USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьким школярам презентували «Фонтан книжок»

16 Листопада 2014 22:00
Днями відомий український письменник, який пише для малят, Іван Андрусяк завітав до Луцька та презентував книги видавництва "Фонтан книжок". Зустріч з автором відбулась у Волинській обласній бібліотеці для дітей, - повідомляє "Волинський інформаційний портал".

Письменник мав приїхати до Луцька ще минулого року, однак тоді розпочалась Революція гідності і візит відклався. Іван зауважив, що побоювався їхати й зараз. Але зауважив, що попри жах, який відбувається в країні, книги, а особливо книги для дітей, повинні видаватись.

Саме тому створили видавництво "Фонтан книжок". "Фонтан – це ж улюблена річ малюків. Особливо міських. Вони, якщо хочуть поплюскатись, тож, можуть тільки у фонтані чи калюжі", – зауважив автор.

Окрім своїх, письменник привіз книги Олега Чаклуна. Хто ця таємнича особа – достовірно невідомо. Іван Андрусяк каже, що бачив його одного разу, але таємниці не видасть. Бо письменник зараз у Відні, а оскільки є чаклуном, то навіть звідти може наслати якусь покару за розкриття таємниці.

Автор доволі детально зупинився на розповіді про свою нову книгу "Третій сніг". До слова, вона увійшла у список книги-року. Це детектив про їжачка, ведмедів, вкрадений мед та багато іншого. Насправді книги – своєрідна алюзія нашого часу. У героях заховані ті, кого можна побачити й у реальному світі. Також він зачитав уривок про мову й розповів, що словами теж можна смакувати. Бо цукерки рано чи пізно закінчаться, а слова – ні.

Учні, які завітали на презентацію письменника, просто засипали його питаннями. Так, їх цікавило, коли автор почав писати, чим надихається, чому він пише для дітей.

Також Іван Андрусяк презентував подарунок своїм читачам. Нещодавно вийшла книга "Зайчикове Різдво", у якій ідеться про найчарівніше свято. Велику кількість запитань у малюків викликала книга про Чупакабру.

Багато хто знає цього письменника, як дорослого, тож він зачитав кілька своїх віршів про Майдан. Також він зауважив, що пише дитячі книги завдяки своїм чадам, вони ж і підказують йому сюжетні лінії.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus