USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Луцькрада хоче забрати в ОДА «Старий Луцьк»

20 Березня 2014 13:11
Луцька міська рада хоче перебрати на себе повноваження управлінської діяльності на території Державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму сьогодні, 20-го березня.

«Відділ охорони культурної спадщини Луцької міськради фактично нічого не робить, а займається лише бюрократичною роботою. У нас є проблема з управлінням: поки є підпорядкування історико-культуриного заповідника облдержадміністрації, то ми нічого толком не можемо там зробити. А час іде, від старовини заповідник розвалюється, окрім того, є чимало бізнесменів, які руйнують його незаконними забудовами», - наголосив голова комісії Павло Данильчук.

Члени комісії зобов’язали головного спеціаліста відділу охорони культурної спадщини Юрія Мазурика впродовж місяця підготувати звернення в ОДА, щоб повноваження з управління, контролю, підпорядкування були передані Луцькраді. При цьому статус «Державний» в історико-культурному заповіднику має лишитися.

Депутат Луцької міської ради Наталія Бунда додала, що подібний принцип роботи є, й успішно себе виправдовує у Національному історико-архітектурному заповіднику «Кам’янець».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
З Луцька Показати IP 20 Березня 2014 15:13
Прекрасна ініціатива Павла Данильчука. Заповідник повинен мати одного господаря - того, хто виділяє засоби на його підтримку. А ОДА - це весільний генерал або зайва спиця в колесі. У сімох няньок дитина голодна.
Александр до З Луцька Показати IP 20 Березня 2014 16:00
Облспоживспілка, наприклад....
Сергій Показати IP 20 Березня 2014 18:35
Та невже для них в самому місті роботи немає, зупинки вів вітру падають, ні, дай ше повноважень щоб всіх хто більше кричав пристроїти. Хлопці, працюйте з тим що є чи земельку подорожче яка ще осталась продати хочете, а потім ще і замок під штаб ПС віддати. Шо за бл...во.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus