USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькому зоопарку розпочинається великий ремонт

11 Жовтня 2013 19:00
Реконструкція в Луцькому зоопарку розпочнеться з дня на день. 11 жовтня проектанти, замовники та виконавці робіт зустрілися на території звіринцю, аби вирішити усі питання та скоординувати роботу, інформує «Волинський інформаційний портал».

Генеральний директор ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха розповів про польський досвід облаштування зоопарків. Зокрема, вольєри для левів та ведмедів треба будувати, зважаючи на велику силу цих тварин. Окрім того, вольєри для левів у Замості встеляють корою дерев, яка виконує санітарну функцію: послід із неї легко зібрати, рідкі випорожнення тварин вона вбирає. Таке покриття потрібно міняти раз на півроку. Однак постає питання, чи в Луцьку його можна дістати.

Окрім того, потрібно облаштувати переходи між вольєрами для тварин, щоб переміщати їх в один, поки прибирають в іншому.

Іще одна порада поляків стосується опалення. У вольєрах задля гігієни потрібно встановлювати не підлогу з підігрівом, а звичайні радіатори, вмонтовані в стіни.

Загалом же Ігор Чорнуха наголосив, що ще немає чіткого графіка фінансування, однак кошти є, тому роботи потрібно вже починати.

Проектант Василь Дузь-Крятченко розповів, що спочатку займуться містечком для левів. З того боку зоопарку є окремий в’їзд, окрім того, будівельники прокладуть дорогу, аби зручно було завозити техніку. Отож, усі роботи не завадять нормальному функціонуванню звіринцю.

Усі будівлі зоопарку зводитимуть на палях через особливості ґрунту. Також замінять систему водовідведення та освітлення.

Опісля того, як леви матимуть своє містечко, будівельники візьмуться за ведмеже. За словами проектанта, з ним буде більше мороки, адже ведмеді – акробати, тому потрібно зробити все, аби тварини не могли вибратися з вольєрів і нашкодити відвідувачам. Будувати ведмеже містечко будуть поступово. Адже в новозбудовані вольєри по черзі переселятимуть ведмедів, будуватимуть наступні вольєри на місці старих, переселятимуть тварин туди і так далі.

Директор зоопарку Людмила Денисенко зауважила, що головне, аби реконструкція зоопарку не заважала ні тваринам, ні відвідувачам. Окрім того, можливо, очільниця звіринцю клопотатиметься про зміну графіків робіт, адже з переходом на зимовий час потрібно потурбуватися про освітлення.
ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКИМУ ЗООПАРКУ ГОТУЮТЬСЯ ДО ДУЖЕ СУВОРОЇ ЗИМИ. ФОТО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus