,5 року вести!:))) Позорисько!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus