USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Старому ринку у Луцьку хочуть «звузити спеціалізацію»

2 Червня 2011 16:15
Влада міста Луцька хоче, щоб на Центральному ринку торгували лише сільськогосподарською продукцією та сувенірами.

Про це 1 червня під час засідання Громадської ради при Луцькому міському голові розповів начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк.

За словами чиновника перенесення та реконструкцію ринку потрібно здійснювати поступово та обережно, адже там працює понад 2 тисячі підприємців.

«Ми за те, щоб з часом територію біля ринку впорядкувати та зробити там нормальну стоянку для автомобілів. Проте якщо робити це різко, то міська влада може викликати негативні відгуки серед працюючих там підприємців», - переконаний Олександр Козлюк.

Згідно з пропозиціями посадовця Центральний ринок повинен залишитися на місці, але його необхідно перетворити у місце, де торгуватимуть винятково сільськогосподарською продукцією та сувенірами.

Також серед пропозицій управління – облаштувати частину території сучасного ринку під автомобільну стоянку, потреба в якій зростає з кожним днем.

«У нас є можливість розмістити підприємців на ринку по вулиці Боженка, який завантажений лише на 10%, але продавці не хочуть добровільно туди переїздити», - розповів Козлюк.

Заслухавши начальника управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради Громадська рада вирішила створити спеціальну комісію, до якої увійшли політичні експерти, краєзнавчі та громадські діячі.

Комісія має розробити концепцію щодо розвитку історико-культурної частини міста Луцька та надати луцькому міському голові свої пропозиції з цього питання.
Термінів перенесення ринку ніхто поки не береться називати. Проте Олександр Козлюк переконаний, що Центральний ринок у своєму сучасному вигляді існуватиме, ще мінімум 10 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
справедливий Показати IP 2 Червня 2011 18:23
Давно цих бариг потрібно гнати з історико-культурного заповідника. Хтось бачив як виглядає базар із замку? Справжній "шанхай". Жах, що ми показуємо туристам. Геть базарників на "Новий ринок", чистий та сучасний, де непадає дощ та сніг на голову а під ногами не чавкає багнюка.
ліберал2 Показати IP 2 Червня 2011 18:59
для початку потрібно знайти кошти, щоб перенести трансформатні підстанції, які росташовані поблизу ринку,- це мільйони.. А щодо ринку на Боженка, то цей проект можливо через років 30 буде цікавим, коли район ЛПЗ розшириться..))
))) до ліберал2 Показати IP 2 Червня 2011 19:02
коли ЛПЗ буде частиною центрального округу оф Луцк-сіті
) Показати IP 3 Червня 2011 11:51
Задовбали з своїм заповідником і своїми туристами! Відносно промислової частини ринку, можливо хай переносять, а продуктової, сільськогосподарської не чіпайте! За обідню перерву можна встигнути з"їздити на ринок і купити фрукти, овочі,зелень, інші продукти, бо в центральній частині міста більше ніде цього не купиш, хіба в супермаркетах. В супермаркетах, будьте ласкаві, самі купуйте, ще й туристам своїм запропонуйте, а для багатьох набагато зручніше, коли базар там де він є зараз, а не на околиці чи за містом.
Лучанин Показати IP 3 Червня 2011 13:29
І бариги-базарники знову будуть мітингувати.
Я Показати IP 3 Червня 2011 16:06
А по якому власне праву стільки зверхності і зневаги - "бариги-базарники"? Сам то ти , Лучанин, хто, олігарх,народний артист, чи аристократ, що живе на ренту? Бариги - це якраз власники так званих бутіків, яких повно повідкривалось по місту, якщо взяти центр, то товар по якості в цих "бутіках" не відрізняється від базарного, вибір набагато гірший, а ціни рази в три вищі ніж "деруть" ті базарники. Чи може ти якраз із власників таких "бутіків".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus