USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькраді тішаться тролейбусами за ціною брухту

24 Жовтня 2013 18:14
Одним із досягнень співпраці Луцька з містами-партнерами у міськраді називають десять «б/в» тролейбусів, які їздять вулицями обласного центру.
Луцьк має 6 міст-побратимів, майже з кожним із них, кажуть у міській раді, налагодили плідну співпрацю. Під час засідання круглого столу на тему «Зовнішньоекономічна діяльність України для входження в Євросоюз: досвід Вишеградської четвірки», учасникам, у тому числі й консулу Республіки Польща в Луцьку Беаті Бживчи, розповіли про діючі у місті міжнародні проекти.
Зокрема, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності міської ради Віра Кудрявцева розповіла про громадський транспорт міста.
«Зараз у Луцьку їздять десяток вживаних тролейбусів з Любліну. Їх придбали за ціною брухту. Це було б неможливо, якби не уклали угоди про співпрацю», - каже посадовець.
До слова, як Волинські Новини повідомляли раніше, консорціум української компанії «Богдан Моторс» підписав контракт з польською компанією URSUS на поставку 38 нових тролейбусів місту Люблін.
Віра Кудрявцева поінформувала і про майбутню модернізацію міського зоопарку, де за 1,5 року планують побудувати містечка для ведмедів та левів, здійснити всі інженерні комунікації, оновити огорожу та встановити відеомонітори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
СВС Показати IP 24 Жовтня 2013 18:55
Это как можно ненавидить свой народ,что бы он ездил на металлоломе.А имея свой завод по выпуску троллейбусов отправлять в то месте где приобрели метал...........
Волиняка до СВС Показати IP 24 Жовтня 2013 21:25
Ага, точно. Як можна їздити на вживаному Мерседесі з Європи за нижчу ціну, якщо можна купити новий Шевроле Авео українського виробництва дорожче! Це ж як потрібно ненавидіти щирого українця пана Тарієла Васадзе, щоби не підтримати укровиробника АвтоЗАЗ. Ало, патріоти, вам не соромно?
Лучанин до Волиняка Показати IP 24 Жовтня 2013 22:13
Та ні, шановний, тут трохи різні вісові категорії. Мерса ви купляєте собі і відповідаєтет перед собою. А от тролейбуси купляються для громади міста, я вже мовчу про те що ті хто їх купляє ними взагалі не користуються. Тому відповідальність вже не перед собою, а перед громадою. А відносно луцьких тролейбусів, то, я думаю, лучани були б і не проти нових Шкод, або тролейбусів Бєлкомунмаша. Звичайно, краще металобрухт за ціною тролейбуса. Так, єльци, трохи врятували ситуацію, але можна ж було і не здавати на металобрухт існуючий раніше рухомий склад, а капітально його відновити. Вінниця ж може. Та й взагалі, як при такому відношенні до громади мова може йти про патріотизм? Відчуття тут рівно протилежні!
Волиняка до Лучанин Показати IP 24 Жовтня 2013 23:21
ОК, тоді уявіть себе на місці Романюка. Грошей в бюджеті на новий тролейбус немає, але тролейбусний парк оновлювати потрібно. Який вихід? На капремонт ЗіУ, які вже давно своє відходили, теж потрібні немалі кошти. Тоді якщо польські тролейбуси (в однозначно кращому стані, ніш наші ЗіУ) обійшлися дешевше, ніж реставрація своїх - хіба це погано? Я б сказав, що дуже добре. Тепер на виході маємо тролейбус + зекономлені кошти. Чи ура-патріотам давить в горлі те, що тролейбуси польські? В такому випадку краще звернутися до лікаря.
Корінний лучанин до Волиняка Показати IP 25 Жовтня 2013 18:42
ВОЛИНЯЦІ. Я не вважаю що це ура-патріоти, це ура-нетямущі люди! Люди які не працювали у сфері виробництва,не розуміють цих проблем,затрат,трудомісті,вартісті комплектуючих та в цілому виробу! Їм весь час здається що хтось зумисне не хоче купувати нові тролейбуси для Луцька! А чи є можливості у бюджеті, їх абсолютно НЕ ЦІКАВИТЬ!!! Я вважаю, що на даному етапі вчинили вірно, що купили польські які можна тимчасово використати.
Корінний лучанин до СВС Показати IP 24 Жовтня 2013 21:36
У Козьми Пруткова є вислів:"ЗРИ В КОРЕНЬ"! Так от тут питання не в ненависті до народу, а в ЦІНІ! Ті хто не розуміє це, то пише про якусь ненависть. Луцький бюджет не тягне на купівлю нових тролейбусів без державного кредитування. А ЩЕ ПИТАННЯ ПІЛЬГОВИКІВ ВИСИТЬ, ЯК ДАМОКЛІВ МЕЧ! ДЕРЖАВА НЕ РІШАЄ!
Кар кар кар Показати IP 25 Жовтня 2013 08:52
а для чого в зоопарку відеомонітори? щось не зрозуміло! відеокамери мабуть малося на увазі!
NANO Показати IP 25 Жовтня 2013 12:50
Ви шановний Волиняка не переживайте. Гроші там списали як за новий!
ооо Показати IP 25 Жовтня 2013 14:34
як завжди все через ж-пу
Євро Показати IP 26 Жовтня 2013 11:02
Подивіться який брухт їздить вітчизняного (радянського) виробництва, польські тролейбуси комфортніші і зроблені з думкою про пасажира. Краще хай старі польські,ніж радянський дірявий металобрухт.
Корінний лучанин до Євро Показати IP 26 Жовтня 2013 12:29
Погоджуюсь. Я це також відмітив,але вже з погляду пасажира і бувшого машинобудівника.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus