USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

До Луцька завітали дослідники релігії з усієї України

29 Жовтня 2016 09:00
Конгрес молодих дослідників релігії протягом двох днів тривав у Луцьку.

У Східноєвропейськму національному університеті імені Лесі Українки відбувся ІІІ Конгрес молодих дослідників релігії під назвою «Релігія в сучасній культурі». До Луцька завітала молодь, яку цікавлять актуальні проблеми релігії, з різних куточків України - Києва, Острога, Одеси, Дніпра, Львова, Ужгорода.

Під час урочистого відкриття обговорили проблеми гуманітарної освіти в Україні, адже вона формує культуру, духовність, світогляд сучасної людини. Порушили питання підтримки державою освітян та науковців.

Президент Молодіжної асоціації релігієзнавців України Руслан Халіков наголосив, що, на жаль, навіть такі масштабні всеукраїнські заходи ґрунтуються на ентузіазмі молодих дослідників. Водночас, він подякував учасникам за їхню натхненну працю та наукову зацікавленість.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що освіта, яку фактично нищать постійні реформи та недофінансування, потребує підтримки на належному рівні.

Особливо учасників зацікавило питання впровадження релігієзнавчої освіти в школах. Адже сьогодні знання про релігію, яку отримують учні, є дуже фрагментарними. Окрім того, згідно з реформою вищої школи, релігієзнавство не викладатимуть студентам ВНЗ. Тобто майбутні педагоги не отримуватимуть достатньо знань про релігію, відповідно, не зможуть їх донести учням. В подальшому, на думку молодих дослідників, це може призвести до загострення релігійних конфліктів та релігійної дискримінації в Україні. Варто зауважити, що релігієзнавча освіта не залежить від жодної конфесії або релігійної організації, вона сприяє толерантному ставленню до представників різних релігій в суспільстві.

Також молоді науковці працювали в тематичних секціях, де звучали доповіді щодо проблеми взаємодії церкви і медіа, формування релігійної ідентичності українців, відображення релігії в сучасному кінематографі, сакральної архітектури та інших не менш цікавих тем.

В рамках роботи конгресу відбувся круглий стіл «Ведична культура в сучасному світі на прикладі міжнародного товариства Свідомості Крішни» та воркшоп, присвячений актуальній темі релігії і гендеру. Протягом двох днів презентували релігієзнавчі книги та журнали.

Оскільки більшість учасників конгресу вперше завітали до Луцька, для них організували оглядову екскурсію містом та познайомили з його древньою історією.

Молоді науковці висловили сподівання, що такі заходи і надалі відбуватимуться у різних містах України.
Фото з мережі Фейсбук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Джордж Показати IP 29 Жовтня 2016 09:53
Так1 молд1 1 так1 дурн1 - рел1г1я оп1ум для народу.
володимир Показати IP 29 Жовтня 2016 12:29
релігію придумали для того щоб легше було владі тримати в покорі нород: не вбий, не вкради, не заздри, бють по одній щоці підстав другу, вся влада від бога, будь смиренним і на тому світі тобі можливо воздасться. Ну а ми вже: влада, багатії, та попи які їх обслуговуюють поживемо як в раю на цьому світі. Одночасно будемо красти , вбивати, брехати, прелюбодійствувати, принижувати а потім підійдем до свого друга попа чи в свій особистий храм і він всі гріхи простить. А ви кріпаки і раби навіть не мичіть в своїх стойлах і надійтесь мовчки на щось, але лише коли помрете від злиднів то вам тільки тоді буде краще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus