USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Завтра страйкуватиме луцький ринок секонд-хенду

21 Жовтня 2010 10:55
Підприємці, які торгують вживаними речами – секонд-хендом – на Центральному ринку Луцька, у п’ятницю 22 жовтня планують не вийти на роботу в знак протесту проти заборони імпорту секонд-хенду та впровадження урядового проекту податкового кодексу.
Про це «ВН» повідомили представники підприємців, які торгують на базарі.
Причини страйку –новації проекту податкового кодексу щодо ринку вторинних речей. Зокрема, заборонна на ввіз в Україні одягу секон-хенду та заборона працювати підприємцям з таким видом діяльності на єдиному податку.
Підприємці проти запровадження обов’язкових касових апаратів, що зробить неможливою можливість торгуватися покупцям та продавцям. А також протестують проти обов’язкового ведення журналу обліку доходів та витрат, обов’язковість квитанцій про походження товару і кількаразового збільшення податків.
Багато торговців продають одяг на виїздах по селам та районним центрам Волинської, Рівненської та Львівської областей. Нині вони сплачують податок в розмірі 200 гривень. За новою редакцією кодексу ця цифра підійметься до 1500 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Mirna Показати IP 21 Жовтня 2010 10:58
падонкі! сволачі! як там ше жиріновскій любить висловлюватись? :)
Не покупець Показати IP 21 Жовтня 2010 11:26
Та нехай продовжать свій страйк років на 10-20 - нормальні українські речі з'являться.
да шо ви гаварітє до Не покупець Показати IP 21 Жовтня 2010 11:45
Нормальні українські речі є. Але вони коштуюють відповідно. Секонд-хед - це конкурент не українській легкій промисловості, а китайському та турецькому пластмасовому ширпотрьобу.
Маркіян Показати IP 21 Жовтня 2010 11:43
Звідки вони з'являться? А 10-20 років голими ходити? Бо, вибачте, платити 200 грн за українську кофтину не кожен може! Янукович як поїхав на якесь там збіговисько європейське, то всі закордонні чиновники офігіли - в нього туфлі з крокодилячої шкіри, які собі не кожен політичний діяч закордонний може дозволити!
Не покупець Показати IP 21 Жовтня 2010 11:57
А сало з Польщі на преміксах теж смачніше? Мій знайомий його возив "Москвичиком" прямо в салоні в жару без всяких там термосів і на ковбасню. А ми "смачна ковбаска"! По-моєму, мораль,, що державу обкрадаємо.
OlegJM Показати IP 21 Жовтня 2010 12:03
"нормальні українські речі з'являться"- звідки вони візмуться??? для цього потрібні інвестиції, капіталовкладення. Подивіться на рейтинг України з її корумпованістю і мізерними зарплатами/пенсіями, який нормальний бізнесмен почне тут справу? Відкрили декілька магазинів із китайським взуттям, так без протигаза туди заходити зась, краще вже суконд але якісний. Молодці страйкуючі, підтримую!!!!
Українець до OlegJM Показати IP 21 Жовтня 2010 15:46
Україна не може без нагайки. Всі кричать, щоб працювали і не пили і не крали, потрібно всього одного німця з гарапою. Інвестицій чекають, а самому слабо. Хтось лоя українців має зробити українське.
Антиянек Показати IP 21 Жовтня 2010 12:29
Геть вошиву смердючку! Торгуйте українським. Викинеться непотріб, нове легше зробити буде
Сьцьопа Показати IP 21 Жовтня 2010 13:36
Люблю свою Укаїну, але іноді стає соромно за себе і за неї, що мої співвітчизини носять німецькі, голандські і інших країн Західної Європи недоноски (лахи, лахміття, шмотки) з мертвих і ще невідомо яких людей. Невже ми так низько впали і втратили гідність? Мій прадід, якого я ще памятаю, носив з домотканого полотна штани, пофарбовані в настої дубової кори, але наскільки я його знаю, навряд чи він одягнув би це смедюче від формальдегіду лахміття. Цілком підтримую ініціативу закриття цієї "торгвлі", а хто хоче знайти роботу і працювати, той її знайде. Досить себе принижувати - наймитувати, чистити полякам курники і спати там з павуками в сараях, досить мити дупи престарілим італійкам, досить прибирати московські базари, досить будувати елітне житло москалям! Бережіть Україну і пишайтеся нею. Ми обовязково будемо жити краще!
пацик Показати IP 21 Жовтня 2010 14:31
Таким страйком вони багато вирішать. Це справді дуже дієві методи протесту. Можливо краще цим підприємцям поцікавитись як страйкують у Франції, якщо вони справді хочуть відстояти свої інтереси, а не просто зробити вихідний на один день.
Viktor 69 Показати IP 21 Жовтня 2010 15:14
Якщо розібратися, то українці їздять і на автомобілях, які були у використані...І більшість наших політиків це також радянський або комсомольський секонд... то що від цього теж відмовляємся???? От тут дійсно українцям варто задуматися над тим аби почати масові акції протесту... адже будемо дійсно голі... Руки ГЕТЬ ВІД СЕКОНДУ.... Mirna має рацію -- падонкі, сволочі руки геть....
пацик Показати IP 21 Жовтня 2010 17:02
Рівень життя треба піднімати, зарплати людям дати нормальні, тоді ніхто на секонд і ходити не буде. Чергова спроба влади відвести увагу людей від гострих проблем в країні. Наслідком цього всього буде ввезення дешевого китайського мотлоху і купа безробітних.А костюми які наприклад шиє одна з Лкцьких фабрик продаватися в Україні так і не будуть. Бо основне завдання людей які хочуть пропихнути такі зміни в Податковому кодексі та інших нормативних актах, не покращення гардеробу громадян, а заробляння бабла. А сама основна мета цього всього загнати всіх в стойло, зробити робочим бидлом, яке буде пахати за копійки.Це бидло буде ходити в одинаковому китайському одязі, їсти неякісну їжу,жити в неякісному житлі та працювати за копійки.
Скажена Мама Показати IP 21 Жовтня 2010 17:19
До Не покупець: а держава нас не обкрадає?????
Скажена Мама Показати IP 21 Жовтня 2010 17:28
Ті, хто тут пише всяку фігню про те,шо секонд-хенд смердить формальдегідом і інше, просто не бачать як живуть прості смертні. Я вже не раз повторювала, і якшо треба нажму контрл с і буду вставляти це під кожною новиною про секонди: не можуть прості люди дозволити собі українське г..но за шалені гроші! Порівняйте: вчора побачила гольф новий - 180 грн, а на секонд-хенді дублянка натуральна довга - 220 грн!!! То шо я, по вашому виберу? Якшо в мене зп - мінімальна, то мені треба мінімум рік пахати,шоб просте нове якісне пальто собі купити. А дитину чим годувати? манною небесною? Колготи дитині купувала: нові - 65 грн, а на секонді та ж фірма - 15 грн. Є, звичайно, і українські за 15, але на два рази одягти, бо рвуться як на пальцях, так і по швах розлазяться. Мені по-фіг, чим там шо пахне, я вдома попрала, з впевненістю,шо воно мені не полиняє і не скрутиться, і дитина носить спокійно. І наостанок - в мене знайома працювала на варшавці, то вони одяг той, що продають, самі носили, а потім акуратно запальничкою ці пластмасові штуки з бірками назад чіпляли. То це не секонд-хенд??????
Скажена Мама Показати IP 21 Жовтня 2010 17:30
І це я вам подала прості мамські побутові підрахунки! Факти! І не можете ви мені нічого протиставити, бо то правда! І тому я підтримую Mirnu i Viktor 69!
Dyssja Показати IP 21 Жовтня 2010 19:57
Певний час вся сімя вдягала виключнов секонді ібо грошей не вистачало навіть на їжу а голим навулиці сильно не походиш. Зараз в секонд забігаю ібо тільки там можна за 15грн купити прикольні нормально носібельні бриджи на базарі бриджи такого тіпа будуть около 50грн в магазині ще більше. а про дитячі речі я взагалі мовчу бо більшість лахів на базарі манюпусіньких і дрібненьких в ціну таку ж саму які дорослі речі тому молодих мам спасає секонд на развес де можна нарити нормальні гарні штанішки і кофтинки на зразок яких ніколи не знайдеш на базарі ібо там все однакове. я за секонд.
makar Показати IP 22 Жовтня 2010 06:47
а я підтримую Скажену Маму.
Мама Показати IP 22 Жовтня 2010 07:41
Скаженій мамі: скажіть як це на мінімальну зарплату можна дозволити дитині колготи за 65 гривнів купувати? І скажіть, що це за колготи, коли польські (Gata, Omsa)куштують 45 грн? Якість супер - спробуйте, все ж до мінімальної зарплати економія.
Скажена Мама до Мама Показати IP 22 Жовтня 2010 09:27
Ви уважніше читайте! Я казала, що колготки,які коштують 65 грн, на секонді купила за 15! Вибачте, але за 45 грн змоги купити дитячі колготи точно нема...
Alex Показати IP 22 Жовтня 2010 18:34
Середня заробітна плата в Україні Найнижчі доходи в Чернігівській області -1636 грн., на Волині -1654 грн., і на Тернопіллі - 1695 грн.... А тепер проста арифметика: 1)заплати за квартиру (за однокімнатну) в середньому 300 грн. 2) в середньому на харчування нормальній здоровій людині іде 600-800 грн. - це без ковбасок там і делікатесів. 3) телефон, інтернет, телебачення від 35 до 150 грн. 4) побутова хімія та ін. необхідні речі від 100 - до 500 грн. -це не на лореаль і. т. д. - а, так сказать , поекономней граждане... 5) перукар 50 грн.- це мінімум. і того приблизно 1800 грн. - перевищення ліміту. Так скажіть будь-ласка, чому чиновники наші говорять про підтримку національного виробника, а самі вдягаються в Луи Вітон і на мерсах їздять - нехай пересядають на славуту і вдягаються в хмельницькому!!! І взагалі -хтось з тих хто тут отзиви писав про те, шо за цей закон - ви в Європі були? Ні, то нехрен і говорить - я там була дуже багато разів, і хочу сказати, шо на 100 євро я там можу вдітись от і до причому вдягаюсь в магазинах Mango, H&M,C&G, Дольче габана в брендових магазинах! І скажу таке, шо я проти цього законопроекту, я за те, щоб люди, котрі не мають змоги купити собі в магазині і в Юванті одягались на "Гумці" - бо там дійсно є класні речі, нові та якісні!
Відвідувач Показати IP 22 Жовтня 2010 19:59
Молодець Alex! Люди повинні мати альтернативу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus