USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Волиньбаскет» представив новачків команди

19 Жовтня 2015 22:30
Луцький баскетбольний клуб «Волиньбаскет-WOG» у сезоні 2015-2016 років вперше виступає в елітному дивізіоні вітчизняного баскетболу.

В рекордно короткі терміни керівництво клубу зуміло подолати прірву між Вищою та Суперлігами, суттєво оновивши склад команди.

У новому сезоні в лучан змінився капітан. Замість Дмитра Швагринського новим лідером клубу став розігруючий Едуард Федчук. Минулого сезону Едуард виступав за суперлігову «Політехнік-Галичину» зі Львова. Перед анексією Криму баскетболіст грав у севастопольському «Муссоні». А свою баскетбольну кар’єру Федчук розпочинав у Луцьку.

«Радий, що повернувся додому, до свого рідного міста, своєї рідної команди. Старатимуся розвивати волинський баскетбол. Вдячний тренерам, що дали мені таку можливість. Я ні секунди не вагався, коли запропонували перейти у «Волиньбаскет». Не хочу багато розповідати наперед, своє прагнення грати реалізовуватиму на майданчику», - сказав новоспечений капітан лучан.


Крім Федчука «Волиньбаскет» поповнився ще одним представником галицьких «левів» Миколою Полюляком.

«Миколу на початку літа запросили до лав національної збірної. Пройшов у Южному перший збір, однак, до кінцевої заявки на Чемпіонат Європи не потрапив. У будь-якому разі, Микола також підніме рівень гри нашої команди, адже технічна й тактична підготовка в нього на високому рівні», - зазначив головний тренер лучан Дмитро Чайковський.


Найдосвідченішим новачком лучан став Віктор Герасимчук. Двометровий баскетболіст провів не один сезон у різних суперлігових колективах, а також має досвід виступу у єврокубках.

«Суперліга – це великий крок для луцького баскетболу. Дякую, що повірили в мене. Мій досвід знадобиться як команді, так і тренерам. Старатимуся створити сприятливий мікроклімат в команді», - звернувся Герасимчук.


Дефіцитну позицію центрового у волинян відтепер закриватиме Михайло Нейжмак. Крім луцького клубу баскетболіст захищав кольори БК «Кіровоград» та БК «Житомир».

«Микола був у «Волиньбаскеті», коли ми ставали чемпіонами Вищої ліги, тому з грою нашої команди він знайомий і розуміє, що в Луцьку завжди ставлять найвищі завдання. Плюс йому добре знайомі наші вимоги до тренувального та ігрового процесів», - прокоментував Чайковський.


Запоріжанин Іван Тимощук відтепер теж має луцьку прописку.

«Тимощук минулий сезон відіграв в запорізькому «Ферро», до того був у Харцизьку. Тобто грав у командах, які завжди показували гарну гру та боролися за найвищі цілі», - пояснив тренер.


Новачками клубу «Волиньбаскет-WOG» став також нападник Євген Коровяков, який добре знайомий луцьким вболівальникам своєю харизматичною і сміливою грою. Нагадаємо, на передсезонному турнірі Кубок Луцьку-2015 він став найкращим гравцем.


Інший новий нападник Денис Кошовець теж має хороший послужний список. Гравець себе добре зарекомендував в попередніх іграх. Минулого сезону Денис грав у БК «Запоріжжя», з яким лучани грали у рамках Вищої ліги.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ДИНАМО»-«ВОЛИНЬБАСКЕТ-WOG»: КРАЩІ КАДРИ ПОЄДИНКУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Хмара Показати IP 19 Жовтня 2015 22:39
Луцький волейбольний клуб???!!!...
лучанин Показати IP 19 Жовтня 2015 22:52
Галицкий все же победил )))
Фанат Показати IP 19 Жовтня 2015 23:38
...."новим лідером клубу став центровий Едуард Федчук."...ахахахах, Едік вже виріс до 205 см?
Діма до Фанат Показати IP 20 Жовтня 2015 08:23
Рівень команди буде рости безперечно. Надіюсь підтягуючи за собою рівень спортивної журналістики. Дуже багато поки що в ній провінційної наявності та необізнаності.
Діма до Діма Показати IP 20 Жовтня 2015 08:27
Мав на увазі провінційну наївність (спілкування заяложеними штампами).
Фанат-2 Показати IP 20 Жовтня 2015 08:23
Гарний матеріал в цілому. А неточності - то поспіх, то молодість, то жага до написання якомога більшої кількості текстів ;). треба підтримати автора, а не висміювати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus