USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Романюка «рєзко» знайшлися гроші для садочків

21 Березня 2011 14:10
На своєму позачерговому засіданні виконавчий комітет Луцька скасував своє рішення щодо скорочення робочого дня у дошкільних навчальних закладах.

Тепер вихователі дитячих садочків повернуться до звичайного режиму роботи, а втрачену заробітну платню їм обіцяють компенсувати із міського бюджету.

Луцький міський голова Микола Романюк мотивував таке рішення тим, що головні борги міста перед компанією «Богдан лізінг» та банком «Форум» будуть реструкторизовані, відтак грошей на дофінансування дитсадків має вистачити.

«Протягом того періоду, який пройшов після сесії міської ради, було досягнуто певних домовленостей щодо реструктуризації боргів. Крім того, рахунки Луцького підприємства електротранспорту на разі розблоковано», - зазначив мер Луцька.

Зокрема 1 квітня банк «Форум» вимагає повернути лише 4 мільйони гривень, а решту суми місто повертатиме протягом року, починаючи із серпня.

Нагадаємо, раніше неодноразово повідомлялося, що міська рада опинилася у дуже скрутному становищі через необхідність погасити борг перед банком "Форум". Міський голова говорив, що навіть розглядається можливість взяти новий кредит, аби "закрити" попередні борги міста.

На засіданні виконкому 21 березня після короткого пояснення, чому міський голова змінив свою позицію щодо скорочення робочого дня у дошкільних навчальних закладах, Романюк відразу ж запропонував «відмінити вже згадуване рішення міськвиконкому та компенсувати втрати в заробітній платі працівникам дитсадків».

Члени міськвиконкому заперечень не мали, хоча деякі з них висловили своє принципове ставлення до проблеми. Зокрема, як зауважив перший заступник мера Святослав Кравчук, «ці кошти, які сьогодні будуть закладатися на виплату заробітної плати, ми планували використати на підтримку матеріального стану наших дошкільних установ».

«Спочатку ми хотіли відмінити це рішення лише з 1 вересня, а тепер будемо думати, де маємо взяти 1,5 мільйона гривень на забезпечення господарської діяльності дитсадків», - зауважив Кравчук.
Зрештою лише Лариса Соколовська висловила думку, що, можливо, й справді відмінити рішення з 1 вересня.

Проте Микола Романюк наполіг щоб рішення виконкому відмінили уже. В результаті - 12 голосів «за» і рішення прийнято.

Фігаро тут, Фігаро там....

Нагадаємо, 12 січня виконавчий комітет Луцької міської ради вирішив з 12 березня скоротити робочий день вихователів дитячих садочків, аби зекономити гроші бюджету.

Після звернення профспілкових комітетів дошкільних навчальних закладів Луцька депутати створили тимчасову контрольну комісію. Вона працювала місяць, а потім написала свій висновок , у якому зазначалося, що рішення виконавчого комітету є необґрунтованим.

На сесії міськради 23 лютого депутати затвердили рішення – скасувати попереднє рішення виконкому, і, відповідно, дофінансувати зарплати працівникам міських садочків.

Проте вже 28 лютого о 15:00 Микола Романюк ветував це рішення депутатів міськради.

Цікаво що засідання виконкому міськради, на якому Романюк повідомив про своє нове рішення, відбулося наступного ж робочого дня після того, як депутати міськради звинуватили Романюка у порушенні закону: з їх слів, Романюк рішення ради заветував, але сесію, на якій мало б розглядатися це вето, не скликав, як того велить закон.

Хто має право на помилку?

Таку швидку зміну позиції міського голови Миколи Романюка депутат міськради Адрій Осіпов, який очолював тимчасову контрольну комісію з вивчення проблемних питань фінансування дошкільних навчальних закладів, назвав перемогою депутатів.
«До цього виникало дві проблеми одна винятково юридична, адже він порушив закон, не скликавши вчасно сесії міськради, а інша – у виплаті заробітної платні для вихователів. Микола Романюк, скасувавши рішення міськвиконкому, фактично вирішив лише другу проблему. Але це явне порушення закону було і його, на жаль, виправити не можливо», - переконаний Осіпов.

Постійна комісія міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики і регламенту дасть свою оцінку діям луцького мера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Жах Показати IP 21 Березня 2011 14:27
"...лише Лариса Соколовська висловила думку, що, можливо, й справді відмінити рішення з 1 вересня" - Соколовська і тут хотіла підставити Романюка. Ну що старій бабі на пенсії не сидиться, тільки і шукає де кого "намахати".
Оля Показати IP 21 Березня 2011 14:29
щодо заголовку... ВН, поважайте читачів, якщо не поважаєте себе.
Лучанин Показати IP 21 Березня 2011 14:39
Ох і сцикун наш мер, ох і тряпка.......
олена Показати IP 21 Березня 2011 14:39
Дякуємо Всім!
людмила Показати IP 21 Березня 2011 14:43
Чого думати, де взяти 1.5 млн.грн. Зелінський за оренду кінотеатру "Промінь" заборгував 2,4 млн.грн. Ось де бюджетні кошти!!! Кравчук і Кривицький знають Зелінського - вирішуйте . 2,4 млн. грн. згідно з рішенням суду - повернути бюджету, в противному разі мадам Зелінська - ефективний менеджер - за грати і крапка!!! 331 млн.грн. розтринькала Мамосюк - далі на "прибутково-готівковій посаді", "по горілці і по тютюну виїзджає". Цей пеерлік не є вичерпним... Закачуйте, ефекимвні менеджери, Романюк, Кривицький, Кравчук рукави і вперед...
Він не сцикун,а нормальна людина!!! Показати IP 21 Березня 2011 14:43
Він не сцикун,а нормальна людина!!!
kamil Показати IP 21 Березня 2011 14:48
бик підкаблучний
Антон Показати IP 21 Березня 2011 15:05
Романюк нормальний. А підставляють депутати, такі як Осіпов. Думає що він живе в іншій державі. Ви ж всі за одне. А підставляти мера - це лицемірство.Осіпов і на тебе Закони знайдуться, не думай що самий умний.
Ліля Показати IP 21 Березня 2011 15:07
Романюк - кращий. Депутати - нерозумні, а підлі і наглі... Це піар Осіпова
Андрій Лучик Показати IP 21 Березня 2011 15:08
Романюк не має ані власної думки, ані принципової позиції. Це вже не вперше, коли Микола Ярославович з піною з рота доводить свою правоту в якомусь питанні, а вже через трохи часу робить все навпаки...
Надія Показати IP 21 Березня 2011 15:09
Всі вони там однакові що Осіпов що Романюк. Де гроші - там проблеми.А так просто ніхто нічого не робить, а особливо Осіпов. Розумний, але підлий
ПП. Показати IP 21 Березня 2011 15:12
Романюк молодець. Не треба йому тої депутатської воні, вони й так йому не дають працювати, достали. Землю виділяють померлим, отак комісія земельна працює, на чолі з бютівським депутатом. Нехай про це розкажуть. А не тільки аби Романюку насолити.
*** до ПП. Показати IP 21 Березня 2011 21:12
Він знав за що голосував перед голосуванням депутат з комісії сказав що є така інформація це Романюк перекладає відповідальність на когос!!!!!!!!!!
Володимир С. Показати IP 21 Березня 2011 15:15
Бо шантажують депутати. Вони ж все купляють і продають. Наглі до прідєла. А Пустовіт - маріонетка якась. Нічого не робить, дорвався до влади і Романюку заважає.
Хто Показати IP 21 Березня 2011 15:17
А що то за юрист в мера, що ніяких Законів не знає,що він так прошльопав. Що за блондинка? Таке враження - що все продалось за великі гроші
Хту до Хто Показати IP 21 Березня 2011 18:57
І не тільки юристка!
Вихователька Оксана Показати IP 21 Березня 2011 15:19
Дякую Меру!Честь йому і слава. Він - найкращий. І Осіпову. Але ми вдячні меру!!!!!!!!!!
Х-фактор Показати IP 21 Березня 2011 15:48
Поганому танцюристу труси мішають, отак і Романюку - то Осіпов, то Пустовіт... А насправді - рівень інтелекту в Романюка мізерний. я особисто знаю Осіпова - Романюку до Осіпова, як казали колись старі люди, "як до Москви рачки" . Молодець, Осіпов !!! Такого юриста потрібно призначити на посаду начальника юридичного управління міськради, а то якесь дитя немічне призначили - Маркіросян чи Маркісян.
Василь Показати IP 21 Березня 2011 17:21
Романюк же не юрист і не політик, а - господар. А Осіпов - юрист, хто на що вчився. Де той Осіпов був раніше. А ми думаємо, що нема порядку, ато Осіпова не було, блудний син де він шлявся
Масяня Показати IP 21 Березня 2011 17:26
а де той Осіпов був як на сесії виділили земельну ділянку мертвій душі? Що заклинило тоді, бо бабло взяв? І знов Романюка зробить винним, бо він юрист то все можна.
пенсіонер Показати IP 21 Березня 2011 17:30
Романюк порядна людина, а не політик як ті депутати. Всьому свій час. Ще вони попадуться на гарячому. Не такі розумні,як себе малюють.Людям допомагайте, а не піаритесь
lep до пенсіонер Показати IP 21 Березня 2011 23:46
То чому було пхатися в політику якщо не політик! Я наразі дуже шкодую що за нього голосував...
Знаючий Показати IP 21 Березня 2011 19:04
Лучик продовжує піднімати на хоругвах свій фальшак, знову нагадує про себе, безплатно піарячи Романюка і Клімчука. Дуже правильно, прямо геніально – а де він ще може про себе нагадати? В газетці Бондара і Столяра він годує небагатьох її прихильників вчорашньою локшиною як трьома хлібами, але хоче вийти з цими хлібами на більш широку арену. Навряд чи це зробить йому честь. А чому б йому не набратись сміливості і не влаштувати зі своїми опонентами відкриту дискусію? Може навіть з головою міста, якщо останній захоче (сумнівно). Ввічлива контраргументація і демонстрація глибокої некомпетентності співбесідника – кращий контрудар проти примітивних атак «всемогутнього» коментатора (Лучика, звичайно). Це може стати початком кінця публічної кар’єри пихатого писаки, який горить бажанням висловлюватись, та немає що сказати. Він почне діяти не в режимі обвинувача, а в режимі людини, якій потрібно відповідати за свої слова. Перед опонентами постане очевидна порожнеча цього коментатора. Може це якось подіє на те, щоб він сам себе добровільно так часто не висікав, як унтер-офіцерська вдова, своїми примітивними дешевими випадами?
))) до Знаючий Показати IP 21 Березня 2011 22:41
ето Ви творітє под псєвдонімом П.Ч.? ілі я наговаріваю на нєвінного чєловєка?
Андрій Лучик до Знаючий Показати IP 22 Березня 2011 11:23
Де мої опоненти? Не бачу! Так... купка анонімних коментаторів... На цукерки хоч Микола Ярославович дає? А з приводу публічної дискусії з Романюком - я тільки "за"! Але тут ви маєте рацію - він не захоче. Сміливості не вистачить.
куди йдете? Показати IP 21 Березня 2011 19:51
А ви знаєте, що завідувачів садків в ультимативній формі заставляють економити та відправляти людей за свій рахунок. Рішення офіційно приймуть, а на місцях знову скажуть економити. Ганьба, що не оплачують заміни вихователям. дітей залишають на будь-кого. а це ж діти!
хорвaт Показати IP 21 Березня 2011 20:18
дитя нeмiчнe i нeрозумнe ,aлe нaглe
Михайло Шелеп Показати IP 21 Березня 2011 21:51
я за вихователів, але... мені здається колеги, що міський голова знову допустився помилки! ну ось погляньте: "втрачену заробітну платню їм обіцяють компенсувати із міського бюджету" і поясніть мені - як можна компенсувати за той час коли вони реально не працювали? у нас ж нормативні акти не можуть мати зворотньої дії, тобто те що скасували попереднє рішення виконкому 21.03 означає, що воно вступає в силу мінімум 21.03 (а якщо оприлюднять пізніше то й поготів)... якщо є юристи - підкажіть чи я не помиляюсь. бо інакше - ще одне порушення, тобто ще один листочок в папку прокурора з імям М.Я.Р.
підприємець Показати IP 22 Березня 2011 08:06
В мера не юрист, а якась шмата. Чим вона там займається?
Лучанин Показати IP 22 Березня 2011 09:20
Шелепу. Зверніть увагу на інше, є рішення сесії заветоване мером. Тобто набрати рішення законної сили зможе після подолання вето, тобто не раніше 23.03. Якщо я не правий, то хай юристи поправлять. А отже вихователі зможуть отримати кошти або з 24.03, або на підставі рішення суду. Наприклад, вихователі позиваються до міської влади, а ці не перечать в задоволенні позову! В іншому випадку казначейство не дасть кошти!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus