USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку пов’язали чорні стрічки на двері прокуратури

17 Січня 2014 16:30
Жалобними стрічками та лампадками відзначили «смерть прокуратури Волинської області» луцькі Євромайданівці.

Кампанія громадського тиску на прокуратуру відбулася 17 січня у Луцьку.

Десятки учасників пікету прокуратури зібралися для того, щоб засвідчити, що прокуратура на Волині помирає, адже, всупереч прийнятому ще у грудні закону про амністію євромайданівців, справи проти шести активістів луцького Євромайдану досі не закриті. До того ж, учасники акції продемонстрували своє ставлення до законів, які прийняла Верховна Рада України вчора, 16 січня. Багато хто прийшов у пов’язках, які закривали обличчя, балаклавах, камуфляжах.

«Були відкриті справи проти шести активістів луцького Євромайдану. 26-го грудня прийняли закон про амністію і згідно чинного законодавства справи проти шести активістів мали бути закриті. Останній термін минув 8 січня. Сьогодні рівно дев’ять днів як цей закон не виконується. Відповідальною за виконання закону є прокуратура Волинської області, її пряме призначення – дивитися за дотриманням закону. Відповідно ми робимо логічний висновок – починаючи з 8-го січня прокуратура Волинської області помирає, народжується новий орган, схожий на зразки Радянського Союзу. В цих стінах закону немає, сьогодні шість активістів луцького Євромайдану перебувають під слідством. Невідомо, де знаходяться справи і коли вони будуть закриті. Сьогодні ми хочемо висловити свою позицію щодо того, що прокуратура помирає», - звернулася до учасників пікету активістка луцького Євромайдану Майя Москвич.

Також вона зазначила, що вчора відбувся «чорний четвер» в Україні, тому що були прийняті закони, які перетворюють нашу країну на Білорусь та приводять в шок увесь світ.

До пікетувальників звернулися правоохоронці із закликом дотримуватися чинного законодавства, проводити акцію мирно, не порушувати громадський порядок та не заважати роботі органів прокуратури, нагадали про адміністративну й кримінальну відповідальність за протиправні дії.

Із законами, які ухвалила Верховна Рада, коротко ознайомив присутніх активіст Луцького Євромайдану Роман Перванчук. Зокрема, за рух автомобілів колонами понад п’ять авто передбачено вилучення прав та автомобіля на два роки, за діяльність інформагентства без державної реєстрації – конфіскація техніки та великий штраф. Участь у мирних зібраннях у касці, форменному одязі – до десяти діб арешту, протокол про адміністративне правопорушення можна не вручати особі, яку вважають порушником тощо.

Учасники заходу пов’язали чорні стрічки на двері прокуратури, поставили лампадки перед входом у приміщення та розмістили радянську символіку – серп і молот на дверях. Після цього декілька десятків пікетувальників колоною вирушили на Театральний майдан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Це така гра Показати IP 17 Січня 2014 16:43
Ганя-кулеметниця з дитячим садком грається в бантики.
серйозні люді до Це така гра Показати IP 17 Січня 2014 17:28
http://www.youtube.com/watch?v=5N4Eis94ut0#t=24
Про новий закон - Ра Показати IP 17 Січня 2014 16:44
Після прийняття нового закону зібрані бази відповідності номерів та паспортних даних, незалежно від того, голосувала людина за ПР чи за ОО будуть продавати колекторам, спамерам, шахраям, та іншим негідникам. В нашій країні все продається! Тепер всі, хто викинув стару картку, бо його допікали шахраї чи колектори - знову зіткнуться з ТОЮ САМОЮ проблемою! (не залежно від того, за кого голосують!) http://tsn.ua/groshi/mobilni-operatori-shokovani-zakonom-pro-personalizaciyu-abonentiv-329880.html А скільки нових шахрайств можна придумати знаючи номер і паспортні дані, і таким чином маючи можливість ідентифікувати родичів та знайомих, і розводити людей незалежно від політичних уподобань, наприклад, ось таким способом: http://vesti.ua/kiev/32762-zhertvami-novoj-volny-afer-v-ukraine-stali-taksisty І не думайте, що як ви не таксист, то вас це омине - батькам будуть дзвонити, що викрали дітей, чи дружині, що чоловік попав в аварію, чи дітям - візьми в хаті гроші і занеси туди, ато уб"ємо батьків і тд... Вже не кажучи про махінації з лотереями, покупками, подставами, кредитами і тд. Я і не згадую про колекторів, вимагачів, викрадачів і тп. Це ж можна організувати справжній телефонний терор. Навіть якщо ви ніколи не брали кредит і у вас немає родичів, але ваше ім"я та прізвище співпадають з даними боржника, то вас будуть діставати колектори, і скільки не викидай картку, вони вас знову знаходитимуть і допікатимуть знову і знову!!!
Це народна традиція Показати IP 17 Січня 2014 16:58
Шкодувати і пам'ятати про тих, хто втратив розум і поміняв душу на посаду. Амінь!
порадник Показати IP 17 Січня 2014 18:06
Ці дітиська мали б ще собі на чолах намалювати зеленкою хрестики, щоб здалеку було видно всім, що вони, прости Господи, деб***. Добре, що їх так мало.
Лучанка Показати IP 17 Січня 2014 19:23
Перванчук як та баба!
Пораднику Показати IP 17 Січня 2014 19:39
Все почалось. Вам хочеться щось намалювати та ще зеленим. Ето галюцінація. Ви навєрно з тех, шо в формі.
тупі діти Показати IP 17 Січня 2014 21:01
перванчук як той андон. лєнточки наклиїли все виграли революці. ідіоти...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus