USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку прибирають Сапалаївку. ФОТО

8 Квітня 2011 11:33
Працівники луцької мерії, студенти та працівники підприємств, установ та організацій взялись прибирати річку Сапалаївку та прилеглі до неї території.

Толоку організували у п’ятницю, 8 квітня, в рамках загальноміської акції «Екологічний квартал», що розпочалась ще 15 березня і триватиме до 1 травня.

Як розповів начальник відділу екології Луцької міської ради Борис Сорока, в Луцьку мають пройти санітарно-екологічні дні - 1, 8, 15 і 20 квітня. Завдання – до Великодня навести в місті належний санітарний порядок.

Головний еколог міста нарікає на мешканців Луцька, мовляв через їхню безвідповідальність страждають і річка Сапалаївка, і Стир.

«В Сапалаївці і біля неї куча сміття. І це сміття викидають люди. І вони не розуміють, що вона впадає в річку Стир. І хоча зараз лучани п’ють воду із артезіанських свердловин, але колись прийде такий час, що наші діти і онуки братимуть воду для побутових потреб з річки Стир», – запевняє він.

Сорока розповів, що до участі в акції 8 квітня зголосилося 47 підприємств, установ та організацій, а взяти участь у ній мають близько 500 людей.

Проте працівників мерії не прибиранні можна було побачити небагато – збирати сміття прийшли здебільшого студенти. Усього репортер «ВН» помітив на акції близько сотні людей.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Аскольд Показати IP 8 Квітня 2011 11:40
А де мерчик?
Лучанка Показати IP 8 Квітня 2011 11:59
А чому мер має прибирати сміття, по-моєму у нього повинні бути важливіші справи, сумніваюся що це він там сміття розкидав
Ветеран до Лучанка Показати IP 8 Квітня 2011 12:10
Ну хоча б для того, щоб показати приклад тим, хто вважає його "людямим", "відповідальним" і т д. Якщо вірити результатам виборів, таких - третина щонайменше. Які йому вірять. Для ких він - лідер. Які можуть справедливо подумати: ну раз вже сам мер вийшов прибирати, то й усім іншим мабуть не завадить... Це ж ще у школі вчать: хоч щоб тобі вірили - показуй приклад.
Ольга до Ветеран Показати IP 8 Квітня 2011 13:49
мер - це ж не прибиральник. його роль у всьому цьому: дати відповідні вказівки, і вимагати їх виконання.... підтримую Лучанку))))
JUJ до Ветеран Показати IP 8 Квітня 2011 20:33
ТА ТИ ХЛОПЕЦ ПЕВНО ЩЕ СОВДЕПОМ ДИШЕШ - ану марш всі на суботник, а попереду з БРЄВНОМ... Богу дякувати що мер має голову в г-ні не колупається, свині смітять і тільки ждуть, коли це СОРОКА приведе чергового МЕРА на прибирання, хватить Шиба з сапою, чи то лопатою ходив... Кривицький його під його дуду плясав і що??? Рейтинги підняли??? Програв і той і другий. Може хоч Романюк має клепку і не вліпне як попередники, а знайде контакти з бізнесом, місто оновить.
))) до JUJ Показати IP 9 Квітня 2011 22:27
уже нашел ))) контакты ;-)
анонімус Показати IP 8 Квітня 2011 12:13
краще б вночі полякали крутеликів, які каналізацію в річку зливають
juj до анонімус Показати IP 9 Квітня 2011 11:28
То не дрейф, а відповідні органи заяви, а то дурниці просиш організовувати Тобі серед ночі!!! І буде вже нова акція "Санітарно-екологічні ночі!!!" ПЕРЛИ!!! Я МРУ!!!
Своя до juj Показати IP 9 Квітня 2011 18:36
в які органи? куди звертатись, бо ще разок буде отакий запах на вулиці від того що зливається каналізація в Сапалаївку то я таки піду жалітись тільки ви направте куди саме треба йти. а на рахунок сміття шо збиралось то ви знаєте в цьому районі є невелика проблема з тим що сміття дівати нікуди бо машина з сміттям приїздає тільки в середу в годину 3 дня, і то її треба чатувати бо вони можуть і в четвер приїхати зранку а сміттє баків ніде немає, часто буває що сміттєвики взагалі відмовляються забирати якесь сміття мол в себе там десь спалите подінете.
Чомучка Показати IP 8 Квітня 2011 12:28
Треба було тих гадів на суботнік, шо намусорили. Або я тоже в себе на ррайонє накидаю, хай прибирають.
Віктор F до Чомучка Показати IP 8 Квітня 2011 17:27
Якщо не маєш совісті то кидай і захлинешся тим сміттям
Учасники прибирання Показати IP 8 Квітня 2011 15:11
Ага, треба було б, бо нас з роботи напрягли прибирати. Чого там тільки не було. Навіть готові пакети зі сміттям дехто умудрявся викинути. Невже це смітник? А чого там тільки не було: І шприци, і презервативи,і памперси, а про бутилки навіть говорити нічо не хочеться і так на фото все видно!!!!!! Люди, куди ми котимось??? Це ж наше місто!
Опа! Показати IP 8 Квітня 2011 18:15
А в цей час, коли посадовці чистять місцевість, за цим дійством з вікон спостерігають ті, хто там гадить. Бо ніхто з інших районів міста туди сміття не звозить.
San Показати IP 8 Квітня 2011 19:25
Для Опа! Той, хто з вікна дивиться, туди не гадить. А ті місця, як медом намазані для любителів випити (і не тільки). Ідуть з усіх усюд старий і молодий з пляшками, чіпсами, горішками і т.п. Втомилися боротися...
ДА-УЖ!!! Показати IP 8 Квітня 2011 21:23
Правий ОПА!!! І ржуть з вікон і думають, а коли-то черговий санітарно-екологічний що бще більше дерь...а виволокти і порадуватись як екологи знову знайшли дурнів на роботи??? Цікаво а що дільничні інспектори роблять??? Дульки горобчикам в ту пору тикають... А протокольчик скласти - слабо???
УЧАСНИК ТОЛОКИ Показати IP 9 Квітня 2011 10:35
І ДА, чого там тільки не було (прошарування пакетів для сміття, хоч історію рідного краю вивчай!!!) і все в тих пакетах як не домогосподарське сміття, то віджила косметика, лаки манікюрні, дезодоранти використані, лушпиння, носки, куделі гнилого шмаття, засмердлі памперси і ще дещо... з непотрібу, а шайціннішим прошарком між цією історичною копалнею - були корпус від телевізора з його колишнім ламповим начинням... І що це ознака що місцеві мешканці такі безневинні??? Це ж певно з чіпсами принесли, що посидіти було на чому... Бридко за усіх, хто там гидить. А виели б хоч раз на толоку цілими сім*ями тих хто там мешкає, ато все один і той же контингент. Соромно за усіх, і за організаторів, бо тупо роками прибирають і не знаходять причини зла, і за сміттєносів..., бо тішаться з того!!!
))) до УЧАСНИК ТОЛОКИ Показати IP 9 Квітня 2011 22:25
да, там был пипец, как снег сошел. Просто там полгорода ходит и каждый считает своим долгом намусорить. Думаю, хоть один контейнер там решил бы половину проблемы. В принципе, подъехать туда можно. А то от спуска от "Знання" до кабака на Огиенка, 20 на 15 минут ходьбы ни одного мусорного бачка. Фигово.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus