USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нардеп з Волині наполягає на дофінансуванні освіти на всіх рівнях

14 Вересня 2016 18:15
Освіта, яку фактично нищать постійні реформи та недофінансування, потребує підтримки на належному рівні.

Про це заявила народний депутат України Ірина Констанкевич (УКРОП) під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти у Львівській області, яке відбулося сьогодні, 14 вересня.

«Це дуже серйозні питання, і ми не повинні бути трунарями нашої освіти. Я поділяю тривогу щодо того, що передбачене на освіту в бюджеті 2017 року. Об’єднуймо наші голоси і відстоюймо освіту наших дітей, наше майбутнє!» – закликала колег Ірина Констанкевич.

Народний депутат підкреслила, що наразі фактично нищиться вища освіта і цей процес стає незворотнім. Постійне реформування, недофінансування, відсутність підтримки університетської науки рано чи пізно боляче вдарять по державі, переконана вона. «Ми повинні зробити все для того, щоб не вбити нашу вищу освіту, яка має гарні традиції, має гарні основи і для наукового, і для освітянського розвитку», – наголосила Ірина Констанкевич.

Політик також зазначила, що уваги потребує й професійно-технічна освіта: далеко не скрізь бюджети невеликих міст здатні самотужки профінансувати потреби профтехучилищ. Зокрема, це питання гостро стоїть на Волині. Народний депутат переконана, що училища в інших регіонах також потребують дофінансування. «Очевидно, що економісти, фінансисти мають прорахувати, які кошти насправді потрібні і чи це можливо (профінансувати профтехучилища з місцевих бюджетів, – ред.). Нині ж ситуація схожа на намагання зруйнувати цю галузь знань», – наголосила Ірина Констанкевич.

Ще одна гостра проблема, на яку слід звернути увагу, – сільська освіта і закриття шкіл, переконана народний депутат. «Коли ми говоримо про те, що закриття школи – це проблема тільки її і певного села, то ми маємо розуміти, що стоїть питання існування цього села. Адже якщо школу закриють, то родинам доведеться кудись переїздити, щоб вчити своїх дітей. Це питання не тільки дітей, їхніх батьків і села, а й всього району, області, всієї України», – зазначила Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 14 Вересня 2016 19:08
Молодець!
Коля Показати IP 14 Вересня 2016 19:37
А чому тільки освіту? А мінімалку не треба піднімати? А інші сфери не треба піднімати? А пенсії і так далі !
321 Показати IP 14 Вересня 2016 20:53
А куди йдуть гроші за платну освіту... і не малі??? Зараз з платною вищою освітою студенти писати не вміють.
СТАЛІН Показати IP 14 Вересня 2016 21:55
Ці жидо-масони знищиле все, що можливо а вона тільки за освіту, кожному своє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus